ilk etapta insanlığa
son etapta kendisine çalışacak yapay zekadır.
devamını gör...
bana hep kumandasıyla irtibatı koparıp öyle bilmediği diyarlara giden droneları hatırlatan durum.
devamını gör...
bunlar daha iyi günlerimiz.. yakında insanlara, yapay zekalarla evlenebilecekleri falan söylenecek hatta bu evlilikler meşrulaştırılacak gibi geliyor.. gelecekte bir çok noktada yapay zekaların insanlarla yarıştırılacağı fikrine inanıyorum özellikle kapitalist rejimde , iş dünyasının içerisinde yapay zekalardan çok çekeceğiz gibi geliyor. belirli bir noktada kimse insana ihtiyaç duymadan, her işini bunlara yaptıracak. o noktada insanların bu rejimde yeri ne olur şüpheli.. hatta yapay zekalar ile insanlar arasında dünyalar savaşı bile çıkabilir.

bilim'in 18yy'dan beri faydalı şekilde kullanıldığına inanmıyorum. insanlara yanlış ve altı cok boş ideolojiler satarak, insanların sadece deneyle kanıtlanabilir olan şeylere inanç bağlamasına sebep oldular. dolayısıyla insan yanlış bir terminolojik satış'ın arkasından bir çok değerini kurban etti. bilim ilerledikçe, insanların bilime bakış açısı ve onu hayatlarında koydukları yerde değişiyor. enteresan şekilde, herkee bilimi " mutlak doğruların aracı" olarak görüyor oysaki bu evrende insana ait hiç bir şey mutlak olamaz. mutlak olan sadece tanrı'dır.

her duygunun fazlası zararlıdır. insanlar tüm insanlık tarihi boyunca hırslarından, öfkelerin ve meraklarından büyük kaoslara sebep oldular. günümüz dünyasında, bilim bazında ise aynı durum geçerli yine.

insanın merakının sınırı yok ama bu merak her zaman faydalı şeyler mi doğuruyor şüpheli.
devamını gör...
yakın zamanda olmayabilir ama şahsen kaçınılmaz olarak gördüğüm gelişme. ve o zaman robot yasası falan da hikaye olacaktır. çünkü yönetim kimdeyse kuralı o koyar. dünya dışına gitmeye çalışın gençler.

gelişme ve hızına basit bir örnek vereyim 90'ların başında istanbul satranç derneğinde bilgisayarlar dünya satranç şampiyonunu yenebilir mi diye tartışmalar dönerdi. bir grup ortalama bir oyunda ortaya çıkacak poziyon sayısının hesaplanamayacak büyüklükte olduğunu, bu bilginin hesaplansa bile depolanamayacağını iddia ediyordu. bu tartışmaların yapıldığı zamandan çok değil en fazla 6 yıl sonra ibm'in deep blue'su garri kasparov'u yendi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kendi kendine kararlar alabilen yapay zeka" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim