hayatımın bir kaç yılını bu şekilde geçirmeyi planlıyorum, şayet bağkur, vergi vs derken sigorta olmadan sadece şirketinden para kazanmayı geçtim eksiye düşüyorsun. bu nedenle sigortalı olan ama ek vaktinin olacağı bir işe girip, freelance işleri ek olarak yapmak daha mantıklı. zaten sevgili falan yok, arkadaş ortamıda yok. 2-3 sene kişisel markalaşmam oturana kadar bu şekilde takılsam yeter. sonrasında kafamdaki asgari düzeye ulaşınca full focus kişisel markalaşmamı güçlendirmeye bakarım diye düşünüyorum .+1 i insanlara sunabilmek çok önemli bence. çünkü senin yaptığın işi yapan bir çok insan var sen neyi farklı yapıyorsun o önemli bence. birde network ve iletişim.
devamını gör...
uyanik olmaktir. evet.
devamını gör...
benim bildiğim panda , bambu yer, yuvarlanır. bu iş güç peşinde.
dünya nereye gidiyor böyle?
devamını gör...
öncelikle müsadenle: ortamı da, bir de. *

maaşlı işte bu ülkede iyi maaş almak için minimum 2 sene düşük maaşla çalışmak lazım eğer kariyerli biri degilsen.

freelance işlerdeyse ufak ufak başlayıp bir portföy oluşturmak lazım. önce sen iş ararsın sonra yıllar geçtikçe iş veren seni aramaya başlar ve maaşlı işi bırakabilecek konuma gelirsin.

ama bir yerden başlamak lazım. teorinin pratiğe bir an önce geçmesi şart. yoksa zaman su gibi akıyor.

ikisini de bir arada yürütmek çok zor. çok yorulursun, sosyal hayatın 0'a düşer. ama iyi para biriktirirsin. bu duruma da 10 sene sabredersen iyi bir duruma gelir ve artık daha rahat ve yüksek maaşlı işlerin kapısı açılır.
devamını gör...
bir ara tasarım yapıyordum, planlayıcı, ajanda, sticker falan ama işten gelip bir de bilgisayar başında kafa patlatmak yorucu oluyor. bıraktım. maaşla devam.
devamını gör...
deniyorum ama daha beceremedim.

fena olmaz üç beş kuruş daha girse eve.
devamını gör...
tam zamanlı maaşlı bir işin yanında freelance zor olabilir, işten kalan zamanı bir de freelance işlere ayırmak başta çok cazip gelse de zamanla sizi kelimenin tam anlamıyla "hayatsız" yapar. bu durum da yaptığınız işe olan şevkinizi azaltır, sizi verimsizleştirir.

görece kolay freelance işlerle mümkün olabilir ama ben yine de eğer yapılabiliyorsa freelance gibi aktif gelir kaynağı yerine kendi işleriniz olan pasif gelir kaynaklarını tavsiye ederim. böylelikle en azından bir tarafta işveren, patron, müdür gibi bir derdiniz olmaz. teknik işlerde bu daha mümkün, bir web hizmeti, telefon uygulaması, küçük ücretli mobil oyunlar vesaire güzel pasif gelir kaynakları olabilir.

her durumda sattığınız şeyin faturasını kesmek durumunda olduğunuzu unutmayın. verginizi verin, roma kalkınsın.
devamını gör...
yıpratıcıdır.

bilgi işlemden yazılıma geçerken bir dönem gerçekleştirdiğim durum.
sabahlayıp güne devam ettiğim çok oldu...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"maaşlı bir işin yanında freelance olarak ek iş yapmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim