edebiyat ve sanat eserlerinin korunmasına ilişkin, türkiye’nin de aralarında bulunduğu 169 ülke tarafından kabul edilen uluslararası antlaşmadır. adını, 9 eylül 1886 yılında ilk kez imzalandığı isviçre’nin bern şehrinden alıyor. sözleşme 1896'da paris'te, ve 1908'de berlin'de yeniden düzenlenip, 1914'te bern'de tamamlandı. 1928'de roma'da, 1948'de brüksel'de, 1967'de stockholm'da ve 1971'de paris'te değiştirildi ve 1979'da tekrar düzenlendi.

ülkemizdeki fikir ve sanat eserleri kanunu’nda yer alan ilgili maddede, bern sözleşmesini de kapsayan şu ifadeler yer alıyor:

“koruma süresi eser sahibinin yaşadığı müddetçe ve ölümünden itibaren 70 yıl devam eder. bu süre, eser sahibinin birden fazla olması durumunda, hayatta kalan son eser sahibinin ölümünden itibaren yetmiş yıl geçmesiyle son bulur.”
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bern sözleşmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim