bir hamam böceğini öldürürsen kahraman, bir kelebeği öldürürsen şeytansın. __nietzsche.

kabul etmesek de böyle bir gerçek var ve bu gerçeğin içinde yaşıyoruz. ve bunu değiştirmemiz gerekiyor mu bilmiyorum, cevap veremiyorum. cevap veremememin en temel sebebi karakterimizin en büyük kaynağı,çoğu kişinin reddettiği, benmerkezciliktir .

bence ahlak, insanın egosunun taşıyabileceği derece sunduğu eylemlerdir, yani sahtedir.
(buradaki sahte kavramı ahlak için değil, insanların 'ne derece' ahlaka sahip oldugunu belirtmesiyle ilgili kullanılmıştır.)
devamını gör...
biyoloji bölümünde laboratuvar derslerinde yapılan (bkz: diseksiyon) uygulamalarında herkes solucanlar alkole atıp, keser. ama kurbağayı sadece öğretmen keser. fare gibi memeli hayvanlar içinde deney hayvanı kullanımı için ek bir sertifikayı almak lazım. bu durumda solucan <kurbağa <fare şeklinde bir etik ve ahlak anlayışı oluyor sanırım. o %10 alkollü suda o solucan kıvranarak boğulurken vicdan azabı çekmiyim diye ben arkadaşa attırdım, şimdi çoğu kişi pek önemsemiyor sonuçta solucan ama aynısını kurbağa da yap desen vicdani açıdan düşünen kişi sayısı artacaktır. farede ise bir çok kişi bunu yapamayacaktır. biz insanların ahlak ve etik yargıları bile estetiğe bağlı harbiden.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ahlakın estetik standartları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim