tercih meselesidir. kullanımı birçok mecrada farklılık gösterebilir. ben twitter'dan örnek vereceğim:
bir tane manyağa denk geldim.
ağla diye hesap açmış, beğenmediği tweetlerin altına biraz yazıp "ağla" diyerek bitiriyor.
başta komik geldi ama sonradan acıdım.
insanlar anonim hesaplarla garip varoluşlar sergiliyorlar. bir kimlik altında yer alamamanın sancıları yaşanıyor. sosyal medya anonimliği kişinin kendi kimliği altında fikir beyan edebilme cesaretini örseleyen bir doğrultuda ilerleyebilir. isteyen istediği kadar anonim olsun. önemli değil. fakat sergilediğimiz davranışlarımız gerçek kimliklerimiz altında varolamadıkça, anonimliğin cüretkâr alanında temsil edildikçe kendimiz olamayız. sonradan kişi bir bakar ki aynı cesareti kendi olduğunda gösteremiyor... kavgaları da hataları da kurgusal kimliğinde (anonim) gerçekleşen eylemler. kendi adına verdiği savaş yok. buna cesareti de yok.
dikkat etmeli!
devamını gör...
siyaset için anonimlik ise türkiye şartlarında pek espirisi yoktur özellikle twitter da fişlenirsen direk ip adresin alınır sabaha karşı koçbaşı sesi ile uyanırsın buna karşı daha akıllıca kelimeler seçmek mantıklı örneğin malum parti dediğinde herkes hangi parti olduğunu bilir.
devamını gör...
ev adresiniz, çalıştığınız yer, takıldığınız mekanlar, annenizin kızlık soyadı, banka bilgileriniz gibi şeyleri ifşa etmediğiniz sürece herkes zaten bir anlamda anonimdir. sosyal medya kullanırken her anını ve özelini paylaşanlar düşünsün artık orasını.

ek: anonim olarak siber zorbalık peşinde koşanlar için de şöyle bir gerçek var, ne kadar anonim hesap kullanıyor olursanız olun, internette bıraktığınız izden sizi bulurlar, o yüzden bence çok güvenmeyin bu ortamlara. vpn de bir yere kadar korur sizi.
devamını gör...
pek çokları için günlük yaşantısındaki kişiliğinden azade bir profile dönüşmek isteyen kişinin, günlük hayatında yapamayacağı şeyleri rahatça yapmak istemesi gayesiyle oluşturduğu hesaptır. bu noktada şahsen karaktersizliğe adım atıldığı kanaatindeyim. elbette insanın her ortamda aynı kendisi olması mümkün değil ama bahse konu olan kişiden kasıt içindeki canavarı kusma, sapıtma haline gelmiş olmasıdır. örneğin günlük yaşantısında söyleyemeyeceği şeyler ve kullanamayacağı üslubu anonim hesap altında gerçekleştiren kişi kendi içinde tutarlı değildir.

günümüzde bunun normalleşmesi hakikaten normal olduğu manasına gelmiyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"anonim hesap" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim