#2846682 girelim o tanımı artık:
öncelikle hâlâ geçememiş olan arkadaşlar varsa sabır dilerim, inşallah en kısa zamanda geçip kurtulursunuz. sınava mayıs* ayında ilk kez girecekler için de* bazı şeyler söylemek isterim.

ben hazırlığa başladığımda* ingilizcesi yes no seviyesinde olan birisiydim, haliyle dersler sayılar ve harflerden başlayınca epey sevinmiştim. şunu söylemeliyim ki böyle başlamış olmaları böyle devam edecekleri anlamına gelmiyor. bir p1 öğrencisi eylül'de girdiği hazırlık sınıfında ilk careful listeningini aralık/ocak civarında yapmış oluyor mesela, 5-6 ay sonraki sınavda bu kısımdan en az %60 oranında doğru yapması beklenecek. aynı şey writing için de geçerli, başlangıçta kendiniz hakkında basit ingilizce gerektiren 1 paragraf* yazıyor olacaksınız fakat sınavda sizden en az 2 paragraflı ve neredeyse kusursuz ingilizce gerektiren iki kompozisyon yazmanız beklenecek. dolayısıyla benim ilk tavsiyem, özellikle p1 iseniz, hazırlığı dinlenme yeri olarak asla görmeyin. affedersiniz fakat at gibi it gibi köle gibi keriz gibi çalışın. writing'de syllabus'ü takip edip kasarsanız geçersiniz ancak diğerleri için bu yeterli olmayacaktır. edinebilirseniz üst kurlardan arkadaş edinin, yardımı dokunacaktır. size writing hakkında ipuçları verebilir. listening için spotify'da bbc'nin yarım saatlik haberleri oluyor, işlevlidir. ayrıca tedx'teki konuşmaları da not alarak dinleyebilirsiniz. şarkı dinlemek bile listening'te işe yarar, bol bol altyazılı* film de izleyin. kompleks kelimelerin nasıl yazıldığını böyle öğrenebilirsiniz.

ben okula geldiğimde reading henüz güncellenmemişti* ve bu yüzden sınavın en zor bölümü kabul ediliyordu. gerçekten de öyleydi, ben ilk girdiğim mayıs sınavında reading kısmından en kötü not olan f4'ü almıştım. güncelleme ile textler değişmedi ancak sorular değişti, sanırım tüm sorular test artık. önceden açık uçlu sorular vardı ve gereksiz bir kelime bile cevabın komple yanlış olmasına neden oluyordu. bu açıdan kolaylık oldu ancak reading yine de zor, özellikle p1 için. sizin önünüze hazırlıktaki ilk sınavda olduğu gibi 1 sayfalık basit bir gezi yazısı konmayacak sınavda, yaklaşık 3 yapraklık ciddi bir makale okuyacaksınız. search neyse ancak careful'da bunun yarısını adam akıllı okumanız gerekecek, insanı aşırı yoran bir şey. bunun için odtü'nün kitapları iyi bir temel ancak yeterli değil, okul kütüphanesindeki kitaplar yararlı olabilir.

son olarak, henüz bir kesinlik yok fakat, speaking'de eklenebilir sınava. boun sanırım dil sınavında speaking olmayan tek okul, ben hazırlıkta iken ufak tefek konuşma egzersizleri ile buna hazırlıyorlardı. sanırım artık hazırlık içi sınavlarda speaking var, dil sınavına da eklenebilir bu. ilk kez olacağı için zorlamayacaktır ancak p1 iseniz sizi her türlü zorlar. speaking diğerlerinden daha yavaş gelişiyor çünkü, ben sınavı geçtim ancak speaking'den geçemem çok yüksek ihtimalle. bununla ilgili verebileceğim bir tavsiye yok ne yazık ki ancak çydd üyesi iseniz derneğin bir kulübü olduğu kulağıma çalınmıştı, bir sorup öğrenin. okulda da benzeri kulüpler var sanırım. cambly işe yarıyor mu bilmiyorum, paralı da olduğu için gidin alın diyemem. onu alacaksanız da iyice bir araştırın.

bunların hepsinin dışında, kelime çalışın. ankee adında bir uygulama var play store'da, burada dil kartları oluşturup yolda çalışın ya da kendinize esaslı bir kelime defteri oluşturup düzenli çalışın. kelime bilginiz kıt olursa readingi asla geçemezsiniz, writing ve listening'de işiniz çok zor olur. gramer için pek uyarı yapmama gerek yok, derslerde en ağırlık verdikleri şey o. dersi dinlerseniz grameriniz gayet iyi olur, biraz fazla bile kasıyorlar hatta.

diyelim ki hepsini yaptınız ve remedial öncesi son sınav olan eylül'de de çuvalladınız*. tebrikler, artık remedial oldunuz. yanlış bilmiyorsam okulun yemekhanesinden bile yararlanamıyorsunuz, burslarınızın ciddi bir kısmı kesiliyor. kısacası iğrenç bir statü fakat her şeyin sonu değil. remedial iseniz ve bir iki bölümü verebilmişseniz* durumunuz iyi demektir, veremediğiniz kısma ağırlık verin. bir kurstan da yardım alabilirsiniz, ben istanbul dil akademisi'ne gittim.

hiçbirini veremediyseniz hazırlığa tekrar başlamış gibi kasmanız gerekecek, aşırı yorucu süreci tekrar yaşayacaksınız. yine de f4'ten f2-f1'e gelmişsinizdir, temeliniz vardır yani. daha zorlu kaynaklara bakın. durak copy var okulun orada, kaynakları iyi. mutlaka uğrayın.

son olarak, sınavlara girdiniz gireli f3-f4 iseniz çalışmıyorsunuz demektir. benim diyebileceğim bir şey yok, sadece 5 yıl içinde sınavı veremezseniz okuldan atılacağınızı hatırlatırım. çalışın.

başarılar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"boğaziçi university english proficiency test" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim