2002 de 790 cc olarak ortaya çıkan sonra 865 sonrasında da bonneville ailesine katılıp 1200 cc olarak üretilmeye devam eden triumph markasının orta siklet cruiser motosikletidir. tüm jenerasyonlarında paralel 2 silindir bir blok kullanır.

2011-17 arası 865 cc olanı için konuşacak olursak 61 beygir 72 nm tork üretir. enjeksiyonludur. hava ve yağ soğutmalıdır.

önde ve arkada tek disk 2 kaliperli bir fren tertibatı vardır, aktarması zincirlidir.

tam bir uzun yol motorudur ki sınıfında hiç bir cruiserda olmayan 19,3 litrelik devasa bir yakıt deposuna sahiptir ki sakin kullanımla uzun yollarda 400 kilometreye yakın yol yaptırdığı bizzat tecrübe edilmiş ve şaşkınlıklara sebebiyet vermiştir. ve de bunu triumphun özel üretim after market coctail shaker açık egsozuyla yapmıştır. fabrika ortalaması olan 100 kilometrede 4,3 litreye hatta altına bile indiği bizzat görülmüştür. çok zorladığımda ise 5,7 litreyi kendisine aştıramadım bir türlü tam yükle.

tork aralığı ne kadar geniş olsa da coctail shakerın orgazm edici patırtısını alabileceğiniz en tatlı devirler 2000-3000 bandıdır. 3000 üzerinde de tork verse bile sesi o kadar doyurucu değildir.

istanbul'dan çıkışlı türkiye turunda hakkariye kadar pek çok zorlu etabı sorunsuz bir şekilde ve bindiğim hiç bir motosiklette denk gelemediğim müthiş bir konforla bitmesin bu yollar asla aşkıyla bana aşındırmıştır. tabii bunda kullandığım motosiklet için ekstra satın alınmış olan konfor selesi ve de uzun yol ayaklıkların payı da yüksektir.

amortisörlerde konfor odaklı ayarlanmış olup sönümlemesi de aynı şekilde tatmin eder fakat virajlarda da bunun dezavantajı olarak çok fazla yatmanıza izin vermez ki turdan döndüğümde bu sebeple kovaladığım bir bmw 1200 gs in alıp benim alamadığım bir virajda yoldan çıkıp takla atmama ve sol diz kapağımın 2 ay gibi bir süre bana ızdırap vermesi gibi bir kazaya sebebiyet vermiştir. girdiğim yerin çalılık bir alan olmasından mütevellit motoda çizik bile olmaması da ayrı bir konudur. konfora bir detay daha eklersem hayatım boyunca yapmadığım ve de sanırım bir daha yapmayacağım bir şımarıklığa da sebebiyet vermiştir. bomboş uzun yolda giderken arkasına bağladığım sırt çantamı destek olarak kullanıp uzun yol ayaklıklarına ayaklarımı uzatıp yer yer göbeğimi kaşıyarak kilometelerce yol yaptırmıştır ki günlük 400 kilometre üzeri yol yapıp sadece benzin ve tuvalet molası hariç üzerinden indirmediği yollar oldu.

bu demek midir ki bu motor hiç viraja girmiyor ¿ tabii ki de hayır. uzun, geniş ve kombine virajların arkasından motor yolda durdurulup deposu öpülmüştür yaşattığı orgazm neticesinde.

bu motor bir çeşit asfalt motoru olsa da hakkariye kadar olan yolda özellikle seçtiğim bazı off road rotalarında ağırlığı hariç hiç bir şekilde üzmemiştir fakat bir kaç defa kendisini devrilmekten zor kurtarmışlığım vardır. fizik kuralları çerçevesinde off road için ideal motor olmasa da ufak tefek şımarıklıklarınızı tolere eder kesinlikle. dünya'nın en zor rotaları arasında gösterilen derebaşı virajlarına da kemaliye taş yoluna da pek çok toprak köy yoluna da kendisiyle girilmiştir.

şehir içinde manevra konusunda çok kıvrak bir motosiklet olmasa da ihtiyaç anında sizi üzmez. öyle trafikte deliler gibi ısınıp ütü üzerinde oturuyor hissi yaşatmaz. öte yandan paralel silindir olmasına rağmen güzel bir balansör sistemi vardır ki 3500 devri geçmediğiniz sürece titreşimi hissettirmez. 4000-5000 arası titrer. 5000 üzerinde ise bu bir cruiser kardeşim zorlama işte der.

gösterge kısmında old school bir tasarım vardır. üstte analog hız göstergesi depo üzerinde ise analog devir saati vardır. devir saatinin çevresine ise serpilmiş sinyal, boş vites, uzun far ve ayaklık müşürü ışığı vardır ki iptal ettirmezseniz ayaklık açıkken çalışmaz. bir çeşit güvenlik önlemidir bu da. üstteki göstergede ise hararet, yakıt ve arıza ışıkları vardır. yakıtı size anlık gösteren bir göstergesi yoktur. yedek depoya geçmek üzereyken yakıt ışığı yanar ki yaklaşık 3 litre kadar da yedek deposu vardır. üstteki analog hız göstergesinde bir de dijital bir ekran vardır. burada saat ve 2 adet tripmetre vardır.

uzun yol koşulları için yapıldığı üzere 6000 kilometrede bir yağ ve yağ filtresi ve de kullanımınıza bağlı fren balatası ister. ağır bakım için servis 20000 kilometreyi işaret eder ki henüz nasip olmamıştır nedenini birazdan yazacağım. 3,7 litre civarında yağ alır bu azman 10-40 sever. sorunsuzdur. yağını benzinini koy ve git. kolay kolay üzmez, verilen her kuruşu hak eder. parçaları sterlinle satıldığından öyle orasıyla burasıyla oynayayım diyen adamdan sağlam malzeme ister.

8000 kilometre civarı yol yapılmış olup 2020 nin son günü evimin yakınlarında tamamen karşı tarafın hatası nedeniyle kendisini feda edip sadece sağ ayağımın kırılmasıyla beni kurtardığı kaza neticesinde kendisinden ayrılmak zorunda kaldım kara kızımla. sigortanın hasarımı karşılaması sonrasında aynen kendisinden bir tane daha alınıp tekrar yollara çıkılacaktır. kadınım, kara kızım, kara sevdam. çok özlendin...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"triumph speedmaster" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim