evet sevgili yazarlar başlıktan da anlayacağınız üzere bu yazar ilk defa gözlük kullanacak yani tavsiye verecek birilerine ihtiyacı var. gözlükçü her taktığıma iyi güzel dedi camlarla ilgili bi şeyler söyledi tabi ama ben konuya bayağı bi uzağım.. başlığın altına ya da mesaj kutuma bekliyorum hadi bakalım.

not: gelmezseniz üzülürüm kahrolurum alır başımı giderim buralardan sonra siz üzülürsünüz..

miyopmuşum yahu ne güneşi ne gözlüğü. hem benim almancı kuzenim de yok... yıpyıkığım
devamını gör...
almancı kuzeninizin gözlüğüne çöreklenin. tabi bu güneş gözlüğü için geçerlidir.
devamını gör...
98 yılından beri gözlük kullanan bir mağdur olarak, kariyerim boyunca 10 larca gözlük degistirmisimdir.
gözlüğüneye göre seçmelisiniz, elbette muhtemel kullanma şeklinize göre.
eğer savruksaniz ve bir şeyleri kaybetmeye meyliniz varsa çerçevesi pahalı bir şey almayın.
ilk zamanlar gözlüğe alışana kadar sık sık gözden çıkarılır bu yüzden abuk subuk yerlere koyulabiliyor haliyle üstüne basılıyor yada oturulabiliyor. buna çözüm ise kemik/plastik çerçeve kullanmanizdir.
diğer konu cam meselesi düşürmeye çarpmaya kırılmaya karşı organik cam kullanmanız elzemdir. bunların yanı sıra organik cam çok daha hafif olur standart camlar bildiğin ağırdır. vr çok daha çabuk çizilir.
en son ve önemli husus. kirpikleriniz uzunsa cam sık sık kirlenir üşenmemeli ve her kirlendiginde camlari yıkayıp gözlük bezi ile silmelisiniz.aksi takdirde camlar bir kac aya çizilmeye başlıyor.
ve kesinlikle çerçeveye çok para vermeyin ve pazarlık yapmayı ihmal etmeyin. gözlükçülerin koyduğu kâr payı akıllara zarardır.
devamını gör...
üniversite yıllarında gözlükçüde çalışan, 2 aydır da astigmattan mağdur olup gözlük kullanan ve sektörle ilişkisini kesmemiş biri olarak bir kaç tavsiye verebileceğim başlıktır.

öncelikle artık devletin verdiği gözlük diye bir şey yok. en ucuz gözlüğü bile alsanız para vermeniz gerekecek. çünkü çok fazla zam geldi. ancak devlet gözlük ödemelerini arttırmadı.

çerçeve seçimi tamamen size kalmış. internette "yüzüme göre hangi gözlüğü kullanmalıyım?" gibi aramalarla fikir edinebilirsiniz. kare yüze yuvarlak gözlük, alnın açık çenen darsa üstü kalın çerçeveli altı çerçevesiz gibi gibi... ayrıca odak noktası daha düzgün olacağı için en iyi görüş kalitesini yuvarlak çerçevelerde yakalarsınız. özellikle astigmat varsa yuvarlak çerçeve önerimdir. benim gibi yüz hatları sivri olmayıp yuvarlak çerçeveden nefret ediyorsanız yapacak bir şey yok. o zaman kare çerçevenin kenarları sivri olmayanlarını tercih edebilirsiniz. diğer önemli noktalardan biri çerçevenin hafif olmasıdır. dikkat edin buna yoksa kafanız ağrır.

kemik çerçeve ve paletli çerçeveler var. kemik çerçeve rahattır. paletli olanlar buruna baskı yapabilir ama mesela burnunuz yamuksa paletli almak daha mantıklı çünkü paletler ayarlanabiliyor. gözlükçüye gidince deneyip görmek gerekiyor.

gözlükte asıl önemli olan camdır. tabi ki herkes çerçeveyi göreceği için ona da önem verilmeli ama paranız çok yoksa çerçeveyi daha ucuz alıp cama abanabilirsiniz. camla göreceksiniz.

bilmem kaç çeşit cam var. şimdi burada marka verip onları açıklamak saçma olur. sadece belli başlı şeyleri anlatacağım.

en ucuz cam devletin verdiğidir (artık devlet vermiyordu ama bu cama böyle diyeceğim). devletin verdiği cam pencere camı gibi hiç bir özelliği yok. sadece numaranız olur camda. sonra gözlükçüler size markasız filtreli cam önerirler. mavi ışığa karşı korur ama koruyuculuğu azdır (böyle söylerler koruma oranlarını bilmiyorum). sonra markalı filtreli camlar var. en son kırılmaya karşı garantili, su tutmaz, buhar hemen geçer, havada takla atar camlar var. bu üstün özellikli camlar haliyle çok yüksek fiyatlı. tavsiyem markalı filtreli camları almanız. markalı filtrelilerde fiyat aralığı fazla olabilir. camda özellik olup olmamasına bağlı fiyatlar. gözlükçüde sorarsınız onları.

iki çeşit cam vardır: organik ve mineral. şu anda mineral cam neredeyse satılmıyor. mineral cam çizilmez ama kırılır ve ağırdır. organik cam çizilir ama kırılmaz ve hafiftir. organik camı alacaksınız. gözlüğü çıkarınca masaya ters koymaz ve peçete, kıyafetle silmezseniz çizilmez. dikkatli kullanınca organik cam candır.

yüksek fiyatlı camları almadığınız sürece camların hiç birinde çizilmeye karşı garanti yoktur. çerçeveler genelde iki yıl garantilidir.

avmlerdeki zincir gözlükçüler (marka vermiyorum) ve köşedeki gözlükçü dükkanları arasında bir fark yok. reklam yapabiliyorlar diye avmdekiler iyi olmuyor.

birinden hangi gözlükçüye gideceğiniz ile ilgili tavsiye alırsanız daha iyi olur. sonuçta esnaflık yapıyor bu insanlar.

son olarak gözlük için vitrindeki "%83 indirim" gibi yazılara inanmayın. böyle indirimler yapılmaz, yapıldı gibi gösterilir. hatta bu yazıların olmadığı dükkanlardan daha ucuza çıkabilirsiniz.
devamını gör...
annenle git sana en çok yakışan gözlüğü en iyi o biliyor eve gidince kendi gözlüğümün görselini atarım.
devamını gör...
ne gözlüğü? güneş gözlüğü mü? dereceli şeffaf gözlük mü? su altı gözlüğü mü?
devamını gör...
verilebilecek en önemli tavsiyenin kullanım şeklinin haricinde yüz şekline ve hatlarına uygun olan bir gözlüğün seçilmesinin olduğu tavsiyeler bütünü.

tabii uygunluktan kastım kullanıcının kendisine uygun bulduğu gözlük çeşidi.

bunun dışında mümkün mertebe organik ve ışığa karşı koruyucu filtreleri bulunan camların tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. kırılmaya ve buna bağlı olarak gözde oluşabilecek hasarlara karşı daha dayanıklı ve inceltilebilme gibi özellikleri sebebiyle kullanımı oldukça rahat.

not: iş bu tavsiyeler genel olarak numaralı gözlük alacaklar için geçerli olup numaralı güneş gözlükleri için de aynen geçerlidir. ek olarak numaralı güneş gözlüğü kullanmanız gerekiyorsa gözleriniz halihazırda ışığa karşı hassas olduğundan ötürü gözü mümkün olduğunca kapatan ve kenarlardan ışık girmesi gibi problemlerle fazla karşılaşmayacağınız gözlükleri tercih edin mümkünse.

onun dışında aksesuar olarak alacaksınız keyfinize göre yardırın.*
devamını gör...
bir kere aldıktan sonra hemen uzmanlaşacağın bir konudur..
devamını gör...
numaralı gözlük için konuşursak; aldığım ilk ve ikinci gözlüğü, devletin ödediklerinden seçtim ucuz diye, çünkü takmayacağımı, oraya buraya atacağımı biliyordum.

sonra gözler* daha da gitmeye başlayıp araba kullanırken ve tv izlerken sürekli takmam gerekince 3. gözlüğümü gittim pahalı bir şey aldım. şimdi ona gözüm gibi bakıyorum. hem pahalı olduğu için hem de onsuz düzgün göremediğim için.

o yüzden alışkanlık kazanana ve gözlüksüz rahat görememeye başlayana kadar pahalı bir şey almayın derim. gözlük çerçevesi de bence kemik olmalı*. kemik çerçevenin burnuna oturmadığı insan görmedim ben. hem pabuç yok, acıtmıyor, hem de burunda iz olmuyor. gerektiğinde gözlüğü tepenize de rahatça takabiliyorsunuz.
devamını gör...
pahalı camlardan, çerçevelerden uzak durun. ilk defa alıyorsanız büyük ihtimalle iyi bakamayacak, kıracaksınız. gözlükle yaşamaya alıştıktan sonra kaliteli cam ve çerçeve işini düşünebilirsiniz.

gözlüğünüzü aldıktan sonra numaralarını mutlaka tekrar kontrol ettirin. bazen hatalı olabiliyor.
devamını gör...
başlık genel anlamda açıldığından ben polarize güneş gözlüğü ile ilgili tüyomu şuraya bırakayım. belki birilerinin işine yarar bu vesileyle.
devamını gör...
bizim serdar abiye gidin derdim ama siz serdar abiyi tanımazsınız.
devamını gör...
benim nazarımda, "ellerin güzelse eldiven, gözlerin güzelse gözlük takmayacaksın arkadaş"
devamını gör...
yüzüne ve gözüne uygun gözlüğü bulmak istiyorsan kaşlarının altında olup olmadığına vak ne fazla kaşının yukarısında olsun ne de fazla aşağısında.
kaşlarından anlayabilirsin.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ilk defa gözlük alacaklara tavsiyeler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim