kullanıcıların gerçek zamanlı olarak yararlanabileceği 3 boyutlu sanal bir simülasyon ağı. kullanıcıların sanal bir şekilde oyun ortamlarında başka kullanıcılarla iletişime geçebileceği ya da kripto para üzerinden çeşitli ticari hareketlere olanak sağlayan bir çeşit sanal dünya gibi düşünebilirsiniz. terim ilk kez 1992 yılında snow crash adlı bir bilim kurgu romanda kullanıldı.

büyük şirketler ve yatırımcılar son yıllarda bu konuya büyük bir eğilim göstermeye başladı. son aylarda facebook ve mark zuckerberg'ün ismini de bu konuyla birlikte sık sık duymaya başladık. ünlü isimlerin sanal konserlerini izleyebileceğiniz, ünlü modacıların sanal tasarımlarını giyebileceğiniz hatta satın alabileceğiniz ilginç bir proje düşünün. artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik gibi teknolojilerin 1 adım ilerisi diyebileceğimiz bu olay internetin bedenlenmiş hali şeklinde tanımlanabilir.

michio kaku'nun geleceğin fiziği adlı kitabında önümüzdeki 100 yıl içerisinde görmeyi bekleyebileceğimiz teknolojik gelişmeler anlatılır. metaverse olayı da kitabın ilk bölümünde "bilgisayarların geleceği" başlığı altında anlatılan konuları çağrıştırıyor.

teknolojinin gelişmesi ve internetin hayatımızda daha fazla yer kaplaması bazı bakımlardan olumlu olsa da insanların kendilerini sanal dünyalara bu kadar kaptırmaları için yapılan bu çalışmalar bana pek çekici gelmiyor. hatta ilerleyen yıllarda insanlar arası ilişkilerin, doğallığın ve gerçekliğin yerine geçmesi ihtimalini insanlık adına tehlikeli buluyorum bile diyebilirim.
devamını gör...
benim aklıma geldiydi ama para yok idi.
devamını gör...
(bkz: ready player one)
devamını gör...
dijital yüzyılın en ileri aşamalarından biri. sanal gerçeklik dünyası. artık yemek yerken canımız sıkılmasın diye video izlemenin yerine, masaya dijital özneler yerleştirebildiğimiz döneme geçiş yaptık. yan yana olduğunuz ama gerçekliğe erişemediğiniz bir arkadaşlık...
sanal gerçekliğe hoş geldiniz.

metaverse evrenini s*keyim!
devamını gör...
ileride neyin gerçek neyin sahte olduğunu unutacağız muhtemelen, kendi hayatlarından vazgeçenler burada tatmin olacak, tıpkı "total recall" gibi.
devamını gör...
matrix filminde olduğu gibi akıllı gözlüklerimizi takıp bizi sanal bir evrende yaşatma fikri, günümüz sosyal medya devlerinin gelişmiş hali.
yüz yıldır birilerinin hayali. kitap ve filmlerde çok kere görmüştük.
gönüllü arasalar kendini feda edecek milyonlarca insan bulurlar.
sosyal medyanın hedefi insandır. hiçbir şey bedava verilmez. instagram' i, facebook' u bedava sanan zavallı insanlar, baktığınız o bilmem kaç inçlik ekranın diğer tarafında dünyanın en gelişmiş ve en güçlü bilgisayarları var.
saygı ve sevgiyle.
devamını gör...
kurgusal evren kısaca. facebook ayakta kalmak adına bu kavrama sıkıca tutunmuş durumda.
devamını gör...
gelecekte aptal insanların gönüllü olarak hapsedileceği sanal hapishanedir. dünya, gerçeğin yükünü kaldıracak kadar cesur olan insanlara kalacak.
devamını gör...
fikri bile beni korkutmaya yeten, geleceğimizin gerçeklik algısını değiştirebilecek kadar ciddi bir yeniliktir. insanlar yeterince sanal alemin, sosyal medyanın kölesi olmamışçasına iyice realiteden kopup oraya odaklanacaklar. umarım yaşım yetmez bunu görmeye.
devamını gör...
telefonu bilgiaayarı kullanırken arada bir gözümüz yana doğru kayınca gerçek dünyayı görebiliyoruz. s.tuğumun metaverse'inde öyle bir şansımızda yok takacaz gözlüğü bambaşka bir evrene girecez. başlat filmi bunun en iyi örneklerindendir.
devamını gör...
o kadar çok öğrenilmesi gereken alt bilgiler içeriyor ki, belirli bir iq seviyesi altında olanlar ne anlayacak ne de sağlıklı şekilde kullanabileceklerdir.

baby-boomer ve alfa kuşağı savaşlarına hoş geldiniz.
devamını gör...
yakında insanların fiziksel yaşamdan vazgeçip kafalarına bir gözlük geçirip saatlerce eğlenmeye, çay içmeye, futbol oynamaya gidecekleri sanal dünyadır. detaylar için tıklayın.
devamını gör...
2018 de dünyaya spoiler verilmiştir.
filmin adı ready player one.
devamını gör...
bi başlasa da gerçeklerden kaçmak için bir yöre daha bulmuş olsak.
zaten şuan ki yaşamın milyarda bir ihtimal gerçektir.
doğal gerçekliktense sanal gerçeklik daha az acıtır, daha çok mutlu eder gibi geliyor.
devamını gör...
sanal gerçekliğe ufak çaplı da olsa giriş yapmış bulunmaktayız. doların 11 tl olması, covit 19 un çıkması vs hepimizi daha çok eve bağladı. evde de daha çok sosyal medya, oyunlar vs deyiz.
devamını gör...
varsa paranız gözlüğünden önce hissesini alın..
devamını gör...
geliyor gelmekte olan...

ya dertlerimizin büyük kısmından kurtulacağız ya da tamamen birbirimizden uzaklaşıp, insan olmayı unutacağız. aslında insan kavramı değişecek.

çok heyecan verici ama bir o kadar da korkutucu.
devamını gör...
istenilen görünüm ve özellikleri vadeden sanal gerçeklik dünyası.
birçok alanda uluslararası ortak çalışmaları ilerleyebilir gibi görünse de baslarda ' yetişkinler için roblox ' gibi duruyor.

bir de sanalda özellik satın alabilmek için insanlarıngerçek hayatta daha fazla çalışması gerekecek.
daha kötüsü cinayet

insanlar sanal dünyayı gerçek dünyaya tercih ederse dünya nasıl bir yer olabilir : (bkz: real player one)
devamını gör...
günümüz internet kullanımını çok farklı boyutlara çıkaracak sanal evren devrimi. artık çalışmak ve sosyalleşmek için evden ve hatta odadan bile çıkmaya gerek kalmayacak. dokunma hissi veren eldiven çalışmaları da başarıyla bitti ki diğer duyuların yerini alacak cihazların da (tat, koku) yakında prototipleri tanıtılır.
kullanım alanı olarak belki bi 10 senesi var bilemiyorum, zaten iyice ayağa düştüğünde ben yaşlanmış olurum ama gelecek burada.
devamını gör...
sinema salonları, lüks oteller vesaire bunlar aslında metaversal alanlar ama bir de simülasyonun zückerberk'in elinden çıkması gerekiyor; insanların daha da aşınması.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"metaverse" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim