eğer böyle bir şey yaşarsanız kitabı bırakınız 3 ya da 5 yıl sonra tekrar deneyiniz. sebebi şu olabilir; siz daha bu kitap için yeterli olgunluğa sahip değilsinizdir. 20 yaşında dostoyevski okudum nefret ettim, 25 yıl sonra karamazov kardeşlere tekrar başladım. güzel kitapmış.
devamını gör...
nefret etmek degil de; yaş almak o kafaya gelmek desek. hiç sevmezdim klasik romanları şimdi severek okuyorum. hatta hala nefret ediyorum icinde romantizm olan romanlardan. hayat gailesi olan, belki de savaşa dair, yahut fantasik edebiyat iceren şeyleri sever oldum. belki zamanı vardır. o sevmedigim kitapları da sevmeme...
mesela rıfat ılgaz şiirlerini severken, cemal süreya şiirleri bazı zamanlar öğk hissi uyandırıyor.
devamını gör...
başlığı açan yazara sonuna kadar katılıyorum.

bazi kitapların zamanı vardır. kitabi okurken sıkıldığımız veya bizi etkisini altına almayan-alamayan kitapları belirli bir zaman geçtikten sonra sevebilir,okuyabiliriz. çünkü kitaplar da tıpkı müzik gibidir. kitabi okurken hangi ruh hali içinde olduğumuz önemlidir. mesela aşk acısı çeken birine aşk şiirleri,ayrılık acısı çeken birine mutlu sonlu kitaplar olmaz. kişinin o anki ruh haline uygun kitaplar seçmesi gerekir. belirli bir yaştan sonra edinilen bilgiler ve tecrübeler de okuduğumuz kitabi etkileyebilir. anlamını bildiğin kelimeleri cümle içinde kullanıldığında anlamını bilip okuman ayrı,bilmeden okuman çok ayrıdır.

mesela benim için de sadece ödüllü kitaplar, sadece denemeler, populer kitaplar veya türk yazarları okuyayım gibi bir tavrım yok. o an hangi kitabi okumak istiyorsa canım onu alır okurum. baktim ilerleyemiyorum, kitap beni etkisi altına almıyor. koyuyorum bir köşeye. günlerce,aylarca bakıştığımız oluyor kitapla. sonra günü geliyor ve tekrardan alıyorum elime. bu kez de kitap elimden düşmüyor ve çabucak bitiyor. iyi ki 2. bir şans vermişim diyorum kendi kendime. çok seversem bir daha okuyorum aynı kitabı. bu kez beni başka bir noktada etkisi altına alıyor. çok duygulu kitaplar diyorum ben bu kitaplara. tekrar ve tekrar söylüyorum.

her kitabın bir ruh hali, bir zamanı ve bir okuyucusu vardır diye.
devamını gör...
nefret etmek demeyelim de aynı şeyleri hissedememek diyelim. eğer öyle bir durum olursa bazen o kitaba devam etmeyi hemen bırakıp üzerinden zaman geçtikten sonra okumayı deniyorum. her zaman olmasa da işe yarıyor. sanırım bazı kitapları okumanın bir zamanı var. aynı şeyler bazı filmler için de geçerli.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"herkesin sevdiği kitaptan nefret etmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim