ölümcül hastalıkların baş harfi
kalp krizi
kanser
koronavirüs
kırım kongo kanamalı ateşi.
devamını gör...
“ka” diye değil “ke” diye okunması gerekir.
devamını gör...
1 kasım 1928 tarihinde kabul edilen türk abecesinde ki 29 harften 14. sıraya denk gelen harf olur kendileri. sessiz bir harf , ayrıca yanına "e" getirilerek "ke" şeklinde okunur. ka diye okuyanlara mabadımızla güleriz.
devamını gör...
sol ayak üstümdeki damarların apaçık oluşturduğu harf. topuklu ayakkabıda daha net ortaya çıkan.
sonra bir gün bakış açısını değiştirince, sağ yandan bakınca, aslında pi sayısına benzediğini de fark ettim.
ortada olan tek ve net bir şey var. ama baktığın yere göre o netlik başka gerçeklere gebe oluyor.
devamını gör...
k. oldukça hoş bir cigarettes after sex şarkısı.

"kristen, come right back
ı've been waiting for you..."
devamını gör...
türk alfabesinin 14.harfidir.
devamını gör...
kol kelimesinin baş harfi.
devamını gör...
sert bir ünsüzdür. kendisiyle ilgili yazı dilinde pek hata yapılmaz ama özellikle iç anadolu insanında görülen, dile yerleşince düzeltmesi zaman alan bir diksiyon hatasının başrolüdür kendisi. şakasına bile olsa dile yerleşmemeli çünkü önemli konuşmalar yapmanız gerektiğinde farkında olmadan yanlış telaffuz edebilirsiniz.
devamını gör...
azerbaycanda "kı" diye okunan harf.
devamını gör...
k harfi, alfabedeki on birinci harftir(klasik latin alfabesini temel aldığımız sürece) semitik 'kaph' ile yunan 'kappa' (\u039a) harflerine tekabüldür. semitik kökenli olan k harfinin eğik bir eli temsilen antik bir işaretten türemiş olabileceği düşünülmektedir. erken yunan formu, thera adasından gelen örneklerde semitik formuna benzerlik gösterir, bu da aralarında bir etkileşim olabileceğinin göstergesidir. chalcidic, etrüsk ve latin formları aynıdır ve harf modern zamanlara kadar şeklini korumuştur. küçük harf formu 'k', büyük harf formunun az bir şekil şukul değiştirmiş artistik hali olup çizginin sütunla birleşme noktası aşağı alınmıştır. k harfinin temsil ettiği ses, bilinen tarihi boyunca günümüze kadar sessiz velar duraktır. latin alfabesindeki işlevi, sesli veları temsil ederken alınan ve etrüsk etkisi altında kaldığı için sessiz sesi de temsil etmeye başlayan c harfi tarafından devralınmıştır, günümüzde hala c harfinin kelime başındaki sessiz velar durağı yani /k/ sesi ile okunuşu da buna dayanır(catholic,cambridge,credit card vs.). daha sonra sesli velar'ı temsil etmek için c'den uyarlanan g harfi ortaya çıkmış ve c yalnızca sesiz ses için kullanılmıştır. örnek vermek gerekirse eskiden cyng olan kelimenin yazılışı kyng olmuştur günümüzdeki kral anlamındaki king anlamındadır. k üstte bahsettiğim gibi yunan kökenli bir harftir, ayrıca günümüz ingilizcesinde eğer /k/ harfi sessiz veları temsilen sona gelirse beraberinde bir c ile gelir örneğin thick,sick,kick ve o meşhur ingilizce küfürdeki gibi bu kural genel olarak tek hecelilerde yer alsada istisnailer de vardır misalen attack gibi ama bu istisnailerin sayısı çok azdır. ayrıca k harfi latin alfabesinde ilk türetildiğinden beri en az değişim geçiren harf sayılabilir daha iyi anlaşılması için günümüzde kullandığımız harflerin değişimleri ve farklı zamanlardaki farklı harf yazılışlarını ihtiva eden bir tablo veriyorum;
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

direkt k harfini merak edenler 11.satıra göz atabilir.

kaynak; sararan defterler, nereden kaynak alarak yazdığımı hatırlamıyorum esef ki.
devamını gör...
telaffuzu liseye kadar "ke" liseden sonra "ka" olan harf.
devamını gör...
doğru okunuşu ke dir...
devamını gör...
bay k
(bkz: dava)
devamını gör...
adi kaan olanlarin adinin ilk harfi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"k harfi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim