koca yürekli cuheyman'ın güzel isteklerde bulunduğu eylemdir. de kabe basmak nedir.*
(bkz: inşallah allah günah yazmaz)
devamını gör...
bir de bunun ağababası mazdek isyanı vardır. hiç duymamış olanlar bir bakarsa, isyan gibi isyandır.
devamını gör...
aklıma ilk gelen türkiyeden destek almamak için mescid-i harama fransız yani müslüman olmayanları girip operasyon yapması olayıdır.
devamını gör...
en çok fransız özel timi ile yaşanan olaylar komedi filmlerini aratmıyor.
devamını gör...
20 kasım 1979'da başlamış ve 14 gün sürmüş, cuheyman el uteybi'ye ait terör örgütünün gerçekleştirdiği işgaldir. bu zat aynı zamanda bin ladin'in öğrenci olarak yetiştiği ve kendi kurduğu el kaide ile aynı ideolojiye sahip biridir. ışid ise bu örgütün bugünkü kalıntılarıdır.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

sabah namazı sonrası baskın gerçekleşmiş ve önceden kabe'nin bodrum katlarına yerleştirilmiş teçhizat, silah, mühimmat ve iaşe ile hiç taarruz yapılmadan savunma düzenine geçildi. işgal ile birlikte mescitte bulunan yaklaşık 70bin kişi rehin alındı, mescitteki anons sistemiyle işgalin gerçekleştiği mekke halkına duyuruldu. işgalin amacı, suudi hükümetinin ülkedeki yabancı üstlerini kapatması ve yabancı sermayeyi ülkeden çıkarmasına yönelik istekti.

suudi yetkililer mekke şehrini tamamen boşaltıp, günlerce kuşatmaya karşı savaşmalarına rağmen başarısız olmuş ve çareyi fransızlarda bulmuşlardır. ikinci dünya savaşı sırasında kurulan ve 80li yıllarda ortadan kalkan service de documentation extérieure et de contre-espionnage, kısaca sdec ve gign özel askeri birliğinin kabe'ye girip teröristleri etkisiz hale getirmesi planlandı. fakat bu planın önünde koca bi engel vardı; islam inancına göre kabe'ye bir gayrimüslimin ayak basması haramdı. suudi ilahiyatçıları derhal bi fetva yayınladı. fransız askerlerinin göğüs ceplerine konmak üzere birer kağıt parçası verildi, kağıtta tahmin edeceğiniz üzere kelimei şehadet yazıyordu. askerler, cebinde bu kağıt ile birlikte kabe'ye girmiş teröristleri gazla etkisiz hale getirerek savaşmıştı. kuşatmanın son günü birkaç düzine terörist bodrum katlarındaki dehlizlere sığınmıştı ve onları ordan çıkarmıyorlardı. mekke'nin su kanalları bu dehlizlere yönlendirilerek su pompalandı ve suya elektrik verilerek teröristler bayıltıldı ve daha sonra idam edildi. suudi kaynaklara göre 250 ölü, 600 yaralı ile çatışma sonlandırıldı. işgalin arkasında aynı yıl gerçekleşen iran islam devrimi mi vardı yoksa suudi krallığı içinde darbe yapan bazı krallar mı vardı, aydınlatılamadı.
devamını gör...
islamiyetin ne kadar büyük bir kolaylıklar dini olduğunu gösterir baskındır. kabe'nin olduğu şehre sünnetsiz (bu talep önemli) kafirler giremezken kraliyet ailesine bağlı abdullah bindamdanbunaldı adlı müftü / kadı bir fetva verir. küffarın cebine şahadet sözcüğü yazılı bir kağıt kot. senin adına müslüman katletsinler. bundan daha iyisi şamdak ayısı değil mi ?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"1979 kabe baskını" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim