örgün eğitimde okuma imkanı olmayanlar için güzel bir fırsat. günümüzde her yere bir şeyler mezunu isteyen iş yerleri için güzel imkan. ha genelde mezun olunca iş-miş bulamazsınız ama zaten örgün okuyan da bulamıyor.

pandemi döneminde zaten sınavların da online yapılması sebebiyle havada karada dersleri geçebilirsiniz.
devamını gör...
istediğiniz 4 yıllık bir üniversite ve bölüme gitmek için aöf’den önlisans okuyun, mümkün olduğunca fazla ders alıp 1 yılda iyi bir ortalama ile bitirin, oradan da dgs ile istediğiniz bölüme geçin diyerek tavsiye edebileceğim üniversitedir.
devamını gör...
ikinci üniversite okuma imkanı da sağlanmaktadır.
devamını gör...
gelinen noktada örgün eğitimin de dönüştüğü eğitim modeli.
devamını gör...
örgün eğitim alan uzaktan eğitim öğrencilerine bakarak kıs kıs gülüyor olmalılar.

(bkz: gülme komşuna gelir başına)
devamını gör...
ilk bakışta çok gereksiz gibi dursa da çoğu zaman işe yarayandır. yüz kere üniversite sınavına girse yüzünde de hukuk kazanamayacak insanlar aöf adalet’ten yalap şalap mezun olup üzerine de sadece türkçe ve matematik 1’in sorulduğu dgs sınavına girerek hukuk fakültesine dikey geçiş yapıyorlar. yeni askerlik sistemi gelmeden önce cengaver türk gençliğinin 30 yaşına kadar askerden kaçışına, sonra da kısa dönem yapmasına yarıyordu. onun dışında nice insanımız aöf sayesinde memur oluyor.

şu aöf denen ucube kesinlikle kaldırılmalı. onun yerine örgün eğitim veren üniversitelerde okuyan öğrencilere sadece kendi okullarında bölümlerini açığa aldıracakları bir sistem getirilmelidir. tabii bunun için üniversitelerin çoğu kapatılıp kalanların da elden geçirilmesi lâzım. of çok işimiz var...
devamını gör...
meslek alanınız disiplinler arası donanım sahibi olmayı gerektiriyorsa ikinci üniversite olarak değerlendirildiğinde epey fayda sağlayabiliyor. özellikle sosyoloji, çocuk gelişimi gibi bölümlerde eğitim almak örgün eğitimi, eğitim veya edebiyat fakültesinde olanlar için önerdiğim bölümlerdendir.
devamını gör...
bir nevi pandemi döneminde yaşadığımız durum. pek bir farkı yok.
devamını gör...
sınavsız ikinci üniversite imkanı veren durumdur. anadolu üniversitesi'nin son yıllarda başlattığı bu program ile mevcutta örgün eğitimde okuyorsanız ya da mezun olmuşsanız sınava girmeden programdaki lisans/önlisans bölümlerinden istediğinizi okuyabiliyorsunuz. detaylı bilgi almak isteyenler için ((link: http://ikinciuniversite.anadolu.edu.tr/index.html::bir tık uzağınızda)).
kimilerine saçma gelse de doğru tercihler yapıldığında kişiye yeni yollar açacak bir sistem aslında. yukarıda da denildiği gibi, eğitiminize ve mesleğinize haliyle özgeçmişinize ekleyebileceğiniz güzel bir fark oluşturur. mesela, örgünde mühendislik okuyan biri işletme bölümünü açıktan okuyarak mezun olduğunda rakiplerinden öne geçebilir. sistem ve işleyiş hakkında siteyi inceleyip bulamadıklarınızı sormak için bir portakal uzağınızdayım (bkz: portakal atmak).
devamını gör...
çok rahat. sınavsız ikinci üniversite ile şu an iş güvenliği ve sağlığı bölümüne geçtim. merak ediyordum açıkçası bu bölümü. adalet, yerel yönetimler ve kamu yönetimi bölümünden sonra bir de neden buna el atmayayım dedim?
devamını gör...
istanbul, anadolu ve atatürk üniversitelerinin açıköğretim fakülteleri var. ikinci üniversite olarak istediğiniz bölümü okuyabilirsiniz.
devamını gör...
örgün öğretim okurken yapmışlığım var.örgünden daha hızlı bitirdim.

hihihi.
devamını gör...
örgünde okumaya imkanı olmayanlar için iyi bir fırsat ayrıca örgün okuyup ikinci üniversite kapsamında okuduğunuz bölüme yardımı dokunacak bölümleri okuma imkanı sunar.
devamını gör...
eğer örgünle aynı anda okuyorsanız aynı şuan olduğum durum gibi sayarsınız günleri.
(örneğin : bugğn 8 gün 14 ünite kaldı sınava .)
devamını gör...
çok saygı duyduğum bir müessesedir açık öğretim üniversitesi. insanlar kendi kendine, kendini eğitiyor. helal olsun. çoğu çalışıyor ve hayatında başka şeyleri de başarıyor.
devamını gör...
şuanda tüm dünya açık öğretime geçti, ben böyle olmasını daha sevrim. sabahın köründe yollara düşmek yok, kombin yapmak yok, paran cebinde kalıyo, istediğin zaman istediğin derse girebiliyorsun ve en güzeli de her zaman evindesin.
devamını gör...
açık öğretim her ne kadar eğitim ve zaman açısından birçok avantaja sahip olsa da; ne yazık ki iş bulma, hayalindeki mesleğe kavuşma açısından hiçbir avantajı yoktur. o yüzden bu fakülteyi okuyanlara alanlarında yüksek lisans yapmayı tavsiye ediyorum. evet, verilen emeğin heba edilmemesi için türkiye şartlarında bir mecburiyettir bu.
malum, parayla diploma satan avm tarzındaki üniversiteler yüzünden mezun sayısı o kadar çoğaldı ki; açıköğretim mezunlarına ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor artık.
devamını gör...
ikinci üniversite olarak türk dili ve edebiyatı bölümünde yaptığım faaliyettir. hoş online sınavlar ile iyice tadı kaçtı ama pek çok şeyi de öğrendim. yapınız. öğrenmenin şekli şüklü olmaz.
devamını gör...
2. öğretiminde 2. bölümümü okuyorum ikisi de hobim üstüne. mesleğim yerine bu konularda çalışmak istesem büyük ihtimal işsizdim. pandemide delirmeme engel oldular. ayrıca hobilerim üstüne konuşurken artık ukalalık edene hieeyt diploma konuşuyor burda diyebiliyorum.
devamını gör...
gayet mantıklı bir eylemdir. her bölüm için geçerli olmasa da fakülte mezunu olmanın verdiği neredeyse tüm resmi haklara sahip olursunuz.

okurken bir de meslek öğrenirseniz tadından yenmez bir mezun olursunuz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"açıköğretimden üniversite okumak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim