tarihten önceki zamanların ilk çağlarını oluşturan, taşların yontulduğu devir.
devamını gör...
game of thrones dizisinde ejderha camı olarak geçen mikrolit adı verilen taşları yontmuş bu abiler.
devamını gör...
hala bu çağdan çıkamamış olan yerler çoğunluktadır maalesef.

tanım: kaba taş devri olarak da bilinen ve bilimsel adı paleolitik çağ olan ve günümüzden yaklaşık 2 milyon yıl önce başlamış olan ve yaklaşık 12bin yıl önce bitmiş olan tarih öncesi çağdır.
devamını gör...
yontmak lüks kalır taş devrinde kalanlar var hala
devamını gör...
eski taş devrinden sonra gelen devirdir. eski taştan çok bir farkı yoktur. insanlar avcı-toplayıcı bir yaşam sürer. bu dönemin en büyük özelliği ateşin bulunması olmuştur.
devamını gör...
tarafımca özlenen devirdir.
devamını gör...
ajda pekkan'ın hatırladığı devir. taşları yontmak suretiyle şekil veriyorlarmış.
devamını gör...
tarih öncesi devirlerin en eski olanı. eski taş çağı diye de adlandırılır. insanların taştan aletler kullanmaya başladıkları zamandan yeni taş devrine, yani isadan önce 8.bin yıla kadar uzanan geniş bir dönemi içine alır. kaba bir şekilde yontulan taş aletlerin yapılması günümüzden yüz binlerce sene öncesine kadar uzanıyor. avcılığın önem kazanması ile kemik ve taştan keskin silahlar yapılmıştır. o dönemin ipucu olarak mağara duvarı resimleri ile iskelet ve alet bulgularından bilgi edinilmiştir.
devamını gör...
yontma taş devri, tarih öncesi zamanların ilk dönemi olup adı üstünde insanlar tarafından taşların ilk kez yontulduğu dönemdir. bu dönemde avcı-toplayıcı bir yaşam süren insanlık; ilk el aletlerini, mağara duvarı resmini yapmıştır ve aynı zamanda ateşi bulmuştur. yontma taş devri, 2 milyon yıl öncesi başlamış olup 12.000 yıl önce tarım devrimi ile bitmiştir.
devamını gör...
ilkokuldayken öğretiyorlardı. yontma taş devri, cilalı taş devri, maden devri. maden devri de bakır çağı, tunç çağı, demir çağı.
sonraları idrak ettim ki gerekmez, gerçeklikle ilgisi olmayan, idealist bir tarih anlayışının ürünü bu anlatılar.
bir kere bu çağlar, devirler arasındaki sınırlar flu. sınır yok. bir bölüm insan taşları keserek dolaşıyor, öbür taraf madeni işliyor. bir grup insan, artık primat demek daha doğru obsidyen taşın çok iyi bir silah olduğunu bilip kullanıyor. mısır uygarlığı bronz çağı uygarlığı deniyor. ondan çok daha eski uygarlıklara ait taş eserler bulunuyor. bu eserlerin üst kalite çelik olmadan yapılmış olması imkansız. üstelik sadece çelik değil, ucuna mermer testerelerinde olduğu gibi elmas bağlı çelik hızarlar...
buyurun bir granit lahit. bunun gibi yüzlerce var mısır'da ve yüzlerce de mekan var mısır gibi.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
şimdi bunu bakır ya da bronz aletle mi yaptılar. mısırlılar bronz çağında yaşıyor?
geçeceksiniz bu ilkel ayrımları.
devamını gör...
devir aşıldıysa eğer, bunca yontulmamış taş kafanın varlığı nasıl izah edilebilir, bazen şaşırtıyor insanı.
devamını gör...
paleolitik çağ. insanlık tarihinin en uzun dönemi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yontma taş devri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim