eski zamanlarda teknoloji olmadığından insanlarında yeterince imkanı olmadığından neredeyse araştırma yapamıyorlardı, söylenen her şeye inanmak mecburiyetinde kalıyorlardı.

o zamanın insanları da imkansızlığın zoraki dayattığı durumdan dolayı ne söylenirse inanır ve hayatını ona göre şekillendirmeye çalışırdı. bir çoğu o öğretileri hayatının merkezine koydu bir çoğu koymadı.

günümüzde hâlâ o eski öğretileri yaşatmaya çalışan güruhlar, her fırsatta çağdaşlığa karşı çıkmak amacıyla eski kültürü ısrarla yaşatmaya devam ederler. bunu yapma nedenleri, insanlar gelişmesin ve öğrenmesin, biz ne yaparsak ona inansınlar, ona göre yaşasınlar. çünkü insan gelişirse ve öğrenirse kendi inandıkları hikayeler yerle bir olacaktır. bu güruhlar yenilikçilik anlayışa karşıdırlar ama yenilikçi teknolojileri kullanarak, eski zamanı zamanın şartlarını yaymaya devam ederler, böyle bir absürt duruma düşerek gülünç hale geliyorlar.

insanlar daha çok geliştikçe dinleri bırakıp, daha farklı anlayışlara geçececektir. zaten eskiden beri dinleri bırakanlar ateizm gibi farklı ideolojik akımlara yöneliyor. insanlık geliştikçe daha modern anlayışlara geçiyor ve geçmeye devam edecektir.
devamını gör...
önemi yok diye mi milyarlarca insan kabeye gitmek için can atıyor? önemi yok diye mi araplar bu kadar zengin?
devamını gör...
dini yaşamak için araya aracı sokması gerektiğini zanneden, dinen cahil yazarın açtığı başlık.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yirmibirinci yüzyılda dinlerin öneminin olmaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim