bir roger garaudy tespitidir.

roger garaudy yazdığı yobazlıklar isimli kitabında yobazlığın her türü üzerinde yazmış. dinsel, etnik ve bilimsel yobazlıklar hakkında yazan roger garaudy kitabın başlangıç sayfalarından bir yerde avrupa'nın ve amerika'nın sömürgecilik ile ilgili takındığı ikiyüzlü tavırla ilgili çok güzel bir tanımlama yapmış.

sömürgecilik dünya tarihi üzerinde denk geldiğimiz en kirli, en ahlaksız, en insani olmayan, yine de en karlı dönemlerden biridir. sömürenler için elbette.

yedikleri haltın bal gibi farkında olan sömürgeciler çaldıkları bu minare için zaten halihazırda beklemekte olan kılıfı çok rahat ve yüzleri kızarmadan kullanır.

elbette işin ekonomik boyutundan bahsederler. ancak asıl konunun maddi kazanç elde etmek olmadığını aslında yapmak istediklerinin geri kalmış toplumlara medeniyet götürmek olduğunu iddia ederek yaptıkları aşağılıkça sömürüyü aklama derdine de düşerler.

roger garaudy'nin sömürgeci eşkiyalar diye nitelediği bu toplumlar ortadoğu'dan latin amerika'ya, asya'dan afrika'ya kadar her yanı sömür sömür sömürürken buralarda yaşayan toplumlara da hem dini bir aydınlanma hem de sosyal hayat açısından medenileşme imkanı tanırlar.

sömürü eşkıyalığının bir gün bitip bitmeyeceğini bilmiyoruz. ama bunu yapanların yalanlarına inanma gafletine de hiç düşmedik.
devamını gör...
garaudy pek makbul ve tutarlı biri değil.
devamını gör...
garaudy çok şahane biri. şahsi fikirlerimiz mühim diye benimkini de yazayım dedim. ne eksiğim var
devamını gör...
batinin guzellemesiyle olmustur
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sömürgeciliğin ideolojik olarak aklanması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim