benimde böyle değişik zevklerim var işte. sadece yerken degil, kendime yemek hazırlerkende izliyorum/dinliyorum.
(bkz: pelin dilara çolak) çok güzel mesela, he kadınla aynı fikirde olmadığım bir çok nokta var ama ben anlattıklarına bakıyorum, kadının şahsi fikri beni ilgilendirmez. birde çok güzel bir kadın estetik bir seyir zevkide sağlıyor gözlerime. bunun dışında sanat felsefesi/yorumlaması olarak (bkz: portal) adındaki kanalda da bir abimiz çok güzel içerikler üretiyor.
devamını gör...
zaman zaman ağzınızdaki lokmayı çiğnemeyi ve yutmayı unuttuğunuz bir yemek olacaktır. felsefe konusunun derinliğine ve sizde uyandırdığı düşünme faaliyetinin ivmesine bağlı olarak değişmekle birlikte, tavsiye edilmemektedir. ne iş yapıyorsanız kafanızı yalnızca o işle meşgul ediniz efem.
devamını gör...
odun ateşinde pişmiş hafif közlü somon balığı yerken felsefe videosu izlemek harika bir ekşın lakin felsefe bölümündeki çoğu hocaların verdiği dersler gibi "descartes bunu dedi, aristoteles şunu dedi, o böyle demiş, şu şöyle demiş" tarzı cümlelerle kitap alıntılarını video formatına uyarlamış kişilerin yaptığı şeyin adı da felsefe değil. bunları dinlemenin hiçbir şeye faydası yoktur demiyorum tabi ama , herhangi bir filozof konusunda uzmanlaşmış kişilerden o filozofu dinlemek ve ya esasen matematik , fizik, kimya, biyoloji gibi doğa bilimleri konusunda en az lisans seviyesinde eğitim almış ve sonradan felsefe okumalarına girişmiş kişilerden felsefe öğrenmek çok daha ufuk açıcı.

hatta şahsen ben doğa bilimlerinden birine tam anlamıyla hakim olmadan felsefe yapmanın imkansız olduğuna inananlardanım. hele ki matematik bilmiyorsa yanından bile geçmesin. felsefe her ne kadar platon'dan 20 . yüzyıl başlarına kadar doğa bilimlerini de içine alan bir öğreti olsa da hala daha çoğu filozof kendisini "ben doğa filozofuyum" diye kendini tanımlar. newton da kendini doğa filozofu olarak tanımlıyordu , heidegger de , foucault da, ibni sina da. yani bu işin doğa ile aşırı bir alakası var. hatta sırf doğa ile alakası var. tanımı bile; "ilk ilke , evren ve insan üçlüsü arasındaki ilişki " olan bir şeyin doğa ile alakası nasıl olmasın?

o yüzden pelin dilara gibi daha 40 fırın ekmek yemesi gereken kişileri dinleyeceğinize , biyolog filozof olan teoman duralı'yı, matematikçi filozof cengiz çakmak , ihsan fazlıoğu gibi hocaları ya da şehir planlama uzmanı olan yaylagül ceran karataş hocayı ve ya aristoteles uzmanı ahmet aslan hoca , platon uzmanı ayhan bıçak hoca gibi ustaları dinlemek felsefeye bambaşka bir çerçeveden bakmanızı sağlar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yemek yerken felsefe videosu izlemek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim