su ve rüzgar erozyonu nedeniyle oluşmuş bir coğrafik yapı, moritanya'da.

tabii anlamadığımız, bilmediğimiz şeylere sihirli, gizemli, tevatürlü manalar atfetmekte insanoğlunun üzerine olmadığı için başlangıçta; 1965 yılında uzay yolculuğu yapan gemini 4 astronotları tarafından fark edildiğinde, bir meteor taşı düşmesiyle oluştuğu sanılmıştı. olan biten rüzgar ve yağışların/suyun bölgedeki taşlar üzerine etkisinden ibaretti.

çok ilginç bir oluşum. yanlarda tortul kayaçlar, ortasında dairesel bir biçim ve bazalt ve volkanik taşlardan oluşan 600 yıllık bir geçmiş. bir adı daha var; richat yapısı.

büyük sahra çölü'nün kuzey batısında ve moritanya’nın en yüksek zirvesine sahip, 1000 metre yüksekliğinde "kediet ej jill dağı" ile çevrelenmiş biçimde duran 50 kilometre çapındaki sahra'nın gözü, yerden fark edilmiyor sadece uzaydan/uydudan izlenebiliyor bu nedenle de astronotlara yol gösteriyor. dağ fe₃o₄ yani manyetit içeriyor, çukurun duvarları da pkalma kuvartz kristallerinden oluşmuş, bu nedenle mavi renkte görüyoruz.

bu fotoğraf 2014 yılında uluslararası uzay istasyonu'ndaki görevi sırasında rus kozmonot oleg artemyev hermanovitch tarafından çekilmiş.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sahra’nın gözü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim