bana sorarsanız c# öğrenerek başlamak en mantıklısı daha sonra popüler olan python ile bunu taçlandırabilirsiniz. eğer veri analisti olacaksınız mutlaka python öğrenmelisiniz. birde burdan size açıklayıcı olduğunu düşündüğüm bir video bırakayım
devamını gör...
#respect. helal olsun yazılımcılara zor iş
devamını gör...
bence c/c++ ile başlanmalı. ayrıca programlama dili öğrenmeden önce ingilizceyi iyi bilmek gerek. yoksa tıkanır kalırsınız.
devamını gör...
c/c# daha basit gibi ama artık pek kullanım alanı yok. yine de temelden başlayayım azmimle çok da iyi ilerlerim diyorsanız c# tercih edilebilir. çabuk kavramıştım
devamını gör...
makina dilidir. makinanın aslında nasıl çalıştığını ancak bu şekilde anlarsınız. sonrasında ise c ve c#, python demiyorum o zaten bu saydığım ilk üçünü bilince çocuk oyuncağı gibi gelecek.

ancak, hepsinden önce algoritma nasıl oluşturulur. algoritma ile nasıl hesap yapılır, nasıl bilgi işlenir, bunları bilmek lazım. bu açıdan nümerik analiz yöntemlerini algoritmalarla uygulamaya çalışın.
devamını gör...
önceki yazarın da belirttiği gibi algoritma nedir? programlama nedir? konuları öğrenilip ondan sonra bir programlama dili öğrenilmelidir.
devamını gör...
html, java ve c/c++ ile temel atılır. sonra php, python, ios, android gibi artık alanda gelişmek istiyorsan ona göre bir yol çizilir.
devamını gör...
bana sorarsanız önce türkçe sonra ingilizce. *
devamını gör...
visual basic
devamını gör...
bence programlamadan başlamalı,marjinal bir şekilde matlab diyorum hadi bakalım.
devamını gör...
bence ingilizceyi öğrenerek başlanmalıdır.
devamını gör...
c++ ile başladığım için kafayı yediğimi düşündüğüm eylem ve asla tavsiye etmem. ancak bölümümü değiştirip bilgisayar mühendisliğine geçtiğimde gördüm ki millete ilk c öğretiyorlar. o an anladım ki beterin de beteri varmış.

ilk dil konusunda tavsiyem ne c, c++ gibi kavraması zor ne de python, ruby gibi öğrenmesi çocuk oyuncağı olmasıdır. olaya böyle bakıldığında da java, rust, c#, vale benim aklıma gelen en iyi seçenekler.
devamını gör...
ana tavsiyem ingilizce öğrenerek başlamanız. devamında ne öğreneceğiniz hakkında tavsiye verecek yeterlilikte değilim ancak java öğrenirseniz/öğrenmişseniz size herkese duyduğum saygının küpünü alıp 8 ekleyerek saygı duyarım ve nezaketinize sığınarak birkaç bi' şey sorarım. cevap verirseniz başımın üstünde taşırım.
devamını gör...
olmayin ya yazilimci. bu nedir ya iyice ayaga dustu meslek herkes yazilimci olmak istiyor.
devamını gör...
ingilizce.
c#
devamını gör...
matematik öğrenerek başlanmalı sonra ingilizce.
dört işlemi yapamayan yazılımcılar var. evet yazılımcılar.
devamını gör...
direkt python ile başlayabilirsiniz. kolaydır ve aynı zamanda birçok alan için kullanılır.
devamını gör...
python / javascript

bu ikisinden şaşmayacaksın.

eğer "hayır, asla bırakmam, kariyer yapacağım!" diye düşünüyorsanız php/java(laravel/spring) girin. eğer anlayamıyorsanız, yeniden ve yeniden

tabi seçtiğiniz alan da önemli etkenlerden birisidir. direk bir dile körü-körüne başlamak yerine, ne istediğinizi bilin. sonra benim gibi yıllar önce internettten "c# crack indir" diye başlık aratmazsınız*
devamını gör...

stack overflow developer survey, dünya çapındaki yazılımcıların kullandıkları dilleri, araçları ve teknolojileri hakkında bilgi edinmek için önemli bir kaynak. 2023 yılı anketine 90.000'den fazla yazılımcı katılmış ve anket sonuçları yazılım dünyası hakkında birçok değerli bilgi sunmaktadır.

yazılım dilleri:
ankete göre, en popüler 5 yazılım dili şunlardır:
javascript (%65.4)
python (%62.2)
java (%53.3)
c# (%48.2)
c++ (%47.8)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yazılıma hangi dili öğrenerek başlanmalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim