özellikle ahlak yapısı bozulmuş toplumlarda insanların -yanlış olduğunu fark etmeden *- büyüttüğü fikirleri doğruymuş gibi savunması sonucu bir yanlışın birçok kişi tarafından doğru sayılması, müdahale edilmesine gerek görülmemesi ya da boşverilmesi.

örnek vermek gerekirse torpil*in kötü bir şey olarak görülmemesi bu fikir yozlaşmalarından bi tanesi. yaşadığımız ülke türkiyede insanların çoğunun (çok genelleme yaptığım bir tanım oldu fakat isteyene bunun kaynağını verebilirim) torpil yapmama nedeninin torpile ulaşamama olduğunu fark ettim. adam ulaşabiliyorsam yaptırırım kardeşim neden benim gibi nitelikli adamın yerine armutun biri gelsin ki kafasıyla ilerliyor. yani eleman için mesele o hareketin iyiliği ya da kötülüğü, etik boyutu ya da dini götürüsü değil, ulaşılabilir mi ulaşılaz mı, bu.
örnekler çoğaltılabilir fakat senelerin oluşturduğu bu kafa yapısı düzeltilebilir mi? bilemiyorum.
devamını gör...
aynı şekilde birçok değerli kavramında altı artık boştur. erdemli olmak, gururlu olmak, dürüst olmak, dine inanmak gibi gibi. artık ağzımızda otomatikleşmiş kelimeler halini aldılar maalesef.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"fikir yozlaşması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim