drama
8 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

haluk bilginer ve ali atayın başrollerini paylaştığı türkiyede 6 mart 2020 de gösterime giren filmdir. film bir baba oğul ilişkisini ele alıyor . film dünya prömiyerini yaptığı tribeca film festivali’nin uluslararası yarışma bölümünde en iyi senaryo ve en iyi erkek oyuncu (ali atay) ödülü almış ama çoğumuzun bu filmden haberi yok veya yoktu . sebebi içi boş filmlerin salonlarda bir sürü yer bulurken böyle filmlerin her salonda gösterime girmemesiydi . neyse filme gelecek olursak film bir babanın küçükken diktiği ağacın altına gömülmek istemesini geçmişle yüzleşmesini anlatıyor. diyaloglar nefis yazılmış çok hoşuma gitti. haluk bilginer söyleyecek söz bulamıyorum göz bebekleriyle bile oyunculuk yapıyor büyük usta . sinematografisi çok güzeldi sanırım yabancı bir isimle çalışmışlar . bir baba ile evladının ilişkisi son derece gerçekçi bir şekilde aktarılıyor.
hepimiz babamızla böyleyiz konuşamıyoruz sevgimizi belli edemiyoruz. sevgi son zamanlarda zor zamanlarda ortaya çıkan bir eylem oluyor.
kim ne derse desin ali atay ve haluk bilginer baba oğul ilişkisini çok başarılı buldum. çok gerçek buldum.



--! spoiler !--

ali atayın babasıyla köye geldikten sonra köye uyum sağlayamaması çok güzel işlenmiş köyün dinamiklerine olan şaşkınlığı seyirciyi tebessüm ettiriyor. ayrıca küfülerin diyalogların kavga sahnesindeki hakaretlerin doğallığı son derece yerindeydi

--! spoiler !--
devamını gör...
sevgi ve nefret terazsinde gidip gelen baba/oğul ilişkisini sıradışı bir konu üzerinden anlatan, toplumsal bilinçaltımıza göz kırpan, oyunculukların ve mekanların ön planda olduğu kaliteli bir film.
devamını gör...
sinema salonunda izlediğim son film.vizyona girdikten çok kısa bir süre sonra ilk koronavirüs vakamız açıklanmıştı.

53. siyad türk sineması ödüllerine en iyi film,en iyi senaryo,en iyi yonetim,en iyi erkek oyuncu dahil olmak üzere 10 dalda aday olmuştur.
devamını gör...
an itibariyle bitirdiğim, baş rollerinde haluk bilginer ve ali atay olan cenk ertürk filmidir. film bir baba-oğul çatışmasını, oldukça yoğun psikolojik tahlillerle ve en önemlisi mükemmel oyunculukla nasıl yansıtabilirsiniz sorusunun cevabı adeta. filmi izlerken nuri bilge ceylan sinemasından esinlendiğini anlamamak elde değil. sinematografi kesinlikle mükemmel. filmde tek sorun geçiş sahnelerini gereksiz uzun tutmalarıydı. onun dışında gerek oyunculuk gerek diyaloglar gayet yerindeydi.

ali atay'ın oyunculuğuna gerçekten bayılıyorum, filmde de çok iyi iş çıkarmış.
haluk bilginer için çok basic bir rol olmuş zaten zorlandığı bir sahne bile olmamıştır eminim.
hande doğandemir senden olmayacak çok üzgünüm. oynadığın hiçbir karakterin içindeymişsin hissi alamıyorum. sanki içeride başka dışarıda başka iki karakter var gibi, garip...

ayrıca çok sağlam sahneler vardı filmde. mesela başlarda henüz babasıyla yüzleşmeden önce ali atay arabayı sürerken babası arabanın ön kapısı açılmadığı için arkada oturmak zorunda kalıyor ve uzun bir süre böyle devam ediyor. ilerleyen süreçte ali atay babasıyla yüzleşip, onu anlamaya affetmeye çalıştığı dönemlerde bir sahnede arabayı babası sürüyor. ali atay ise arka koltuktan ön koltuğa geçerek babasının yanında oluyor. burada 2 husus var ilk başta babasının arka koltukta olması ali atay için babasının geçmişi temsil ettiğini ifade ediyor, çok güzel bir ayrıntı. 2. ise babası yaşlılıktan veya geçmişinin savunulacak bir tarafı olmadığından ön koltuğa geçemiyor. ali atay ise babasını affetmenin rahatlığıyla bir çırpıda ön koltuğa geçiveriyor çünkü geçmişinden sıyrılarak babasıyla şu ana dönüyor. bunlar benim yorumlarım tabiki ama film geneline bakarsak bu tarz mesajların birden fazla olduğunu anlayabiliriz.
devamını gör...
bugün itibari ile netflix'e geldi. haluk bilginer'in son zamanlarda yer aldığı projelerden dolayı eleştiriler almıştı. ama gerçekte ne kadar başarılı bir oyuncu olduğunu hepimiz biliyoruz. bazı projelerde öyle olabilir. bu filmde gerçek haluk bilginer'i izliyorsunuz.
ali atay'ın oyunculuğunu imrenerek izlerim. bu filmde de karakterinin hakkını fazlasıyla vermiş. izlenmesi tavsiyedir.

filmde okuduğu kitabı ilk gördüğüm zamanlar merak etmiştim. ama ilerleyen sahnelerde dostoyevski 'nin budala kitabı olduğunu görüyoruz.
devamını gör...
bugün netflix’e gelmiş, yönetmenliğini cenk ertürk’ün yaptığı, köylüleri niçin öldürmeliyiz temalı film. ali atay’ın ilk kez oyunculuğunu beğendim diyebilirim. türkişi dondurma’da hatta ayla’da bile o zevzek karakterinden çıkamamış gibi gelmişti bana. mecnun karakterinin zivir zivir konuşma şeklini, manasız şebekliğini üstünden atamamış bir oyuncu olarak görüyordum ama bu filmde olmuş. dolu dolu küfür gerekiyormuş herhalde drama oynaması için.

ömer karakterinin babasıyla gizli selfie’si sahnesinde çok yaralandım. elif karakterini ise çok gereksiz buldum. özellikle gece yarısı dağ başı köy evine gelip hiçbir şeye değinmeden gitmesi saçmalığı? sırf ömer o ‘özür dileyeceksin’li müthiş tiradı atsın diye temelsiz bir ziyaret. araya bi 3 saniye ‘velayet’ lafı sıkıştırdın. bu muydu? this meeting could be an e-mail elif, niye gecenin yarısı hiçbir şey söylememek için kalktın dağ arası karanlık köy yerine geldin ya doğurmaya 5 kala halinle? bi şey de demedin, ne kadar gereksiz bir olay. gece gece hırp diye belirdin, yok oturmiim yok gidiim, lan ne geldin ne? niye?
peki muhtarın “ağacın hesabındaki paranın yarısını vereyim git istanbul’dan kendine ev al” demesi? ağaca bak, trilyonermiş, yedirirler mi size? gelmişsiniz bir köroğlu bir ayvaz, para basan ağaca benim diyeceksiniz din tüccarlarının yuvasında, iyi cam çerçeve dökülmesiyle yırttınız, şansınız varmış.
devamını gör...
2019 yapımı filmin başrollerinde haluk bilginer ve ali atay vardır. tam anlamıyla bir baba oğul hikayesi anlatılır.

ibrahim (haluk bilginer) hastadır, ölmek üzeredir. doğduğu büyüdüğü köye dönüp orada kendi diktiği ağacın altına gömülmeyi ister, fakat o ağaç insanların köye akın akın gelmelerine neden olan nuh peygamber'in tufandan sonra diktiği ilk ağaç olarak hikayeleştirilmiştir. bu sayede köyün muhtarı da çokça para kazanmaktadır.
böyle bir hikayeden yola çıkılarak ilerleyen filmin ekseninde terk edilmiş ömer(ali atay) ve babasının birbirlerini anlamaya çalışmaları vardır.
babasının ömer'i ve annesini fransız bir kadın için bırakıp gitmesiyle başlayan, ömer'in babasız kalmanın zorluklarını yaşayarak, babasına olan nefretini annesinden çıkardığı yıllarda, tüm yaşadıkları sayesinde özünde iyi biri olsa bile topluma karşı kaba bir insana dönüşmüştür ömer. karısıyla da sorunları vardır. üstelik karısı hamiledir ve boşanmak üzeredirler, fakat ömer çocuğun velayetini istiyordur.

şahane diyalogların döndüğü, yine kendi kişiliklerinden arınıp oynadıkları rollerle devleşen oyuncular... hande doğandemir hariç. genel olarak iyi bir oyuncu olmadığını düşünüyorum, sadece bu film için geçerli değil. fiziksel ya da kişisel bir sorun da değil. sadece iyi bir oyuncu değil ve bu kadar iyi oyuncuların olduğu bir filmde de feci şekilde sırıtıyor. iyi ki rolü kısa dedirtti.
devamını gör...
ilk 20 dakikası itibariyle nbc tadı aldığım filmdir. nbc filmlerinin 1 tık hızlısı. sardı. bitirince editleyeceğim.

''yetersizliğinin farkında olan bir adama kızamazsın ki.'' repliğiyle beni benden alan film.
devamını gör...
sinematografik yönü kuvvetli (nbc tadı aldım) ali atayın ettiği küfürler (acayip zevk aldım o sahnelerden nedense..) ve filmin verdiği mesajlar doğrultusunda tadından yenmeyecek güzel filmdir..
devamını gör...
türk sinemasının yapıtaşlarından biri olacak film. konu harika. baba ve oğul arasındaki çatışma ve yüzleşme, hayatın anlamı, varoluş sancısı, dinin toplum üzerindeki etkisi vs gibi bir çok konuyu bir arada işlenmiş.
sinematografik açıdan bir şaheser. o nasıl görüntü yönetmenliği öyle.
oyunculuk şapka çıkarılacak cinsten. mutlaka izlenmeli efsane fim.
devamını gör...
az önce izledim bitirdim izlemeye değer bir film. nuri bilge ceylan senaryolarını anımsatıyor. genellikle bir sessizlik hakim daha çok olayın içinde siz de varmışsınız gibi hissettiren bir film.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"nuh tepesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim