drama / korku
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
öncelikle filmi çok başarılı buldum. burda başlığı açılmamış olduğu için de şaşkınım. şimdi herkes filmi izlesin. geliyor beş kardeş.

film türkçeye karanlık sır olarak çevrilmiş. bu isim de gayet uygun. çünkü dört çocuğuyla bir anne büyüdüğü eve taşınıyor. ev tam korku filmi evi. kocaman ve karanlık. kaçtıkları kişi onları bulmasın diye iyi saklanmaları gerekiyor. film ilerledikçe evde bir hayalet ortaya çıkıyor. en küçük çocuk sam her korkup üzülüp ağladığında zaten bir fena oluyordum. öyle sevimli bir sıpa ki. bir yandan hayalet bir yandan kardeşlerden para koparmaya çalışan bir avukat. kanlı para dedikleri bir parayı hayalete rağmen ele geçirip avukata verecekler ama olmuyor. şu hayalet peşlerini bırakmıyor. bunlar filmin gerilim tarafını oluştururken film sona yaklaştıkça izleyiciyi ağır bir dram karşılıyor.

ben bu filmi gece korkup sabah gözüyle izlerim diye yatmadan önce kapadım. öğlen açıp bitirdiğimde ağlıyordum. püü ciğerimi dağladınız. kime üzüleceğimi şaşırdım. ben ağlamak için mi gizem filmi izledim. hüüüğ.


jack'in delirip onca zaman hayallerle konuşup işleri idare etmeye çalışmasına mı yanayım, o üç çocuğun bir hiç uğruna ölmesine mi yanayım. allie'nin aşkı da ayrı bir yüreğimi yaktı. sen akıl hastası bir çocuğa aşık ol ve düzelmeyeceğini bildiğin halde onunla bir ömür geçirmeye gönüllü ol. işte gerçek aşk. ve sen üzümlü kekim sam. küçük yavrum seni asla unutmayacağım. babanın olayını tam anlamadım ama böyle babayı kıyma makinesinden geçirmek lazım. lanet adam.
devamını gör...
the secret of morrowbone (2017)

yönetmen koltuğunda yetimhane filminden tanıdığımız ispanyol yönetmen sergio g. sánchez bulunan, oyuncu kadrosunda the queen's gambit'te harikalar yaratmış anna-jay taylor, 1917'de filmi tek başına sırtlamış george mackay, stranger things izlerken ağzını burnunu isteği uyandıran charlie heaton bulunan, tüm çekimleri ispanya'da tamamlanmış ve 2017 yılında ispanya'da vizyona girmiş, gizem ve gerilim unsurlarıyla bizi 1 saat 50 dakikalık süresi boyunca içine çeken ama vaat ettiği korkuyu ne yazık ki veremeyen bu filmden biraz bahsetmek istiyorum.

filmin konusundan başlayalım. annelerinin ölümünü yetimhanelere gönderilip ayrılmamak adına sır gibi saklayan 4 kardeşin birbirine sımsıkı sarılmasıyla başlıyor film, gizem, gerilim ve korku unsurlarını ise içlerinde bulundukları evin içerisinde onlara musallat olan tuhaf bir varlık ile besliyor. dört kardeşin geçinmesinden daha zor olan bir şey var ise o korkunç varlık ile baş ederek yaşamayı öğrenmeleri...

film bir dönem filmi, aynı zamanda kırsalda geçen bir dönem filmi olunca ister istemez eline yüzüne bulaştırabilir gibi bir izlenim oluşmuştu bende ama tam tersi bir düşünceye sahibim, hem dönemini, hem de kırsalda yaşamanın hem güzel hem de zor olan kısımlarını, özellikle genç insanların gelecek hayalleri temalarını çok güzel önümüze sunmuş yönetmen.

filmin ambiyansı içerisinde yaşamayı düşlettirecek kadar hoş, senaryosu da mükemmel örülmüş bir örümcek ağını hatırlattı bana, ağın ortasındaki örümcek de bizleri gizem, gerilim ve korku ile besleyen yönetmenin en sonunda dram olabilir pekala, zira en sonunda gözlerim doldu, böğrüme bir at oturdu desem yeridir. her ne kadar sonundan tatmin olamadığım noktalar olsa da övgüyü hak edecek birçok kısmı var filmin.

filmdeki oyunculuk da benim için muazzam, her oyuncu filmde rol aldıkları karakteri kendileriyle özdeşleştirip oynamışlar ki, inanın ba-yıl-dım! hatta ve hatta, çocuk olan oyuncuyu izlerken gözümün önünde canım kardeşim filmi canlandı...

güzel film, hoş film. her ne kadar izlerken sonunu rahatlıkla tahmin edebilseniz de tekrar izleyebileceğim bir gizem draması.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim