konuşma veya yazıda kullanılan, tek ve ayrı olan ve kendisine özgü anlamı bulunan öğe, harfler bütünü.
devamını gör...
bazen ziyan olandır.
devamını gör...
bazen dilden dökülmeyendir.
devamını gör...
kelimeler albayım, bazı anlamlara gelmiyor.
devamını gör...
anlamlı karşılığı olan harfler bütünü. bazen söyleyemezsin, şuranda tıkanır kalır bütün kelimeler. yutarsın sen de. atarsın içine.
devamını gör...
iki kelime yetiyor seni seven kalbi kırmaya,
sonra roman yazsan ne fayda?
iki adımda geçiyorsun yalnızlık denen tarafa,
sonra dağlar aşsan ne fayda?
devamını gör...
öteki dillere nazaran dilimizde az ve öz olan asıl anlamını cümle içinde kazanan
diğer adı sözcük olandır.
devamını gör...
kelime güçtür. harfler, kelimeler ve cümleler. dünyanın sonunu getirecek kadar hassastır. atalar" söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı" diye boşuna dememiştir. kelime yazıdır. en güçlü insanları dahi yerle bir edecek kadar delicidir. kelime duadır, kelime anlaşma, kelime savaştır. ve son olarak" yeri göğü tutan duadır" sözü hiç de yabana atılacak bir söz değildir. kelimelerinizi değiştirin, hayatınız değişsin.
devamını gör...
arapça sözlükte kalm(yara) ve kalima/kalam(söz) olmak üzere iki ad grubu vardır. aramice ve ibranice klm mevcut; hakaret etme, aşağılam, utandırma, yaralamak (özellikle dil ile yaralamak manasında).
devamını gör...
ibni arabi ye göre kelime; yara izi demekmiş. ağızdan çıkan her kelime, insan kalbinde yüreğinde derin yaralar açabilir. çünkü kelimeler, özellikle kullanmayı bilmeyenler için bir silahtan daha tehlikelidir.
"katilin iyi bir konuşmacıysa, ölmeye ikna olmak çok zor olmaz.."
devamını gör...
arapça kökenli كلم(kelm) mastarından türemiş.
(arapça yaralamak yara açmak anlamına geliyor)
(harf de arapça kökenli olup kenar sivri uç anlamına geliyor)
bir yerde okumuştum harfler kelimelerin sivri kenarlarıdır diyordu.sahi en büyük yaralarımızı kelimeler açmadı mı?

belki de kuşlar, konuşamayıp kelimelerin ağırlığından ve yaralayıcılığından uzak oldukları için uçabiliyorlar, kim bilir?
devamını gör...
(bkz: sözcük)

bazi kelimeler kalbin anahtaridir.
devamını gör...
iletişimde beden dili ve ses tonu, sözlü ifadeleri destekleyen önemli unsurlardır. konuşma dili, yazı diline göre daha doğrudan ve anlık tepki gerektiren bir yapıdadır; bu nedenle duyguları ve düşünceleri olabildiğince az ve özenli seçilmiş kelimelerle basit bir şekilde aktarmanın öemi büyüktür. bu süreçte beden dilimiz ve ses tonumuz, ilettiğimiz mesajın anlamını derinleştirebilir ve duygu katmanı ekleyebilir. doğru bir şekilde kullanıldığında, bu unsurlar iletişimin etkisini büyük ölçüde artırır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kelime" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim