kaynak
rsf'nin hazırladığı 2022 dünya basın özgürlüğü endeksi'ne göre türkiye, bir önceki yıla göre dört sıra yükselerek 180 ülke içerisinde 149'uncu sırada yer almış.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
halk tv ve sözcü, olası bir chp iktidarında, bağımsız bir çizgide hareket ederlerse, sıralamada yükseliriz hemen.

üstüne bir de trt normalleştirilirse, ilk 20'ye bile gireriz.
devamını gör...
yanlış bilmiyorsam dünya üzerinde 195 mi ne ülke var zaten. listede gözüme çarpan eritbe diye bir ülke olduğunu bile şuan öğrendim. hamdolsun en azından onları geçebilmişiz.

dünyanın en büyük ilk 20 ülkesi içindeyiz diye böbürlenenler özgürlük sıralamasında neden ilk yüzde bile değiliz bir durup düşünsün.

tivit attı diye tutuklanan yok, tivitte yazdıkları yüzünden tutuklanan var diyen adalet bakanının olduğu yerde bu sıra bile iyi gerçi.
devamını gör...
nasıl tersen birinci değil ya. nasıl olamaz yani kesin lobi mobi var. kuzey kore kim ya.
devamını gör...
yeni çıkacak sosyal medya yasası ile büyük ihtimal kuzey kore'nin bile gerisinde kalmamız muhtemel olan listedir.
devamını gör...
fransız silahlarının yemen'de kullanıldığına ilişkin gizli belgeleri yayınlayan gazeteciler hedefte
öte yandan, fransa'nın suudi arabistan ve birleşik arap emirlikleri'ne sattığı silahların yemen'de kullanıldığına dair haber yazan başka bir gazetecinin "ulusal güvenlik sırrını açığa çıkardığı" gerekçesiyle 28 mayıs'ta dgsi'ye ifadeye çağrıldığı belirtildi.

tr.euronews.com/2019/05/23/...

avrupa’daki ifade özgürlüğünü eleştiren gazetecinin işine son verildi. almanya‘da yaşayan filistin asıllı gazeteci maram salim, sosyal medya hesabından avrupa’da ifade özgürlüğü olmadığına yönelik eleştiride bulundu. ardından alman kamusal medya kuruluşu deutsche welle’deki (dw) işinden kovuldu. salim, alman basınında yayınlanan bir makalede kendisi ve dört arkadaşının israil karşıtı ve antisemitik olmakla suçlandığını açıkladı. bu nedenle soruşturma geçirip dw arapça servisinde çalışan diğer arkadaşlarıyla açığa alındığını ifade etti.

kaynak: batiraporu.com/medyaya-bask...
© batı raporu

özgürlük meşalesi taşıyan bu despot rejimler kaçıncı sırada acaba?
devamını gör...
devlet müdahalesi sonucu özgürlüğün olmayışı konusunda doğru sıralamadır. fakat basın özgürlüğü kavramını irdelememiz gerekli. zira batı ülkelerindeki basın da özel sermayeden aldığı paraya göre genelde taraf belirlediği için bu noktada özgürlüğün neliğini tartışmak gerekli olabilir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ülkelerin dünya basın özgürlüğü endeksindeki sıralaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim