yadsınamaz acı bir gerçektir. meral akşener'in son zamanlarda erdoğan'a yanlaması da bunun göstergesidir.
devamını gör...
bunu bize akşener propagandası yapan faşo gençliğe söylediğimizde bize bölücü, kürtçü, vadan hayını falan diyorlardı. gerçeği görmeleri için ille de diplerine kazık girmesi gerekiyor demek ki.
devamını gör...
türkçü kadın dedik birşeylerin farkındadır farklılık yaratır dedik ama kendini sıradanlaştırdı ve bahçeli gibi tayyip erdoğan'ın yanına yanaştı
devamını gör...
mommy mommy ne ettin bize mommy.hüğ.
devamını gör...
birisi, tansu çillerliğin bile 2.liğine özeniyorsa varın düşünün kendine biçtiği kaliteyi...yazık la..
devamını gör...
(bkz: sad but true)

benim için üzücülüğü akşener'i ve iyip'i milliyetçi bir parti sanıp oy vermem değil bu arada, vermemiştim zaten. üzücü olan ciddi bir seçmen grubunun inanmasıydı, iyip genel seçimde az buz oy almadı*. açıkçası o oyu zafer'in memleket'in falan almasını isterdim, bunlar da mükemmel değil ancak en azından listeleri parayla satmadılar. merkez siyaseti de hakkıyla* yapabilirdi tabii akşener ama onu da beceremedi. genç parti, ağar-mumcu ittifakı, has parti ve demokrat parti'nin ardından bir merkez sağ partisi daha akp'ye kaybedildi.

bunlar elbette pek yararlı oluşumlar değil ancak akp'nin oyunu bölecek oluşumlar, o yüzden var olmalarını ve 10-15 puan kadar almalarını isterdim. bunlar sivrilemeyince bu sefer chp seçmeni hdp'ye emanet oy verdi akp'nin oyu bölünsün, mecliste çoğunluğu yitirsin diye. burada bir parantez açayım, bu konuda genelde chp seçmeni suçlanır fakat akp'de de kabahat var. nasıl bir siyaset izlediyseniz beton kemalist bir seçmen size karşı hdp'yi yeğ görebildi. chp basınının, hatta genel olarak basının da epey kabahati vardır bu süreçte. iki saz tıngırdatıyor diye barış güvercini olarak lanse ettiler demirtaş'ı*.

2015 seçimlerinden sonra da akp'siz koalisyon falan olamadı tabii ki bu yüzden.**. partilerin tabanlarına bakarak konuşmak lazım bu koalisyonlar hakkında, mhp tabanı akp tabanını çok daha yakın görür kendine hdp tabanına nazaran. soylu'yu ya da kurtulmuş'u sabahtan akşama kadar eleştirebiliriz ancak akp'nin altına yatmayan bir demokrat parti'nin ya da has parti'nin 10-15 arası aldığı alternatif bir 2015 seçimlerinde akp'siz hükümet kurulma ihtimali kat be kat fazla olurdu.

tabii ben gezi'de aktif boy göstermiş ve onun rüzgarı ile 2015 seçimlerine girmiş 30 puanlık chp ile 20 puanlık mhp'nin hükümetini tercih ederdim. bu partiler bunu başarabilirdi, en temel gereksinimleri* genel başkan değişimiydi. ittifak da edebilirlerdi, birinin güçlü olduğu ilde onun listesinden girme usulü ile. gezi de atatürkçü kalmış olurdu, eylem dediğimiz kavram terörize edilemezdi. orduya kurulan kumpasın da, çözülme süreci'nin de hesabı hakkıyla sorulabilirdi.
devamını gör...
aslında iyi parti mhp den daha radikal bir parti olmakla beraber izlediği strateji ve verdiği görünüm ile çağdaş ve seküler milliyetçi bir parti olarak kendini tanıtmayı başarmıştır.lakin gelin görün ki mhp den kopma sebepleri partinin iktidar olmaya niyetli olmamasından kaynaklıydı.iyi parti mhp nin deniz görmüşüdür .
devamını gör...
şunu hiçbir zaman unutmayın iyi parti akp'ye mhp'den çizgi olarak daha yakındır. tek farkları mhp köylü iyi parti şehirli partisidir. akp'den siyasi kariyer yapamayanlar iyi parti'ye geçmişlerdir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"meral akşener ikinci tansu çiller'dir" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim