anahtar çantandayken kapıdan çıkıp tek ayakkabı giyimliyken öteki elinde anahtarı aldım mı diye düşünürken haa çantamdaydı diyip gururla bi adım atıp çantanı almadığını fark etmek
devamını gör...
orgazm anı. kepenkler iniyor.
devamını gör...
dalgınlıklar da bir süre kitleniyor.
devamını gör...
saat 12 den sonra biz lazlar yormuyoruz beynimizi.
devamını gör...
akşam saat 16:00-18:00 arası uyuyup uyanmak.insan kendine çoooook zor geliyor
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
dalgınlık, yorgunluk, uykusuzluk ya da yoğun hüzün gibi duygular sonucu yaşanan durum.
devamını gör...
üzgün ya da paniklemişsem adımı sorsanız söyleyemem. kriz anı yönetimim bu nedenle sıfır maalesef.
devamını gör...
aniden onu fark ettiğimin ardından gelen birkac saniyelik aralık..
he bide mutfağa gidip dolabı açtığım an
devamını gör...
laf sokacam diye mala bağlamak.
devamını gör...
sevdiğin insani gördüğünde insanin aklı duruyor.
devamını gör...
basligi “beynin calistigi durumlar” olarak ele alirsak cevabi daha kolay verebiliriz. ınsan gununun %98’ini otomasyon sekilde geciren, deyim yerindeyse oto pilotta yasayan bir tur. gununuzu nasil gecirdiginize bir goz attiginizda goreceksiniz rutinlerinizden ödün vermemis bir sekilde yasamaktasiniz. sabah uyanma, is/okula gidis, yeme-icme/ ve donus, yatis zamanina kadar biraz oyalanma ve gun bitti…

bu halden cikmak icin iste; yani %2’lik kalan o kisma ulasmak icin, konforunuzdan olmaniz, sizi zorlayacak bir sorunla karsilasmaniz, bir kriz anina denk gelmeniz gerekir. aslinda isin ana meselesi, strese tabi olmalisiniz…

bugun bakmayin adini andigimizda dahi maruz kaldigimiz bu rahatsizlik hissi, insanin yasamini idame ettirebilmesi icin, aslinda stabil durumdan kurtulabilmesi icin olmazsa olmazdir. neyse “tadinda” stresli gunler sozluk…
devamını gör...
biri bana birden fazla işi yapmam gerektiğini söylediğinde beynim kendini kapatıyor. çünkü tek işlemciyim. birini yaptıktan sonra öbürünü söylemeniz gerekiyor.
devamını gör...
kendimce çıkarımlar: olumlu duygular olmadığında beyin (beyin her zaman çalışır bu arada da) gerektiği gibi çalışmaz. diyelim ki olumsuz duygular var. (davranışçı-bilişsel psikoloji'ye göre bu duygular düşüncelere dayanıyor) bu olumsuz duygular olumsuz düşüncelere dayanıyor. bu olumsuz düşünceler ise beynin ya da zihnin ya da ben'in "doğru bildiği yanlışlar". bunlardan kurtulmak kolay değil. bir kişiye pratik olarak araba kullandırmadan önce sürekli bir şekilde freni gaz, gazı fren diye öğrettiğimizi düşünelim. ve bu kişinin araba kullanmaya başladığını hayal edelim. işte bu kişi fren bildiğinin gaz, gaz bildiğinin fren olduğunun farkına varır. ama yine de aynı hataları yapmaya devam edebilir. sürekli dış dünyada bunun böyle olmadığını anlayana kadar; önünde duvar varken gaza basar ve önü bomboşken frene asılır. fakat bu yapıp-etmeler sonunda kişiyi sağduyu ve aklıselime ulaştıracaktır.

yani size çözüm önerim şu: istesek de istemesek de hayatın içinde olmak ve onu yaşamak zorundayız. istesek de istemesek de insanlarla muhatap olmak ve onlarla iletişim-etkileşim halinde olmamız şarttır.

çünkü başka türlü gelişemeyiz. çünkü başka türlü doğru bildiğimiz yanlışların farkına varamayız...
devamını gör...
uykusuz kalınca öyle oluyorum.
devamını gör...
genellikle alkol alındığı zaman.
bilimsel olarak durduğu ispatlanan durumlar ise aşk ve sınav zamanıdır.
devamını gör...
sevgiliyle sohbet ederken bir anda öpmesi
hayır daha önce yaşamadım kitaplarda hep mal gibi kalıyorlar

yaşadıklarım arasında kasiyere para veriyorum mesela bana tam para üstü vermek için "3tl daha var mi" diye sorarsa diyelim o an beynim duruyor hesap yapamıyorum
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"beynin çalışmadığı durumlar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim