dini bilime tercih ettiğimiz için aziz sancar/ orhan pamuk/ yaşar kemal elif şafak gibi tek tük istisnalar dışında neredeyse hiç ilah seviyesinde yazarımız yok.

oysaki avrupa ülkesi yazarlarına bakıyoruz, ingiliz, rus, amerikan ve fransız edebiyatı/ yazarları/ bilim insanları dünyaya kafa tutuyor.

ama bunun en önemli nedeni galiba dilimizin ingilizce olmaması, sahip olduğumuz dini bilime tercih etmiş olmak ve ne yazık ki o insanların burada doğmamış olması.

tolstoy rizeli olsa iyiydi.^^
devamını gör...
başlığı görünce kahkaha attım keşke gerçek olsa .islam ulkelerinin yatkınlığı bir tek sey var oda uremek ...suriyelilere bakin köpek gibi uruyorlar...
devamını gör...
#2780482

israil savunma bakanı da filistinlileri "insansı hayvanlara" benzetmişti.
*
devamını gör...
eskiden yerli malı haftası vardı.sahi ne oldu ona?
devamını gör...
bilim, dünyaya buradan yayıldı zaten. bilirsiniz islam ülkeleri orta çağ yaşamadı çünkü batının orta çağı ,islam medeniyetinin aydınlık çağıydı. ne var ki geriye yakılıp, yıkılan kütüphaneler, tahrif edilen önemli eserler ve orta doğu diye bir sömürü sahası kaldı. buradaki insanların tek derdi etrafını abluka altına alan ülkelerle iyi geçinip, onların tekeline girmek. özgürlük mücadelesi veriyor bu topraklardaki insanlar. anlamadığım, eğer insanlarla ise sorununuz bilmelisiniz ki onların davranışları dini kötü din yapmaz ama din ileyse sorununuz o başka. çünkü herkesin içinde kırması gereken büyükçe putları ve ikonaları vardır. bir görüşü, inanışı her konunun müsebbibi olarak görüyorsanız başka bir görüşe taptığınız içindir. elif şafak ve orhan pamuk vasat yazarlardir. daha iyileri varken bunların batıda tanınıyor olmasının açık bir sebebi vardır. yaşar kemal ve aziz sancar babadır ama onlarda kendi ülkesinde diğerleri kadar rağbet görmez zaten. önemli olan adam çıkarmak değil, iyi reklam yapmadığinda ve tabii ülke aleyhinde konuşmadığında ödül vermiyorlar maalesef.
devamını gör...
islam ülkeleri ve bilime yatkınlık arasında oldukça yüksek negatif korelasyon vardır. islam ülkeleri "ilim" e yatkındır. o da bilimsellikten tamamen uzak, ezbere, yoruma ve söylencelere temellenen bir alandır. anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz.
devamını gör...
islam ülkeleri bilime değil "ilim"e yatkındır. bilimle ilim birbirinden oldukça farklı şeylerdir. (bkz: ilimle bilimi aynıymış gibi gösteren sahtekar dinciler)
devamını gör...
cabir b. hayyan modern kimyanın kurucusu kabul edilir .

harezmi cebir ve sıfırı bulmuştur .

farabi felsefede otorite kabul edilir .

ibn-i sina’nın kitapları hâlâ günümüzde avrupa’da ders kitabı olarak okutulmaktadır .

cezeri dünyanın ilk sibernetik bilgini kabul edilir .

ibnü’n nefis tarihte kan dolaşımını ilk kez tarif eden kişidir .

ebu firnas tarihte ilk uçan makineyi yapan kişi .

dr. sigrid hunke, "avrupa'nın üzerine doğan islam güneşi" eserinde şunları yazar:


"frederik, albertus magnus, roger bacon, leonardo da vinci, francis bacon ve galile gibi mütefekkirler silsilesi, birinci halkayı teşkil eder. başlangıç mı? yoksa islam fikir dünyasından buraya uzanan zincirin bir halkası mı? zira, albertus magnus, roger bacon ve leonardo dahi, doğrudan doğruya müslümanların omuzlarına dayanırlar. islam ilmi, ayrıca 'sicilya sarayı'ndan, bilhassa ıı. frederik vasıtasıyla onlara ulaşır."
devamını gör...
insanlar ne zaman ki hz. muhammed'in yolundan saptılar o zaman islam ile bilimin arası açıldı. o da 13. yüzyıl civarına denk gelir. bilim merak etmekten gelir. bu da öyle günah münah değildir. islam dünyasına merak etmeyi bırakıp "sen bilmezsin hoca bilir" dediklerinde bilim de gruptan ayrıldı. kuran'ı herkes öğreniyor anlamını kimse bilmiyor mesela. hoca bilir diyorlar. niye hoca bilir? hocaya mı indi kitap sadece? ben anlamıyorsam o zaman ben o kitaptan da sorumlu olmam ki bu da bana değil allah'a hakaret direkt. lafı dolaştırmak için de ama ayetler farklı farklı zamanlarda indi derler. doğru birdir. sen sebebini anlatıyorsun bana. ben özünü arıyorum. tabi bu kadar atarlanmaya da gerek yok o ayrı. banane naparsanız yapın.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"islam ülkelerinin bilime yatkınlığı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim