bilimsel bir araştırmanın sonuçlarının sunulduğu, var olan veya çıkarımlar sonucu oluşturulan yeni bir tezin savunulduğu, kaynaklarla desteklenmiş görüşlerin özgün bir dille yazıldığı, genelde hakemli veya hakemsiz dergilerde yayımlanan yazı.

olmazsa olmaz bölümleri; özet, giriş ve litaratür incelemesi, tartışma ve sonuçtur. özet ve giriş kısımlarına "bu çalışmada..." veya "bu makalede..." ifadeleriyle başlanması tavsiye edilmez. ilk cümlede bir tanımdan ziyade, çalışmada elde edilen bulgulara ve sonuçlara dair bir önermeyle başlamak daha uygundur. bu sayede okuyucunun daha çok ilgisini çeker ve makalenin ne vadettiği hemen anlaşılmış olur. tartışma kısmınıysa tümevarım yerine tümdengelim şeklinde yapılandırmak çok daha etkilidir. ilk paragrafta açık ve net bir şekilde özetlenmiş olan çıkarımları okuyanlar, diledikleri takdirde bu sonuca ulaştıran bulguları ve kanıtların yer aldığı paragrafları okumaya devam edebilirler. sonuç kısmı da, makalenin bir özeti niteliğinde olmalıdır. makalenin geri kalanında değinilmemiş bulgulardan söz etmekten veya yeni tezler öne sürmekten uzak durulmalıdır bu bölümde.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"akademik makale" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim