aynı konseptte radyo yayını yapmak isteyen yazarlarımızın buluşmasını sağlayacak başlıktır.

bu başlık altına girdiğiniz program fikrine dahil olmak isteyecek diğer yazarların size mesaj atmasını sağlayarak ortak yayın fikirleri ortaya koyabilirsiniz.

"radyoda şöyle bir program olsa ne güzel olurdu" dediğiniz bir ukdeniz varsa, bu fikirlerinizi de bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
devamını gör...
bir ünlü düşünür veya fikir adamı hakkında konuşmak onu anlamaya çalışmak çok mantıklı ve hoş olacaktır.

farklı bakış açıları ve farklı görüşler çok önemlidir böyle konularda.
devamını gör...
(bkz: abdulseyidbincabbarla kırmızı geceler)
devamını gör...
ben ancak hava durumu yayını önerebilirim. o da olmaz herhalde. *
devamını gör...
eş zamanlı kitap okuma etkinliği ve interaktif bir eleştiri programı güzel olurdu. her hafta seçilecek bir eser ve onu yorumlayan sözlükten arkadaşlar, bana güzel olur gibi geldi.
devamını gör...
gündem hakkında iki kişinin karşılıklı diyalogları şeklinde bir program olsa ne güzel olurdu.
hatta interaktif olması için o iki kişi mesaj kutularından diğer radyoyu dinleyen dinleyicilerle iletişime geçip sadece iki kişiyle sınırlandırmaya bilirler.
devamını gör...
haftada bir gazetelerdeki güzin abla köşesi gibi bir program yapılsa nasıl olur ki bilemedim.insan ordakileri okuyunca içinden saçma saçma cevap veresi geliyor,eğlenceli bir güzin abla neden olmasın.
devamını gör...
her ne kadar dinleyici olsam da takipte olduğum başlıktır. oldukça güzel öneriler var, özellikle çorbacılar ve güzin abla köşesi şimdiden eğlendirdi.*
devamını gör...
kişisel gelişim, beden dili ve hatta insanları gündelik hayatta manipüle etmenizi sağlayacak engin bilgilerin, hayattan örneklerle anlatıldığı, sohbet havasında geçen bir program olabilir.

hatta yazarların gündelik hayatında onlara engel olan, dizginleyen şeyleri aşmalarına yardımcı olabiliriz. insanlara ilham verecek, rehber olacak ürünler çıkarılmalı bence.
devamını gör...
buraya bir şöyle olsa güzel olurdu dediğim bir program önerisiyle geliyorum. bir dizi veya filmin gidişatı, finali farklı olsa nasıl olurdu(tahminler yürütülerek) şeklinde tartışma yapılabilecek gerek yazalar gerek sözlük dışından konuklar katılabilecek şekilde.
devamını gör...
toplum içerisinde kendini bulmaya çalışan insanlar için bir sohbet programı. rock, country ve pop müzik eşliğinde dinleyenler ile de sohbet edilen bir sohbet programı. böyle bir şey düşündüm. programın ismi apartman boşluğu. keyifli muhabbeti olan bir yazar ile daha da güzel olur.

edit: portakal kutuma portakal fırlatırsanız. beraber konuşup tartışırız.
devamını gör...
''metal kafa'' programına hoşgeldiniz. 70'ler 80'ler hair/glam metal, hardrock, heavy metal şarkıları yayınlayacağız. ayrıca kendi grubumdan bestelerimizle de yayına renk verirken , çalan şarkılara dair küçük bilgiler, çalan gruplara/sanatçılara dair bilgiler vereceğiz. sunuma ortak olmak isteyenleri beklerim...
devamını gör...
antik dönemin mitleri, heykelleri, mimarileri, orta çağın dedikoduları, entrikaları, hikayeleri, rönesansın ustalarının bilinmeyen kısımları, tablo yorumlamaları, shoegaze - dram pop müzik yayınları, "çok bozdu" yıllar içerisinde bozan müzik gruplarını konuşacağımız bir konsept ve belki gece yarıları insanların bağlanabileceği, başımızdan geçen doğaüstü olaylar.
devamını gör...
bir tane abi çıksın, 50 kg bal polen hediyeli sadece 20 lira desin. biz de o balı almaya çalışalım.
devamını gör...
-bir sanat programı olabilir. her program bir ya da birkaç eserin/sanatçının/akımın/dönemin inceleneceği.

-sinema programı olabilir. her hafta filmlerin-dizilerin konuşulduğu, hatta programa dinleyiciler de interaktif olarak discord üzerinden ya da başka bir şekilde mesaj yoluyla katılabilir.

-sadece istek parçaların çalındığı "her kafadan bir müzik" programı olabilir.

-her müzik türü için -mümkün olduğunca- ayrı bir program olmalı: rock, klasik, pop, hip-hop, halk müziği, türk sanat müziği... illa bir sunucuya gerek olmayabilir. yazarların playlistleri alınıp karma playlistler oluşturulup otomatik sırayla çalınabilir.

-sesli kitap benzeri, kısa hikayelerin anlatıldığı/okunduğu bir program olabilir.

-yazarların dertlerinin okunduğu, çözülmeye çalışıldığı güzin ablavari bir program olabilir. illa ciddi bir program da olmak zorunda değil, arkadaş ortamında derdini açan bir arkadaşa yaklaşır gibi yaklaşılabilir konulara.

-eğer kendi şarkılarını çalmak/söylemek isteyen olursa diye belki "portakallı şarkılar" programı/köşesi yapılabilir.

-belki "portakal seçmece" gibi bir isimle her program seçilen bir ya da birkaç sözlük yazarının tanımları okunabilir.

-absürd haberler/olaylar/bilgilerin verildiği bir program olabilir.

-yazarların yarışabileceği basit bir yarışma programı?

+programların ortak noktası programı yapan kişilerin aramızdan birilerinin olacak olması, dolayısıyla programlar kaskatı olmayacaktır. sanki oturmuşuz elimize de çay/kahve/biralarımızı almışız, arkadaşımızla sohbet ediyormuşuz gibi bir havada olacaktır/olmalıdır. kimsenin trt fm ciddiyetinde, herkesin resmi resmi konuştuğu bir program dinlemek istediğini sanmıyorum açıkçası.

+pek kimsenin düşünmediği bir konu daha var: bu yayınlar ne derecede dinlenecek? sözlüğün aktif kullanıcı sayısı belli nihayetinde. sanat, edebiyat kitap falan diyoruz da, bunları kaç kişi dinlemek ister bilemiyorum. yine nihayetinde insanlar bu sözlüğe kafa dağıtmak için giriyor çoğunlukla, akışta akıp giden başlıklara ve tanımlara bakınca görünen durum bu. hâl böyle iken radyodaki programların birçoğu hiç dinlenmeyecektir bile.

+bu tarz programlar yapmak isteyen olursa imkanlarım el verdiğince yardım etmeye çalışırım. inanıyorum ki benim gibi birçok yazar da destek vermeye hazır olacaktır farklı programlar yapmak isteyenlere.

aklıma geldikçe eklerim.
devamını gör...
şiir programı sıkıştırılsın gece geç saatlere. okuyanın hakkını vermesi ve ses tonunun uygun olması şart elbette. dinleyince bir huzur geliverirse belki gider mışıl mışıl uyuruz. uykuya düşman yaşamak pek yorucu oluyor.
devamını gör...
toplantı esnasında fikrimi paylaşmıştım, tekrar burada da belirteyim. edebiyatta ön planda olan belli yazarlar mevcut. edebiyat dergilerinde dahi hep aynı isimlere dair çalışmalar devir daim ediyor, o kocaman kapaklarda, posterlerde, instagram gönderilerinde yine aynı isimler var. mesela tezer özlü'yü mutlaka bir yerlerde duymuşuzdur ancak demir özlü çok daha kısıtlı bir çevre tarafından bilinir. bu gibi edebiyatımızın daha az bilinen isimlerini ve/veya eserlerini irdeleyecek bir program formatı, ilgili olan kişiler tarafından hayata geçirilebilir diye düşünüyorum. bu program fikri, medyanın insanların okuma listesini şekillendirmede ciddi bir etkiye sahip olmasıyla da ilgili. öyle ki, aynı kitaplar aynı yazarlar okunuyor. eserler ve yazarlar ne kadar iyi, güzel, kaliteli olursa olsun tek tip bir okuma listesi şekilleniyor. belki böyle bir program farklı bir okuma bilinci, planı, metodu kazanılması konusunda da güzel bir adım olabilir.

bu türden bir programı ben yapabilmeyi isterdim fakat toplantıda belirttiğim gibi yakın bir zaman diliminde yapabilmem mümkün görünmüyor. bu yayın fikrini gerçekleştirmek isteyen, gerçekleştirmek isteyip format üzerine konuşmak isteyen yazarlara bu düşünce de mesaj kutum da açıktır. dileyen bu fikri kullanabilir, geliştirip değiştirebilir.

herkese iyi yayınlar, keyifli dinlemeler!
devamını gör...
güzin abla fikrine bayıldım. harika partner eşleşmesiyle ortaya çok güzel şeyler çıkabilir. hatta bir sunucu bir konuk yorumcu şeklinde de hayata geçirilebilir.
devamını gör...
yapılır veya yapılmaz onu bilemem ama bir kitap belirlenip her gün belirli bir saatte o kitap radyoda sesli bir şekilde okunabilir toplumda kitap okuyan insanlar az olduğu için en azından bu sayede kitapları dinlemiş olurlar belki de kitabın tamamını dinleyemeyen bir kişi de merak oluşur hayatında hiç sahafa gitmemiş bir kişi bu kitabı bulabilmek için sahaf sahaf gezmeye başlayabilir.
devamını gör...
daha önce de belirttiğim gibi podcast yayınları yapmak için kendimi belli bir zamandır eğitmeye çalışıyordum, toplantıya da eğitim dışında katıldım. radyo yayınının podcast bölümünde olmak isterim. iyi bir müzik dinleyicisi olmadığımdan insanlara hoşuma giden müzikleri podcastin sonunda dinletmeyi hedefliyorum. öncelikle ekipmanlar ve kurgu yönünde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. amatör ruh ile profesyonel işler yapmak istediğimden belli bir bölüm kayıt ettikten sonra içeriklerim uygun görülürse katılabilirim.

neler hakkında podcast yayınlamak istediğimi şöyle sıralarsam ; uzay arkeolojisi, antik dönemde tarım ve günümüzde tarımsal sürdürülebilirlik, göç, kültür varlıklarını koruma, arkeolojik mevzuat, arkeoloji 101, küresel çatışma ve geçmişten günümüze sosyal eşitsizlik konu başlıklarından aklıma gelenler. herkes için ilgi çekici olmasa da bilmemiz gereken şeyler olduğun düşünüyorum.

hepimizin yaşamını sürdürebilmesi için bir işi olduğundan ve bu işi hobi olarak yaptığımdan dolayı hızlı yürümeyecek, umarım ben bir seri podcast çıkarana kadar programda kendime bir yer edinebilirim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yayın önerisi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim