biraz yeni bulunan tarihi eserleri insanların dikkatini çekecek şekilde öne çıkarmak biraz felsefe yapmak biraz da insanların o konuya olan merakını arttırmak için kullanılan bir öğe olduğunu düşünüyorum , yok şurada şu bulundu astronot'a benziyor yok burada bu bulundu insanlı hayvan arası bir şeye benziyor şeklinde tamam da o halde halde bundan 10.000 sene sonra japon animelerini görenler japonların gözlerinin kocaman burun ve ağızlarının küçücük olduğunu mu düşünecekler, çünkü japonlar küçücük gözlerine tezat olarak koskocaman gözlü çocuk çizimleri yapıyorlar, dolayısıyla insanların çizdiği her şey kendisini yansıtmıyor ki insanlar ilkel çağlarda gerçeklerden çok hayallerini çizmişlerdir, sanırım asurluların kafası insan kanatları kartal ayakları sığır ve vücudu ile kuyruğu aslan olan heykellerini görmüşsünüzdür(shedu) sizce asurlular zamanında böyle bir hayvan mı vardı?
devamını gör...
çağımızın yeni dinlerinden uzaylılar tarikatının b.kunu çıkardığı olaydır. din her yerde insan beynini çürütüyor.
devamını gör...
insan her dönemde insandır. yazıdan önce de insandı yazıdan sonra da; sözden önce de sonra da. travmatik olayları aşmanın en güzel yollarından biri olayı detaylarıyla anlatmak ve mümkünse yazmaktır. yazdığımızda gözümüzde büyüttüğümüz olayların ne kadar da basit olduğunu görüyoruz. içinde bulunduğumuz gerçekliği kabullenmiş, acılarımızı somut olarak da ıspatlamış oluyoruz bir nebze. yüzyıllar önce mağaralarda yaşayanlar da zorlu süreçlerden geçtiler. avda aslanla, kaplanla karşılaştılar. koskoca sığırları avladılar. savaşlar yaşadılar, ölümler gördüler. kısacası travmalarını hafifletmek için yazıları olmasa bile çizimleri vardı. en nihayetinde konuşamıyor olmaları düşünmedikleri anlamına gelmez.
devamını gör...
antik astronot teorilerinin arkasında gizli (ve eskiden açık açık) ırkçılık vardır. beyaz adam der ki "bu ilkel uygarlıkları bunları akıl etmiş olamaz. ilkel olmayan uygarlıklardan yardım almışlardır. bizden almadıklarına göre eserleri, ancak uzaylılarla açıklanabilir"

şimdi bu teorinin tarihiyle kafa açmayacağım ama popüler kültüre sokanlar 1920'lerin weird tales öykü dergisinin yazarlarıdır. içlerinde h.p. lovecraft ve robert e. howard da vardır ve hepsi son raddede ırkçıdır. öykülerinde de açık açık yukarıdaki iddiayı yinelerler.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"antik kabartmalara bakıp bunlar uzaylı çizmiş demek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim