aslında öğrenememektir. dizide gösterilenlere sorgulamadan inanmak cahillik belirtisidir.
devamını gör...
mümkün olmayan durumdur.
devamını gör...
ramo izleyip gelen yazar işi.
devamını gör...
kimse okuyup "bu böyle değil" demediği için giderek çığ gibi büyüyen olaydır. ben osman bey'in ikinci bir eşi olduğunu hatırlamıyorum ya da süleyman şah'ın kızının olduğunu. ama dizi öyle bir içselleştirmiş ki bir anda "vay be demek süleyman şah'ın 5 oğlana bedel kızı varmış" falan oluyorsunuz.
devamını gör...
doktor dizilerinden tıp öğrenmeye çalışmaktan bir farkı yoktur
devamını gör...
rambo izleyip komando olmaya çalışmakla eşdeğerdir.
devamını gör...
aslında hiç de kötü değildir. bilakis kaliteli ve gerçeğe uygun bir dizi mevzubahis zaman dilimine olan bilginizi çabucak arttırabilir ve ufkunuzu açar. tabii ki izleyeceğiniz tarihi dizilerin diriliş ertuğrul ve türevleri olmamasına dikkat edin. güzel bir tavsiye olarak netflix'te yayınlanan "roman empire" dizisini örnek verebilirim şimdilik.
devamını gör...
muhteşem aktivite, gündelik yaşamın koşuşturmacasına bir de akademisyen olmayı mı ekleyeceğiz bu saatten sonra? çayımızı demleyip izlerken öğreneceğiz üç beş şey tabii.
devamını gör...
tarihi dizileri izleyince oluşan merak, araştırmaya ve öğrenmeye yöneltiyorsa pek de güzel öğretici yanı vardır denebilir. izleyelim sonra okuyalım, öğrenelim.
devamını gör...
tarihi diziler genelde tarihten ilham alır yalnızca. bire bir aynısının yapılması imkansız. ancak bazı insanlar izledikleri her şeyin gerçek olduğunu sanabiliyor.
devamını gör...
saçmadır efendim. ne tarihini öğrenmek istiyorsak o alanda araştırma yapan insanların kitaplarını okumalı, programlarını izlemeliyiz. tarihi dizilerden öğrenirsek ne mi olur? (bkz: 27 aralık 2020 vatandaşın kılıçla taksi durağına saldırması).
devamını gör...
hiç tarih bilmemenin yeğ edilmesi gereken öğrenmedir.
devamını gör...
tarih dizilerden öğrenilmez tarih araştırmayla öğrenilir.
devamını gör...
(bkz: devletin ideolojik aygıtları)
devamını gör...
adı üstünde dizi . tamamen kurgudan ibaret. eğlencelik şey. cehalet göstergesidir. bu dizilerdeki konuları ciddiye alıp ,tartışan insanlar var. komedi
devamını gör...
ne olursa olsun dizi, senaryodur gerçeklik payı olsa da hikayeyi gerçek sanmak biraz aptalca bir harekettir. tarih hiçbir zaman objektif olamaz bu sebepten yeterince okunmadığı zaman bile öğrenilemez. ama yine de mikrofon uzatılıp "bir padişah adı söyleyin" dendikten sonra cevap verebilenlerin yüzde doksanının "muhteşem süleyman" demesinden iyidir okumak. özellikle türkiyede çekilen diziler tarihle çok zıt bazı şeyler içeriyor, bilinmeli.
devamını gör...
tarihi, dizinin yapımcısı ve yönetmeninin istediği şekilde öğrenmeniz ile bitebilecek şey.

eğer tarih öğrenmek istiyorsanız aha hammer orada, aha enver ziya karal osmanlı serisi orada aha nicola jorga orada... üstelik bu bahsettiklerim basit giriş kitapları...
devamını gör...
net aptallıktır. dikkatinizi çekerim dizi izlemek demiyorum, ama diziden tarih öğrendim ehe ehe diye ortada gezen net aptaldır.

git kütüphaneye çok güzel eserler var, aç yılmaz öztuna'nın türkiye tarihi ansiklopedilerini oku.

her yüzyılda tarihçilerin düştükleri güzel notları oku, o devirde yazılmış kasideleri gör.

yapımcı, senarist ve yönetmen üçlüsünün sana dayattığı şeyi tarih olarak öğrenme.
devamını gör...
tümüyle olumsuz bir durum olsa da türkiye'ye özgü olduğu sanıpması gülünç.
devamını gör...
politikayı medya vasıtasıyla metin özkan'dan, hakan bayrakçı'dan, mehmet metiner'den vs öğrenmek gibi bir şeydir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tarihi dizilerden öğrenmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim