bence durum böyledir.
ressamlığı kötüdür demeyeceğim, ancak tabloları şaheserdir ve milyonlarca dolar eder asla demeyeceğim orta karar bir ressamdır.
belki bazıları bu yaptığım yoruma katılmayabilir, ancak bir sanatsever olarak şahsi yorumum budur.
devamını gör...
tamam leonardo!

sanatsever olmak sanatçının sanatçı kişiliğini hunharca eleştirme hakkı vermez. ki van gogh un hayatını az okuyabilirsen, bunun ışığında eserlerini değerlendirirsen daha haddini bilerek yaklaşabilirsin. adamın meslektaşları bile böyle bir hüküm vermemiştir muhtemelen zamanında, sen eserlerini sun biz de onları değerlendirelim. bu kadar kaale alıp cevap vermem de van gogh'un kesik kulağının hattına. *
devamını gör...
starry night eserindeki türbülans gösterimine rağmen bunun denmesi en hafif tabirle cahilliktir. şahsi görüşünüz ama neye göre olduğunu da söyleseydiniz de bilseydik, hayır belli ki* lafına çok itimat edilen bir eleştirmensiniz*.

t: anlamsız bir iddia.
devamını gör...
vincent van gogh yaşadığı kısacık hayatta eminim ki kendisi içinde böyle hissetti.
oysa dünyayı onun gözünden görmemizi sağlayan fırça darbeleri çağının çok ilerisindedir. zaten etkileyiciliği de kendini ifade tarzından gelir.
buraya minicik bir video bırakacağım. yine de aynı düşünebilecek misiniz.

(link:


buraya çevirisinin olduğunu da ekleme ihtiyacı hissettim
devamını gör...
katılmadığım önerme. belki de ben eserleri kadar kendisini de hayli ilgi çekici bir sanatçı/insan olarak gördüğüm içindir. bir hikayesi var sanki van gogh'un, yazılmamış çizilmemiş, her sanatçının sahip olması gereken.
devamını gör...
ben de bazı yazarlar için böyle düşünüyorum lakin şunu da düşünüyorum, bilinen biri olmak kolay değil ve insanlar bir şekilde tanınmışlar, hiç bir sebebi ya da başarısı olmasa neden bu kadar ünlü olsun ki? tamamen tesadüf diyebilir miyiz; diyemeyiz.
devamını gör...
van gogh abartılmış bir ressam değildir. kendi tarzıyla ortaya çıkmış, özgün ve yetenekli bir insandır. o kısa hayatında harika eserler çıkartmış.
sanat yenilik ister, değişim ister ve zamanında van gogh bunu yaptı ve sanat dünyası da onu unutmadı, unutulmayacak da.
devamını gör...
olabilir, sanat özneldir sonuçta. her ne kadar başlık sahibinin düşüncelerine katılmasam da.

ancak sanki bazı arkadaşlar gereksiz sinirlenmişler, cidden bu kadar fevri olmaya gerek var mı sevgili yazarlar? az sakin, relax yahu...
devamını gör...
(bkz: dislike butonunun gerekliliği)
devamını gör...
vincent van gogh fakirlik içinde öldüğünden bu iddiaya karşı çıkacaktır zira adam abartıldığını hiç görememiştir.
devamını gör...
katılmadığım önerme.
beğeni sübjektiftir. ben şu eseri şundan daha çok beğendim, şu sanatçının eserlerinden haz almıyorum diyebiliriz. ancak bir sanatçının yetkinliğini, o konuda uzman olanlar değerlendirmelidir. bir ressam için kullandığı teknik, seçtiği konu, konuyu ele alış biçimi, kompozisyon vb çok sayıda kriter değerlendirilir.
mondrian’ın kırmızı, sarı ve mavili kompozisyonlarından birini ele alalım.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

annem duvarına asmazdı, lisedeki ben “bunu ben de yaparım” derdi. ama resim sanatının gelişimi açısından bakılınca o dönemde kuramsal katkısı değerlidir. şu anda başkası o resmin benzerini yapsa beş para etmez.

“iyi” diye nitelenen eserleri ve sanatçıları ne kadar anlayabilir ve zevk alabilirsem benim için kar, çünkü haz kaynağı. anlayamadıklarım benim kaybım.
devamını gör...
oysa vincent'i abartmak için hiçbir sebep yoktu. nüfuzlu biri değildi. ne parası ne şöhreti ne de yalnızlığını paylaşacak dostları vardı. yaşamı boyunca eserlerini kimseye beğendirmeye çalışmadı.

"çoğu insanların gözünde neyim ben -değersizin biri ya da tuhaf, aykırı, hoşa gitmeyen bir adam- toplumda kendine bir yer bulamamış, yer bulamayacak bir yaratık, yani hiçten de daha aşağı bir şey."

kendini bir türlü yeterli görememenin acısını taşıyordu. yaşayabileceği en kötü şartlarda yaşadı. resim malzemelerini bile kardeşinin gönderdiği parayla alırdı. eserlerini o şartlarda ve o şartlara rağmen yaptı. iki binden fazla resmi olduğu hâlde günümüzde birkaçından haberdarız. bilmediklerimiz de kim bilir ne kadar abartılmayı hak ediyordu.

bazen bir resme baktığımda hangi ellerden çıktığını, hangi aklın ürünü olduğunu bilmek bile gözümdeki değerini artırıyor. vincent için de böyle.
devamını gör...
sanat sevicilerinin el attığı kişilerden biri. hayatınızda bir kez olsun van gogh sarısına baktıktan sonra nasıl oluyor da göremiyorsunuz anlaşılmıyor.
devamını gör...
vincent van gogh izimli sanatlara karşı çıkan sanatçılardan biridir.(izimli sanat derken klasizim,realizim vb. akımları kast ediyorum). yani bir sanatçının tüm eserlerini aynı teknikle yapmasına karşıdır. ve her eserinde farklı teknikle yapmıştır. bunun en belirgin örneği ise odasını çizdiği tablo ve yıldızlı geceler tablosundaki farklı çizim tekniği ile görebiliriz. bahsettiğim iki tablonun ayni kişinin yaptığını bilmesek farklı kişiler tarafından yapıldığı kanısına varacağımız ressamı keşke yaşarken de abartsaydık.
devamını gör...
abartsak bile duymayacak. çünkü kulağı yok!
devamını gör...
kendimi zincirlere vurur bu iddianın karşısında dururum. size sadece şunu soylemek istiyorum van gogh'un tarzında kendisinden önce çizim yapan herhangi birisi yok.
çarpılırsın . ayıp
devamını gör...
vincent van gogh: ben aslında abartılmış bir ressamım.
devamını gör...
#988880 hiçbir sanatçı robot değildir.
devamını gör...
ne yazık ki katıldığım kısımlar var, lakin buna abartılmak demek yanlış olur...

monet, manet, renoir, sisley, pissaro ve hatta bazille... bu insanlar da izlenimci, bu insanların van gogh'tan aşağı kalır bir yanları var mı? hayır... yeri geliyor daha iyi şeyler çıkartıyorlar ortaya, ama kötü kısım şu ki ne kadar dramatik bir hayat yaşanmış ise, o kadar başarılı gözüküyor gözümüze, ya da gözümüze öyle sokuyorlar, bilemiyorum.

misal, frida kahlo da benim için öyledir, iyi bir ressam mıdır? elbette, ama kişisel yaşamı ne yazık ki sanat eserlerinin önüne geçmiştir, van gogh da benim için ne yazık ki böyledir, gerek kitaplar, gerek diziler veyahut filmler ile ne yazık ki ortalamanın çok daha üstüne bir ilgi görmeye başlamıştır. bu yüzden bir zamandan sonra sanatçı kişiliklerinden çok yaşadıkları travmatik hayat ile bilinirler, bir sanatçı için de en kötü anılma biçimi bu olmalıdır herhalde...
devamını gör...
sanatta çağ kapatıp çağ açsan da biri ben beğenmiyorum diyebiliyor. sanatın olayı bu galiba.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"vincent van gogh'un abartılmış bir ressam olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim