çeşitli heyecan halleri (acıma, beğenme, korkma, şaşma, sevinme, pişmanlık, üzülme...) ya da duyguları yansıtan sözcük ya da seslere ünlem denir.
devamını gör...
bu bir ünlemdir.
sinirlenme efektidir.
konuşma dilinde kullanılması hoş değildir.
devamını gör...
sevinç, heyecan, acı, korku, şaşma gibi duyguları anlatan cümle veya sözcüklerin sonuna konur. ayrıca alay etme ve küçümseme anlamında kullanılmak istendiğinde parantez içinde (!) kullanılır. yazı dilinde bazı kullanımları oldukça irite edici, karşındakinin söylerken bağırdığını hissettiriyor.
devamını gör...
belirli hâllerde kullanılan bir noktalama işareti.

bazı tipler var, ünlem kullandığınızda bir garip tavırlara bürünüyorlar. noktalama işaretlerinin nerelerde kullanılacağı belli. "yahu" kelimesiyle lafa başlamışsam tabii ki sonuna ünlem koymak zorundayım ama bu arkadaşlar ünlemi bir tehdit, bir hakaret gibi algılayıp tepki veriyorlar buna. galiba kavga edecek yer aramak konusunda kendimizi aştık toplumca.
devamını gör...
ben genelde önlem amacı ile kullanırım. bak bu mevzuda ünlemim bu... ona göre önlemini al...
devamını gör...
baslik arama kismina "!" yazip aratinca yonlendirilen baslik.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ünlem" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim