whatsapp gruplarından çıkmak için kullanılabilecek bahane niteliğindeki haberdir*.

whatsapp’ta kendi aralarındaki grupta şirket yöneticilerine hakaret eden ve ürünlerini kötüleyen mesaj yazan 3 çalışan işten atıldı. işe iade davasını hem yerel mahkeme, hem istinaf reddetti.

sakarya’da bir işyeri, çalışanların anlık mesajlaşma platformu whatsapp’ta kendi aralarında kurduğu grupta ürünleri kötüleyen 3 çalışanı işten attı. işçilerden biri haksız fesih iddiasıyla işe iade davası açsa da hem yerel mahkeme, hem de istinaf davayı reddetti. yargıtay ise benzer bir dosyada işçiyi haklı bulmuştu.

milliyet gazetesinden elif altın'ın haberine göre, davacı işçinin vekili dilekçesinde, müvekkilinin 2014-2018 arası davalı şirkette ürün tanıtım temsilcisi olduğunu, 16 şubat 2018’de mesai arkadaşları ile whatsapp grubu yazışmalarında şirketin ürünü hakkında olumsuz yazılar yazdığı gerekçesiyle iş akdinin feshedildiğini belirtti.

buradan
devamını gör...
bence çok yanlış bir karar. nitekim whatsapp gruplarını ortaya döksek taş üstünde taş baş üstünde baş kalmaz efendim.
devamını gör...
ya ne olacağıdı.
devamını gör...
doğru bir karar
çalıştığın iş yeriyle alakalı bilgileri ulu orta konuşmak bile iş ahlakına uymaz
devamını gör...
sadece çok çok güvendiğin kişilerden oluşmadığı sürece gruplarda bu tarz paylaşımlara girilmemeli bu bir.

çok çok güvendiğin de olsa işle alakalı hakaret içeren paylaşım yapılmamalı, zira o çok güvendiğin de ekmek parası derdinde, her an satışlara getirebilir bu iki.

çıkıp da yüzüne karşı söyleyemeyeceğin şeyleri üçüncü şahıslarla yazılı paylaraşarak kişisel tatmin yapılmamalı bu üç.

söz uçar yazı kalır bu dört.

geçmiş olsun bu kişilere, satışa gelmişler. çok önemli bir hayat tecrübesi kazanmışlar ama bedeli ağır olmuş.
devamını gör...
hakaret edenin ismi halil ise daha da kötü olur. anlamlı bence..
devamını gör...
ne diyor kitapta:
4857 s. iş kanunu madde 25/ıı-b (maddenin başlığı işverenin haklı nedenle iş akdini derhal feshedebileceği haller olarak ifade edilmiştir)
işçinin, işveren yahut bunların aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarfetmesi veya davranışlarda bulunması, yahut işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnadlarda bulunması.

fiilin nasıl gerçekleştiği değil, isterse ateş yakıp dumanıyla sövsün, hangi kasıtla gerçekleştiğidir önemli olan. vatşap falan hikaye
devamını gör...
iş kanunu maddelerine bir aykırılık göremedim ki patronun işçiye olan ödevleri haricinde, çalışanın işyerine ve iş verenine karşı ödevleri vardır. sadakat borcu, patronun ve işyerinin haklarının korunması gibi.

iş kanununa göre işyerini veya patronunu kötüleyen davranışlarda bulunması şahısın iş sözleşmesinin işveren tarafından tazminatsız fesih hakkını doğurur.
devamını gör...
yanlış bilgidir... öyle bişey olsa ben her hafta iş değiştirirdim.
devamını gör...
biri ispiklemiş işte. en şerefsiz, ahlaksız, haysiyetsiz insan tiplerinden biridir bu ispikçiler. yaptığı doğru ya da yanlış o konuya girmiyorum ama arkadaş iş hayatının en temel kurallarından birini öğrenmemiş. iş hayatında hele hele özel sektörde gaza gelip, iş arkadaşına güvenip her aklına geleni konuşursan öterler. sevgili patronlar truva atı kullanmayı çok sever. aldığınız nefesi bilir çünkü her zaman arada zayıf karakterli bir piyon bulur onu kullanırlar. bu ispikçiler de neredeyse her zaman, her yerde vardır.
devamını gör...
işçilerin kendi aralarında kurdukları grupta bir köstebek olduğunun ispatıdır.

muhtemelen bunu ifşalayan köstebek de bir maaş ikramiye alır.

dava yıllar sürer, patron haklı çıkar.

eyyorlamam bu kadar.
devamını gör...
kurum kültürü ve iş etiğine aykırı bir durumdur. kişiler arasında özel bir husumet yoksa konu ve söylenenler tüzele dayanıyorsa fesih hakkı kurum tarafından bulunmaktadır.
devamını gör...
whatsapp’tan patrona hakaret etmenin işten çıkartma sebebi olmasının başlık olarak açılması saçmalığı.

hakaretin nereden edildiğinin bir önemi yoktur, hakaret başlı başına bir suçtur zaten. (tck 125)
kimsenin kendisine hakaret eden bir çalışanı ile de aynı yolda devam edeceğini düşünmüyorum.
devamını gör...
1745 yılında londra'da, patronunuza evden hakaret içerikli bir mektup yazsaydınız da işten çıkarılırdınız.
gayet normal bir durum o yüzden ne olacaktı ulan ayın elemanı mı seçilecektiniz ?
devamını gör...
övdüğümüzde ikramiye alınabilir mi sorusunu akla getiren talihsiz durum.
devamını gör...
hemen mahallenin gençlerinden bir mobilyet bulun. (plakasız). sonra kafanıza kask geçirin. patronunuzun yanından geçerken ayağınızla hızlıca depükleyin. dava kapanır.
devamını gör...
ortada anormal bir durum yok. iddiaya göre arkadaşlarını şirkete ait ürün hakkında negatif yazılar yazmaya teşvik etmiş ve şirketin ismine zarar vermeye çalışmış. işten atılması için ayrıca patrona hakaret etmesi aranmaz bu durumda.

bunun yanında yöneticiler çalışanların onu sevmediğini zaten biliyor. en seviyor gibi görünenin bile mola saatlerinde birkaç kişi ile birlikte onun hakkında yapılan dedikodulara katıldığını, arkasından atıp tutulduğunu, iş tanımını sana hatırlatmak zorunda değilim dediğinde o kişinin dakikalarca fısır fısır küfür ettiğini falan zaten biliyor, farkında. yüzüne hakaret edilmediği sürece sorun edecek yönetici pek bulunmaz. ki yönetici zaten böyle tartışmalara girip otoritesini sarsmak istemez.

ancak şu da vardır. bu tür yazışmalar yöneticinin eline geçiyorsa o noktada hiçbir şey yapmıyor olması çalışanların kendisine saygı duymayı bırakması için yeterlidir. belgeli hakareti bile kabul etti diye düşünen personelin gözünde otoritesi sarsılır, sözünü dinletemez. bu tür durumlarda hakaret eden çalışan işten ayrılmaya zorlanır.

yani abartmamak lazım. bir insan emek verdiği ve para kazandığı şirkete biraz saygılı olmalı. emek veriyorum ve karşılığını alıyorum ile sınırlı değil bu işler. bazı sorumluluklar var, onları yerine getirmek zorunda. gidip evinde dilediği kadar küfür etsin, isterse duvarlara kafa atsın ama bunları hem şirkete hem de çalışma arkadaşlarına yansıtıyorsa kendisine hem yolu gösterirler hem de farklı şirketlere işe girerken çok zorlanır.

akıllı olmakta fayda var, ben öyle düşünüyorum.
devamını gör...
arkasından konuşmak falan değil de yaptığın işe güvenmiyorsan, sahip çıkmıyorsan seni orada tutmak istememeleri doğal değil mi ?
devamını gör...
birine hakaret etmek suçtur ve ispatı oldumu ceza gerektirir.
ancak wp de yapılan özel bir konuşmayı başkaları ile paylaşan birine özel hayatın gizliliği ihlalinden dava açıp başını ağrıta bilirsiniz. bir sonuca varmayacaktir ama karşı tarafa yusuf yusuf cektirirsiniz
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"whatsapp’tan patrona hakaret etmenin işten çıkartma sebebi olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim