bankalardan iletişime, gıdadan araziye, bir çok alanda yaptığı alımlar, türkiye'nin de sattıkları.
hani akp genel başkanının söylediği söz vardı ya, ' paranın dini imanı rengi olmaz ' şeklinde, aynen öyle olmuş.
katar bize yatırım mı yapmış, yoksa toptan satın mı almış, okuyunca göreceksiniz.

finansbank: katar merkezli qnb (katar ulusal bankası), 2015 yılında finansbank’ın yüzde 99,81 payının tamamını 2,75 milyar avro bedelle satın aldı.

abank: katar commercial bank, 2016 yılında alternatif bank’ın (abank) anadolu endüstri holdingde bulunan yüzde 25’lik hissesini 224,9 milyon dolara satın alarak abank’ın tamamına sahip oldu.

ergo portföy: katarlı qınvest, 2016 yılında ergo portföy‘ü satın aldı. satın alım sonrasında ergo portföy’ün adı qinvest portföy olarak değişti.

digiturk: katarlı beın media group, tasarruf mevduatı sigorta fonu (tmsf) tarafından yönetilen türk pay-tv platformu digiturk’ü 1,2 milyar dolara satın aldı.

bmc: 1964'te izmir’de kurulan otomativ şirketi bmc’nin yüzde 50’si 2017 yılında katar silahlı kuvvetleri endüstri komitesi’ne satıldı.

banvit: kümes hayvancılığı sektörünün büyük şirketlerinden banvit’in yüzde 79,5'lik hissesi, hisse başına 12,07 liraya brezilya-katar ortaklığındaki tbq foods’a satıldı.

ankas: inşaat, alt yapı ve mühendislik gibi alanlarda faaliyet gösteren ankara merkezli ankas, katarlı hbk (hamad bin khalid) tarafından nisan 2017’de devralındı.

kanal istanbul güzergahından dönümlerce arazi: katar emiri’nin annesi şeyha moza, kanal istanbul güzergahında 44 dönüm arazi satın aldı.

haliç'e ortaklık: bu yıl türkiye ile katar arasında, katar’ın istanbul haliç altın boynuz projesine yatırım yapmasına dair bir anlaşma imzalandı. fettah tamince'nin ihalesini kazandığı projede 2 yat limanı, 400’er oda kapasiteli 2 otel, 1000 kişilik cami, avm ve otoparkın inşa edilmesi, bu yapıların 4 yılı yapım süresi olmak üzere 45 yıllığına özel sektör tarafından işletilmesi yer alıyor.

türkiye genelinde neredeyse yalova büyüklüğünde gayrimenkul: çevre ve şehircilik bakanı murat kurum'un aralık 2019'da açıkladığına göre, 2003 yılına kadar hiçbir satın alma işlemi bulunmayan katarlıların türkiye’de edindikleri gayrimenkullerin toplam yüzölçümü 795 bin 552 metrekare. bu da neredeyse 798 bin metrekare yüzölçümüne sahip yalova ili kadar yapıyor.

2004 yılında gerçekleşen türk telekom satışı. ( soygunu ). ( türkiyenin bu satıştan gördüğü ekonomik zararın hala net bir rakamı çıkarılamamakta.)
buradan
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"katar'ın türkiye yatırımları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim