toplum kanseri abi. cihangir'de bir çaya 30 tl bayılıp, bayılırken de'toplumu ve dinamizmini' eleştirmek akıllıca tabi bu pet shop kurularında. "algı düzeyi, tecrübeler ve genel kültür ile sabittir" gibi yaygın bir kanıdan yola çıktığımızı düşünelim. uzanıp düşünelim bunu siyah ince çoraplarımızla. (yazıda sapıtmazsam ölürüm hastalığı) kimse sıkılmasın, şeker de yiyebilsin diye örneklerle gidelim. bana göre cenk erdem tarzı harika. onlara göre boş konuşan ikili. the big lebowski üzerine yapılan yorumlar yüzde 50-50 bölünmüş sene 2020’de bile.

1- kült film. 200 kere izlesem bıkmam
2- izleyenlerin ne anladığını çözemediğim tuhaf film. anlamadım.

o heykel, bir zümre için sanat eseri. birileri de ucube dedi. fazıl say'a göre arabesk rezil. kolunu jiletleyen müslüm'cüye sorsan "fazıl kim lagnn" nuri bilge filmlerinde, odun sobasının yanında ağlayan sümüklü veletlere olan aşırı övgüyü görünce dalasım geliyor. kimine göre de, "az bile."

örneklerden anladık ki, olay çoğunluğun kalbine girmekten geçiyor. biraz da anlayış. yani nedir? ali kırca haberi klişesi olan leş kalıp : "toplumun nabzını tutmak" bu başarısız dümbükler, kendi aralarında, "abi bizi anlamıyolla yea" şeklinde entel muhabbeti çevirirken, ciddi ciddi haklı olduklarını düşünüyorlar. çünkü onları anlayan küçük zümreyi 'elitist' ilan etmişler. adamlar, başarısızlıklarının bilincinde bile değil. at gözlüğü gözlerinde duruyor. sabit. bizde bile var be. iyi trollleyen birinin serzenişini görünce, "anlamamışlar adamı lan" çıkıveriyor ağızdan. bunun içinde, "ben daha zekiyim anladım" egosu da var. peki dert olduğumuz, sinirden kudurduğumuz o ince ayrıntı ne? cevap, toplumsal hafızaya dokunamamak. cevap, bunun üzerine bir de şikayet ederek kendini küçültmek. entellerin dar ve kaprisli beyinlerinde çözemediği şey bu belki. hepsi geçmişini reddediyor. hepimize aynı şeyleri çağrıştıran tecrübeler sabit. başarısız herifler, ''bu hayatı yaşadığı için utanarak, fransada doğmuş gibi davranmak istiyor''. yancıları da kendisi gibi. arka sokaklar dizisinin, insanlarda nasıl çağrışımlar yaparak bin sezondur izleneceğini hesaplayan adamlar zekidir. entel, kolaya kaçıp, dizinin toplumu uyuşturup polisi iyi gösterdiği üzerine konuşur. entellik geri zekalılıktır. o ayrı mevzu.

"güzellik görecelidir" geyiği gibi bu. bir gün birisi çıkıp dedi ki, "bok görecelidir." 10 kişiden 6'sı güzel diyorsa o kadın güzeldir. geride kalan 4 kişinin, kadının dikkatini çekmek için mi, gerçekten ezik olduğu için mi, zevksiz olduğu için mi güzel değil dediğini bilemeyiz.

bu aptal cihangir sanatçılarında da, toplumu değiştirme egosu var. yaptıkları --muhteşem sandıkları-- iş, 10 kişiden 6'sı tarafından eleştirilince, eleştirenlerin hepsi geri zekalı oluyor taksim barlarında. oysa bir big lebowski olsa eleştirmezdik. ama gerçekten kötü be adam. kabul et artık şunu. sen gerçekten kötüsün. boksun. o heykeli bi yerine sok. o kısa filmini al da kıllı arkadaşlarına izlet. o resim patatese benziyor. pis herifler. adi enteller. nefret ediyor herkes sizden. top sakalını kemçürdüklerim.
devamını gör...
haklı olabileceği ihtimal dahilinde sonuçta bir çok sanatçı çok sonra anlaşildı
devamını gör...
gelecegi olmadigi icindir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"geleceği olmayan sanatçının toplum beni anlamıyor tribi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim