yazılımcılar veritabanından bilgi silinmesi için iki yöntem kullanır.

birincisi silinen bilgi gerçekten silinmez fakat silindi şeklinde temsili bir karakterle (örneğin *) silinmiş tanımlar kategorisine alınıp kafa sözlükte görüntülenmesi engellenir. tabi bunun artı ve eksi yönleri vardır. artı yönü bir ihbar, şikayet vs. olduğunda sizin sildim sandığınız veri, veritabanındaki silinmiş görünen tanımlar arasından çekilip ilgili kurumlara verilebilir. (artı yönü olmasının nedeni sözlüğün işin içinden sıyrılmasıdır.) eksi yönü ise veritabanında zamanla şişme yapar ki kafa sözlüğün yavaşlamasına sebep olur fakat bu tamamen teknik sorumluyu ilgilendiren bir şey.

ikinci yöntemde ise sildiğiniz tanım direkt veritabanından silinir. bunun avantajı şudur. veritabanı şişmez ve hızda silinmiş tanımlardan dolayı zamanla yavaşlama olmaz. dezavantajı ise bir ihbar vs. durumunda ss alınmamış ise ortada kanıt bulunmayacağı için sözlüğün zan altında kalabilecek olmasıdır.

peki sözlük teknik sorumlusu hangi yöntemi tercih etmiştir? programlama ile uğraşmış biri olarak diyebilirim ki birinci yani tanımın silinmiş gösterilmesi yöntemini seçmiştir. sonuçta tanımlar her ne kadar sözlüğe ait görünse de yazan kişiye aittir ve suçun şahsiliği esastır. devlet kurumları resmi yollarla bilgi istediğinde özel/tüzel herkesin bilgi vermesi de mecburidir.

ayağınızı ona göre denk alın yani yoldaşlar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"silinen tanım gerçekten siliniyor mu sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim