uzay keşfedildikçe ve uzay bilimi geliştikçe insanlık olarak uzayla ilgili beklentilerimiz ve uzayda yapmak istediklerimiz de ayrı bir boyut kazanıyor doğal olarak. gelecekte insanlığın ve teknolojinin çok daha gelişmiş olacağı ön görülmekte ve tabii bu bir varsayım. ancak görünen o ki, teknoloji bu şekilde gelişmeye devam ederse ön görülen teorilere ulaşmak mümkün. gerçekleşir mi elbette bilinmez ancak gelecekte yapılması planlanan uzay seyahatlerini şöyle sıralamamız mümkün;

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

güneş sistemi içerisinde yapılması planlanan uzay seyahatlerinin başında mars geliyor. kızıl gezegen dediğimiz mars'ın yüzeyinden güneş'in batışını izlemek, gün batımına şahit olmak farklı bir durum çünkü mars'ın gün batımı mavi renkte. güneş mars'ta mavi renkte batıyor ve bu da mars'ın atmosferinden kaynaklı. atmosferinde barındırdığı gazlardan dolayı mars'a seyahat etme imkanınız olursa sizi mavi bir gün batımı karşılayacaktır.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

venüs'ün yüzeyinin yaşama elverişli olmadığı biliniyor çünkü venüs'ün atmosferi oldukça sıcak gazlarla dolu. bundan dolayı yüzey sıcaklığı 470 santigrat derece olarak ölçülmüş. bu da venüs'ün yüzeyinde yaşam ve seyahatin mümkün olmadığı anlamına geliyor. ancak onun da çözümü bulunmuş durumda. venüs'e ait gökyüzünde yüzen ve hareket halinde olan şehirler kurma planı tasarlanmış durumda. olur da bir gün mars'a yerleşebilirsek eğer venüs'te yüzen gök ada şehirleri kurmamız da mümkün olabilir belki.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

uydumuz ay... ay'da mağaraların çok derin ve geniş olduğu bilinen bir gerçek. peki bu mağaraları dolaşmayı kim istemez ki ? üstelik çok daha hafif şekilde... ay'da yer çekimi dünyamızın 10'da 1'i kadar. bu da demektir 10 kat daha hafif olacaksınız.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

satürn'ün en büyük uydusu titan'a gelince... bu uydu her ne kadar atmosferinde zehirli gazlar barındırdığı bilinse de, yüzeyinde mikroskobik düzeyde canlıların yaşamasına elverişli olduğu tahmin ediliyor. mikroskobik düzeyde canlı yaşamına elverişli bir ortam neden insanlar için uygun hale gelmesin ki ? metan elbette gaz olarak sınıflandırılmış durumda ancak metan gazının, bir göl veya bir deniz olduğunu belki titan'da görebiliriz. bu da büyüleyici bir seyahat olurdu elbette.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

yine satürn'ün uydularından biri olan europa... bu uydu bizlerin en çok duyduğu uydudur. kalın bir buz tabakası olduğu bilinmekte. peki bu kalın buz tabakasının altında yer alan ve hareket halinde olan bir okyanus olduğunu düşünürsek durum ne olur ? bu okyanusta canlılar yaşayabilir mi ? neden olmasın...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

mars'ta bulunan ve dünyamızın zirvesi olarak adlandırdığımız everest'ten 3 kat daha yüksek olan ve güneş sistemimizin en yüksek dağı olan olympus mons dağı'na tırmanmak nasıl bir duygu acaba... ki bu dağın yüksekliği yapılan ölçümlere göre 21.287 (yirmi bir bin iki yüz seksen yedi) metre.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

gelelim neptün'e... neptün'ün uydusu triton'dan günün belirli saatlerinde elmas yağmurları ve rüzgarlarını izlemek muhteşem bir görüntü olmaz mıydı ? belki biraz da elmas toplardık...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

güneş sistemimizin öteki ucuna bakalım biraz da... düşünün ki plüton'dasınız. oradaki olağanüstü buzulları izlemek ve şekillerini incelemek istemez miydiniz ? bu muhteşem olmaz mıydı ?

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

umarım bir gün bu uzay seyahatleri gerçekleşir...

kaynakça:
1- www.instagram.com/sezarrbilim/
2- www.instagram.com/uzaydabiri/
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"uzay seyahatleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim