devlet çalışanlarının maaşından, maaşı daha yatmadan alınan vergidir. maaşının gideri ve nasıl harcadığı önemli değildir.

özel şirketlerde ise kazanç olur. giderler, harcamalar yapılır ve bu beyan edilir. kalan kazançtan vergi alınır.

yani devlet dışı kurumlarda vergilendirme kazanç üzerineyken, devlet memurlarının gideri düşünülmeksizin maaşının tamamı üzerinedir.
devamını gör...
sadece gelirden değil, dolaylı vergi yoluyla her şeyden vergi alınması durumudur.
vergi olayı sadece günümüze has değil ve yüzyıllardır süregeliyor. bu bir nevi devletle anlaşma( önceleri devlet değildi, klandı , beylikti falan filan) ; diyor ki devlet ben seni korurum ama bunun karşılığı var. bu topraklar hepimizin ama sen de bunun karşılığında işlediğin bu topraklardan, kapladığın alandan vergi vereceksin.

buraya kadar her şey tamam. ama dolaylı vergi olayı nedir arkadaş? çalışanlar , sene sonunda maaşlarının yüzde 30 küsürünü vergi veriyor. üstüne içtiğin su, yediğin yemek , afedersiniz mıktığınız wc’de bile dolaylı vergi ödüyorsunuz. bahçelerde pırasa ben bu işten anlamam.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"gelirden vergi alınması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim