her almanca öğretmeni c1 seviyesinde eğitim veremiyor en fazla b1’e kadar verebiliyorlar aynı zamanda akıcı almanca konuşamıyorlar lisans derslerinin %100’ünü almanca okumuş olmasına rağmen ki bu tuhaf.b2 c1 seviyesinde almanca eğitimi veren almancacılar yok denecek kadar azdır.
devamını gör...
milli eğitim bakanlık yetkilerinin ve onların atadıklarının büyük çoğunluğunun, akıcı bir türkçe bildiğinden, kullandığından emin olsak, o bize yetecek.. koyver almanca öğretmenleri de akıcı almanca bilmeyiversin..
diyesiniz gelmiyor mu sizin de...?
devamını gör...
gerçekten yabancı bir dili, ana lisan seviyesinde kullanabilir misiniz? daha doğrusu, ana lisanı seviyesinde konuştuğunu söyleyenler gerçekten doğruyu mu söylüyor?

"ana lisan seviyesinde konuşmak" gibi bir argüman yoktur arkadaşlar. kimse, hiç bir dili( eğer o ülkede doğmadıysa) ana lisan seviyesinde konuşamaz hele ki başka ülkenin sınırları içerisinde yaşarken " ana lisan seviyesinde konuşmak" kısmı toptan hikayedir. her dil öğrenimi, katmanlı ezber sisteminden oluşur. dilini bildiği ülkeye çok sık gitme şansı olan, orada yaşayan veya belirli bir süredir yaşayan insan, dili öğrenebilir hatta iyi seviyede öğrenebilir ama en profesyonel seviyede konuşan insan bile " ana lisan seviyesinde biliyorum" dememelidir. dilini bildiğiniz ülkede doğmadıysanız ve yetişmediyseniz, hiç bir dilde " native" olamazsınız, ancak ve ancak o dilin kullanımı konusunda "profesyonel" olabilirsiniz çünkü dili öğrenecek, yeterli ezber yapacak hem şansınız hemde vaktiniz olmuştur. bu sizi dili doğuştan öğrenen herkesten keskin çizgi ile ayırır. dil'e çalışarak öğrenmek ile o kültürün içerisine doğmak ayrı şeylerdir. bu 2 kategori arasındaki sosyal farklılık yarışamaz dahi. istediğiniz kadar aksanınız olsun, istediğiniz kadar iyi dil bilgisi kurallarını bilin, asla o ülkede doğmuş biri ile denk diliniz olmaz.

profesyonel seviyede bildiğiniz bir dili unutmamanız için düzenli tekrar yapmanız gerekir. zihin, ezber sistemi ile öğrendiği hiç şeyi uzun vadeli tutmaz. bu yüzden bilgiler tekrara mecburdur. bu noktada kafanızı tertemiz yapacak bir argüman sunuyorum;

eğer gerçekten bir yabancı dilde " ana lisan seviyesinde" olsanız, neden kullanmadığınızda ya da yeterli seviyede kullanmadığınızda unutmaya başlayasınız? siz türkçeyi doğuştan öğrenmiş bir halk olarak, 2 yıl türkçe konuşmayın unutur musunuz? - hayır. bazı kelimeler ve yazım kuralları illa kaybedilir ama bir bütün olarak dili kaybeder misiniz? 4 yıl bildiğiniz yabancı dili konuşmayın, a1 seviyesinden tekrar başlarsınız:) :) :)

not: dil dershaneleri ve kurslar tam olarak ileri seviye bildiği dili unutmuş yetişkinlerle doludur. yani zaten ek bir dili "ana dil gibi bilme" lüksümüz yok.

şimdi konuya gelelim( bu ön giriş su an yazacagım paragraf için gerekiyordu);

almanca , türkiye'de, ingilizceye göre daha azınlıkta kalmış bir dildir. üniversite'de var olan almanca öğretmenlik/ alman dili ve edebiyatı lisans programlarının kontenjanları dahi zorlukla doluyor. alman dili ve edebiyatında yüksek lisans/ doktora yapan insan yok, bölümler program açamıyorlar. marmara üniversitesi bu sene alman dili ve edebiyatı bölümü için 7-8 kişilik yüksek lisans kontenjanı açtı.. sonradan bölüme başvuru gelebilmesi adına, başvuru koşulu olan dil puanını düşürdüler. koskoca bölüm, 7-8 kişilik kontenjan.. başvuran total kişi sayısı da ya 9 ya 10'du.. olayı siz düşünün...

şimdi böyle bir kısır konseptte, var olan almanca hocalarının yüksek seviyede, aktif dil yetisinin olmasını beklemek zaten hayal olur. türkiye, 7/34 türkçe konuştuğunuz bir ülke. halkımız daha kendi dilimizi doğru düzgün konuşamıyor, siz yabancı dil adına üst segment birilerini arıyorsunuz. profesyonel almanca öğrenimi için türkiye bazında 3 direkt önerim var;

1) ilk , orta ve lise öğrenimini türkiye'de hizmet veren, alman okullarında şekillendirmek.

2) lisans eğitimi için almanya ya da dili almanca olan bir ülkeyi tercih etmek ( bknz : belçika, avusturya etc)

3) dil okulu için almanya'ya gitmek. ( uzun vadeli bir programdan bahsediyorum 1-2 ay değil, min. 1 yıllık kur veren dil okulları olmalı. ilk 3-4 ayınız adaptasyon ve dili tanıma ile geçiyor zaten.)

tabi bunların tamamı bu devirde bütçe meselesidir. bütçeniz yoksa, dil bilgisini iyi bilen birinden dil bilgisini kapıp, siz ayrı olarak telaffuz çalışacaksınız. ( almanca dil öğrenimi destekli uygulamalar, eğitim videoları, diziler/ filmler/ haberlerden)
devamını gör...
akıcılığını boşver almanca biliyorlar mı bakalım? almanca dersi de olmayıversin hem. kıskanç köpeklerin dili ile ne işimiz olabilir?

(bkz: almanya bizi kıskanıyor mu sorunsalı)
(bkz: almanya'nın türkiye'yi kıskanıyor olması)
(bkz: almanya'nın bizi kıskanması)
(bkz: almanya’nın türkiye’yi kıskanması sonucu türkiye’ye nazar değmesi)
(bkz: almanya'nın bizi kıskanmak için nedenleri)
(bkz: almanya bugün bizi hiç mi kıskanmadı)
(bkz: işte şimdi almanya bizi kıskanıyor)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye'deki almanca öğretmenlerinin akıcı almanca bilmemesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim