dünya klasikleri / edebiyat
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

e.t.a hofmann'ın masal kitabı. ktiabın kapağında zamanımızın masalı diyor. henüz 28. sayfadayım. o kadar umutluyum ki bu kitabı yarım bırakmayacağımı düşündüğümde.
efendim masal zaten seviyorum ama geleneksel masal unsurlarını kalkıp antik mistisizim öğeleriyle harmanlamak ne demek merak ettirdi işte.
devamını gör...
telefondan okuduğum bir masal kitabı. çok hoşuma gitti. bir öğrenci olan anselmus'un bir ağacın altında otururken yapraklarda gördüğü semenderlerin büyüsüne kapılması ve onlardan birine aşık olmasını anlatıyor. tabii ki o güzeller güzeli bir kadın. aşkının peşinde deli divana olan, herkesin onun delirdiğini sanmasına neden olan olaylar yaşıyor. kendi bile arada deli olduğunu düşünüyor. kitapta kötü cadı mı ararsınız, içine girince kaybolunan büyülü evler mi ararsınız, cam şişelere sıkışan insanlar mı ararsınız, ne ararsanız var. okurken acaba gerçek değil mi yaşadıkları diye düşünüp anselmus gibi siz de neyin gerçek neyin masal ve büyülü olduğunu karıştırıyorsunuz. çok hoşuma gitti.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"altın çanak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim