diploması işe yaramayan bölümler başlığına karşılık olarak açılan konu.

türkiye'de diploması işe yarayan birkaç bölüm var sadece. o da şimdilik... eskiden birçok mühendisliğin bölümü tıptan, hukuktan yüksekti mesela. zamanla tercihler değişti. moleküler biyoloji ve genetik bölümü revaçtaydı ve mesela astronomi bölümünün puanının 500'leri gördüğü bir dönem vardı. sıralamadan ziyade puanlara bakıyorduk o zamanlar.

zamanla "doktorlukta para var" anlayışı nedeniyle tıp bölümlerinde yığılma oldu ve şimdi en yüksek sıralamalar bu bölümlerde. ancak sağlıkçılarla ilgili atamalar, sağlıkçıların son yıllarda uğradığı şiddet gibi olaylar yakında bu bölümü de aşağı çekerse şaşırmamak gerek.

son yılların gözde bölümü de bilgiyasar mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi bölümler gibi görünüyor. zira gençlerin çoğu yurt dışına gitmenin bu şekilde daha kolay olduğunu düşünüyor. artı olarak bilgisayar çağında olmamızın da etkisi var.

geri kalanları da siz yazarsınız artık. varsa tabii...
devamını gör...
doğrusunun, "diploması işe yarayacak bölümler" olması gerektiğini düşündüren konu, durum.

çünkü bir şey popüler olmuşsa; zaten esas parsa çoktan toplanmış, iş işten geçmiştir.
devamını gör...
şu anda tıp ve kartal imam hatip.
devamını gör...
imam hatip we trust.
devamını gör...
- ne mezunusun?
- makine mühendisliği.
- iyiii. yarın gel çaycı olarak başla.
devamını gör...
diploması yurt dışında itibar gören odtü, itü, boğaziçi gibi üniversiteler bile artık eski saygınlığında değil.
akp'nin herkesi üniversiteli yapma projesi bu ülkeye atılmış en büyük kazıklardan biridir.
(bkz: türkiye'de mühendislik fakültelerinin sayısının sınırlandırılması gerekliliği)
devamını gör...
2 yıllık meslek yüksekokulu bölümlerinden teknik olanları. hemen her yerde iş bulur, yeni başlayan mühendisten fazla kazanırsınız. ortalama bir hayat için bence en iyisi myo.
devamını gör...
optisyenlik ve odyometrislik. her koşulda işin hazır. optisyenin sadece diploması para kazanır.
devamını gör...
bu devirde diploma maalesef kağıt parçasından farksız. hiç bir özelliği kalmadı.
devamını gör...
oğlumun hayali yazılım mühendisliği. bir senedir de kursa gidiyor bununla ilgili. kendi de geliştirmeye çalışıyor. bence de geleceğin mesleği. umarım olur.
onu geçtim de
#2113153
yazarın belirttiği gibi artık teknik eleman bulunamıyor maalesef! ülkede işsizlik gün be gün artarken teknik konuda usta bulmak, hadi ustayı geçtim kalfa, çırak bile bulmak zor. zaten yeni nesil de çok sabırlı değil öğrenmek için. arıza konusunda iyi usta bulmak hele of of of zor kere zor. teknik servisteki ustalar, bazı mühendisten evet daha fazla kazanıyor. el üstünde tutuluyor çünkü yok yok yok! ara eleman bulamıyorsun koskoca istanbul'da şaka gibi!
şu dönemde teknik eleman olup da iş bulamayacak yoktur öyle söyleyeyim.
devamını gör...
ziraat mühendisliği, optisyenlik, eczacılık *, okul öncesi öğretmenliği. bunlar, genelde çalışmadan da diplomanın kiraya verilebildiği bölümler. son yıllarda psikoloji ve psikiyatri alanları ki kesinlikle yine kendini geliştirmenin ve etkili satışın * önemi büyük. bir de hiçbir zaman sonu gelmeyecek olan * nlp uzmanlığı ve yaşam koçluğu. bu son ikisi için okunacak bölümlerse değişiyor. yine kişinin kendini nitelik ve nicelik bağlamında etkili geliştirmişliği çok önemli.

bir de, dönem dönem yığılmalara rağmen asla sonu gelmeyecek olan beslenme ve diyatetik bölümü ile fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümleri var ki tıp ile eğitim sektörünün diploma verdiği bölümleri saymıyorum bile. sonu gelmez.

bizim ülkemiz hatta çoğu avrupa ülkesi için bir önündekinin önüne geçmenin tek yolu, farkını ortaya koymak ve yapılmayanı yapmaktır. * değilse dünyanın neresine gidersen git insan istihdamında açıkta kalırsın. avrupa'nın avantajı genç nüfusun az olması sadece o kadar. değilse kalifiye eleman konusunda bizden farkları, sadece eksiklikleri ve kurallı icraat diplomasisini bilmiyor oluşları. yabancı biri geldiğinde, konuyu anında çözüp - çok afedersiniz ama - parayı cukkalamayı biliyor. burada da yine etkili satış ve ticari zekanın mevcut kanunlarla örtüşmesi ve bilinci devreye giriyor.

özetle; benim diploma bağlamında etkili bulduğum bölümler bunlar. hukuk okumanın, hakimlik sınavında iktisattan geri kaldığını gördüğümden beridir, hukuka bakış açım değişti ancak onun da sonu gelmez. bir de işletme ve kamu yönetimi diploma bağlamında listeye eklenebilir. yazılım mühendisliği diploma olarak değil de işletim ve yönetim sistemleri bağlamında* daha etkili görülüyor. medya teknolojileri şu an diploma anlamında bir getiri sağlamıyor ancak ilerleyen aşamalarda tutacak sektörlerden biri.

bu arada hemen listeye grafik tasarımını ekleyelim. çünkü diplomanın yetersiz geldiği yerlerde, sertifikası iş görüyor. naçizane bilgi ve ilgilerim bu yönde...*

not: yatırım tavsiyesi değildir.
devamını gör...
diplomanın hangi okuldan alındığına göre değişen bölümlerdir.
devamını gör...
kartal imam-hatip
devamını gör...
bilgisayar mühendislerinin ve yazılımcıların iş bulamadığı bir dönem yok. üniversite, master, doktora derken 15 yıldan fazladır akademik camianın içindeyim. alanım mühendislik değil sanat. fakat herkes gibi benim de farklı bölümlerden arkadaşlarım oldu zaman içinde. hem yurtiçinde, hem de yurtdışında bilgisayar mühendisliği okuyup işsiz kalan birisine rastlamadım. bu bölümü okuyan insanlar bir de kendi işlerini kurabilme esnekliğine sahipler, çünkü yatırım açısından minimum sermaye gerektiren bir meslek, tabii oturup milyonlarca dolarlık serverlar kurmak gerekmiyorsa. o nedenle bilgisayar mühendisliği, yazılım okumanızı tavsiye ederim genç arkadaşlara.
devamını gör...
şu an için, tüm iktisadi idari bilimler bölümleri diye düşünüyorum.iktisadi idari bölümler kazanması en kolay bölümler. okuması, kazanmasından bir tık daha zor ama olsun. okullar biter, buna takılmayın.

iktisadi idari bölümleri bitirip, önünüze idari hakimlik hedefini koyabilirsiniz. tıp kazanacak kadar çalışıp, idari hakim olma ihtimaliniz var.

kamu yönetimini bitirince, gene tıp kazanacak kadar çalışıp, kaymakam olma ihtimaliniz var.

malî müşavir olabilirsiniz, vergi müfettişi olabilirsiniz, bankacı olabilirsiniz, muhasebeci olabilirsiniz, yönetici olabilirsiniz, analist olabilirsiniz.

yazdığım işler, şu an aklıma gelen işler.benim bu bölümlerden mezun yakınlarım bu işleri yapıyor.

okulu sevin, son 2 sene dil kursuna, programcılık kursuna gidin. özgüven ve iletişim konusunda kendinizi geliştirin. bir şeyler olur.

bu tanımım, ilk 5 bine giren hukuk, tıp hedefleyenlere değil. mühendis olmak isteyenlere de değil. bir hedefi olan, bir hayali olan ordan yürüsün. bu tanımım, 200 binlerde olup bir sene daha denesem mi diye düşünen, çok çalışkan olmayan gençlere.bir senenizi yemeyin değmez. o bir seneyi okulda arkadaş ortamında kakara kikiri ile geçirin, hem geleceğinize 1 sene daha yaklaşın hem de gününüzü gün edin.

üniversite, hayatın son sorumsuz sürecidir. üniversiteye, ertesi gün iş verecek kurum diye bakmayın. bir diploma demek, özgeçmişe lisans yazmak demektir. çoğu yazarın aksine, bir diploma ile bir çok şey olur. kimse, kendi kişisel beceriksizliğini, ülkenin çarkına yormasın. sızlanmak ile olmaz. hayata bir hedef koyup, yıllarca bir sınava çalışıp olmadı diye ağlamak, herkes için olmayacağı anlamına gelmez. oluyor bir şeyler, ben ne başarı hikayeleri biliyorum. biraz network, biraz kişisel gelişim, biraz dua ile her şey mümkün.

sizi seviyorum gençlik. çok güzel şeyler yaşayın inşallah. bizde sizi seyredelim. devir sizin devriniz.
devamını gör...
sağlık , bilgisayar ve yazılım mühendisliğin de zaten herkes hemfikir.bir de diploma sadece yeterli değil ama eğer iyi adı sanı olan bir okuldan mezun olursanız yönetim bilişim sistemleri bölümünden gerçekten harika yerlere gelebilirsiniz.gordugum kadarıyla hepsini havada kapiyorlar ve maaşları gerçekten yüksek oluyor.ama dediğim gibi bu sadece diplomayla olmuyor okulda çok önemli bu bölümde.
devamını gör...
ağlayarak okuduğum başlık.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"diploması işe yarayan bölümler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim