aksiyon / western
4 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

the harder they fall, senaryoyu boaz yakin ile birlikte yazan jeymes samuel'in yönettiği 2021 amerikan anti-western filmidir. filmde jonathan majors, idris elba, zazie beetz, regina king, delroy lindo, lakeith stanfield, rj cyler, danielle deadwyler, edi gathegi ve deon cole yer alıyor. the harder they fall dünya prömiyerini 6 ekim 2021'de bfi londra film festivali'nde yaptı. 3 kasım'dan beri de netflix'te yayınlanıyor.


filmi geçen günlerde izleme fırsatı buldum ama 20 dakika sabredebildim. film klasik bir hikayeye sahip; ana karakter ve ebeveynleri yemek masasındayken içeri giren kovboylar tarafından öldürülüyor. öldüren kişi çocuğun alnına muazzam nizami bir şekilde haç işaretini usturayla atıyor ve sağ bırakıyor. yani yoksa film olamazdı illa sağ bırakılmalı. sonra çocuk büyüyor ve intikam peşinde koşuyor.

filmin oyuncularının %99 zenci. zenci kovboy ne la? hadi ona eyvallah diyip devam ediyorsunuz. filmdeki diyaloglar tamamen whatsup my nigga seviyesinde ve arkada çalan müzikler bitirim ikili ov ye ov rayt zenciyiz adamım şak al sana mermi taammı madafakı şeklinde. bunu ciddi olarak yapmışlar. at sürüyorsun hoplayıp zıplıyorsun westerndesin lan kovboysun ama üstün jilet, dibine kadar jantisin, saçlar makyajlar, atarlı ablalar, zenci ingilizcesi ma boey, şekil verilmiş sakallar falan ahhhh dayanamıyorum lan. bembeyaz dişleride unutmayalım. çocuğun alnına haç işaretini cnc makinesinde lazerle atsan bu kadar nizami olurdu reis. will smith'i niye çağırmadınız la?

fragman için
devamını gör...
baş rollerinde jonathan majors, ıdris elba, zazie beetz lakeith stanfield, regina king, danielle deadwyler, rj cyler, deon cole, delroy lindo, edi gathegi, damon wayans jr., dewanda wise, woody mcclain, stephanie hill, michael beach ve mustafa shakir gibi oyuncuların oynadığı 2021 yapımı bu western/aksiyon/dram türündeki filmin yönetmen koltuğunda the bullitts bulunduğu filmdir.


izleme nedenim eski kovboy filmleri tadında film izlemek. eski filmlerin tadını hiç vermedi tabi ki.
eski tadı bir yana bırakalım bir film tadı da vermedi hikayesini bizim filmlerden çalmışlar sanki. olaylar arasında bağlantı eksikliği olduğu için olayı anlamıyoruz ve çok güzel anlatılabilecek olan güzelim hikayeyi berbat bir şekilde sunmuş bize ve filmin devamı olabilir manasında bir soru işareti bırakmak artık baydı bence.
filmin konusu ise geçmişte ailesini öldüren adamın hapisten kaçtığını öğrenen adamımız onu öldürmek için plan yapar ve plan geri teper sevdiği kadını yakalatınca kötü adamımız için banka soymak zorunda kalır. fakat bankayı soyduktan sonra yepyeni bir plan ile gelir arkadaşlarıyla birlikte herkesi öldürür en son kötü adamı öldürmeye gelince ise aslında kötünün babasından intikam alan kardeşi olduğunu öğrenir. babasının geçmişinde annesiz bırakıp kaçtığı abisi.

konuya biraz daha derin girmek gerekiyordu sanki ama yönetmen intikamın üzerinde durmuş ve film konu olarak sevilecek bir seviye de değil işlenişi de bir o kadar kötü sadece eski tat var diye izlenebilir. iyi seyirler.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"the harder they fall" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim