yerde duran ağırlıklı barı kaldırma hareketinin genel ismidir. vücut pozisyonu ve açısı kaldırmadaki en önemli unsurdur. profesyonel seviyede bu unsur kaldırisi tamamlama oranınızı artırır. amatör seviyede ise sakatlanmama oranınızi.
omurgayı koruyan erector spinae yi, ve komple posterior chain i oluşturan kasları hedef aldığı için güçlü bir vücut için yapılacak en temel 3 ana egzersizden biridir.
devamını gör...
barı tutuşta optimal el açıklığı omuz hizası olarak kimi için uygunken, kimi için -buna ben de dahil- olmak üzere omuz hizasından biraz daha fazla uygun oluyor. eddie hall un da deadlift tidbitlerinde zamanında nasihat ettiği bir şeydi. kolu ve bacakları dar tutmamak. lakin yıllar içerisinde vücuda en uygunu yine vücut belirliyor. deadlift mükemmel açı ve pozisyonu yakalamk adına powerlifting hareketleri arasında en çok efor sarf edilen ve zaman isteyen harekettir. mükemmel pozisyon ve açı barı kilitlemedeki en önemli unsur. bazen yıllar geçiyor ki o tatlı açı ve pozisyon yakalansin.
omuz hizası kol açıklığında barı yerden kaldırırken barın seyahat ettiği mesafe daha kısayken, omuz hizası açıklığından biraz daha fazla olan el pozisyonunda bu mesafe uzamakta ve hareketi kısmen daha zor hale getirir lakin. birinci pozisyonda kolların açısından dolayı üst gövdeyi ikinci pozisyona göre daha az aktif edebiliyor insan. kollar daha açıkken barı sadece bel hamstring ve popo kısmıyla yerden değil aynı zamanda üst vücudun gücünü daha verimli şekilde aktif ederek çekilebiliyor.
gece prensler gibi uyumak adına uyguladığım hafif deadlift sezonunda, bitirdigim 250 kg luk setimde, ikinci pozisyonda uyguladığım kol açıklığı ile önceki tekrarlara nazaran bar üst vücut kuvvetine itaat eder şekilde tertemiz kilitlendi. aksi halde kol pozisyonu daha darken kilitleme kısmı çok daha zor oluyor bunun en büyük sebebi üst vücudun istenilen şekilde kullanilamamasi ve sıçan köpek pozisyonuna sırtın düşmesi.
devamını gör...
alt sırt yapayım derken fıtık olmanıza sebebiyet verecek hareket. plifter olmayacaksanız gerek yok.
devamını gör...
standart salon barlarınin demir kalınlığı 25 mm civarındayken deadlift barları 28-29 mm civarındadır, stiff barlar belki biraz daha kalın olabilir ölçüleri tam olarak bilmemekle. lakin bu kalınlık arttıkça barı kavramak zorlaşır. strap dahi baglansa yine bar kalınlığı tutma gücünü ciddi miktarda düşürür. ve bar kalınlığından dolayı bar vücuttan daha ileride durur bu da açıyı bozar kaldırisi olduğundan çok daha zor hale getirir. bununla birlikte barı kavramak 300 kg ağırlığı yerden kaldırırken bile ağırlığı tamamen posterior chainden azıcık dahi alsa kaldıris ciddi miktarda değişir.
bu yüzden kaldıris esnasında özellikle maksimum kaldıris deneniyorsa bar diameter kalın olmaması ciddi miktarda önem arz eder.
devamını gör...
birincil olarak hamstring ve glute hareketi olduğundan, bel ve sırt esasen statik olarak çalıştığından hamstring ve kıç yorulduğu zaman kaldırisin ikinci yarısında yani lockout kısmında ağırlık erector kısmı olan omurganın üstündeki kaslar tutar. kilitleme çok zor bir hale gelir. bir ton tip ısrarla bunun teknik problemi olduğunu söylese de hayır arkadaş, deadliftte kilitlemeyi bacak arkası yapar. yorulan bir hamstring ile tekniğin istediği kadar mükemmel olsun formun çingene pazarına döner bu kaçınılmazdır. bu yüzden güçlü bir sırta lakin kıyasen daha zayıf hamstring ve glute kısmına sahip olduğunda, yerden sökmekte problem yaşamaz lakin özellikle ağırlık %87.5 oranının üstüne çıktığında kilitleme bir dert olur.
teknik iyi olduğu hâlde, hâlâ lockout problemse iki kere iki dört katiyyetinde bu kilitleme kaslarının sırta göre daha zayıf olduğunun göstergesidir.
devamını gör...
son dönemde uyguladığım güzel bir 10 haftalık peaking program, 9. haftasının ilk gününde kemersiz 241 kg ile 6 tekrar istiyordu. kaldıris seansı sırasında oluşan basınçtan, kol altımdaki ve omzumdaki damarlar çatlamış bugün iyice morluk her yere dağılmış. böyle bir durum hayatımda ilk defa başıma geldi.
powerlifting iyidir güzeldir personal best i sürekli yukarıya çekme tatminini dünyadaki hiç bir şey vermez. lakin bu saplantı vücuda ağır hasarlarda verebilir.sadece eklem ve tendon sakatlıkları değil damar patlatacak bir basıncın insan vücuduna uzun vadedeki etkisi tartışılır. deadlift insanı kayaya da çevirir fazla kendinizi kaptırırsanız sizi yutadabilir. her türlü downside a rağmen bu ülkede daha çok yapan insan görmek dileğiyle.
devamını gör...
iran'dan bir azeri türk'ü peiman maheri, haftorn un 501 kg luk dünya rekorunu kırmak için gümbür gümbür geliyor.
her kaldırista adamın pitstop ekibi toplanıyor maşşşalloooh! naraları eşliğinde. ahshshd. bir önceki dünya rekortmeni eddie hall bile ozelden ve gönderi altından tebrik ve destek mesajlarını yağdırıyor.
505 kg ile güzel bir rekora imza atacak. en son post unda 492 kg yu yerden söktü vicdansız. maşşşalllooh!
devamını gör...
maşşalloooooh!
devamını gör...
bench press en sevdiğim hareket ama bunda yüksek ağırlık kaldırmak insana dünyayı sikmişsin hissi veriyor çok garip.

sumo ve conventional şeklinde iki çeşidi bulunur. düşük ağrılıklarla teknik çalışarak kendinizi geliştirebilrisiniz. sanılanın aksine mal değilseniz sakatlanmazsınız.

rezalet bir günde, rezalet bir formda kaldırırken tamamlarsam belimi ele alacağım hissini veren gün içinde sol kalçamın içine eden tekrar sonrasında bile sakatlanmadım. bunda nasıl sakatlanmayı beceriyorsunuz anlamıyorum
devamını gör...
adım adım 300 kg ya yaklaşıln şu günlerde, günlük hayata adapte edilebilen ekstrem bir güç vermesinin yanı sıra , yıllar içinde kanatlarımı kobra yılanına çeviren tek hareket oldu. powerliftingden önce manyak gibi barfiks çekerdim. her yerde her şekilde. sadece vücut ağırlığı ile değil belime taktiğim plakalarla da. lakin deadlift ve aksesuarlarinin insanın sırtını soktugu halet kendi adıma söylemek gerekirse hiç hir hareketin yanına dâhi yaklasamayacagi şekilde etkili. kaldı ki kendisi bir izolasyon değil vücuttaki en çok kası bir anda çalıştıran yegâne çalışma biçimi. ancak stabilizasyonu sağlayan kanat kasları tepeden aşağıya hareket esnasında yüzlerce kg altında baskıya maruz kalıyor bu da sırtın kalınlığının yanında genislemesini de sağlıyor.
devamını gör...
170 kg ile rahat rahat takıldığım hareket yükseğine ihtiyacım yok.
devamını gör...
def. döneminde en güçsüz olduğum dönemdeyim. 5 haftadır sıfır karb. ile ketojenik beslenmeme rağmen deadlift vücut ağırlığı ın 3 katı. bütün ağırlıklar düşerken d.lift hala düşmedi nedense.
devamını gör...
deadlift'in d'sini duyduğu gibi fıtık fıtık diye atlayan sünepe sporcumsulardan uzak durursanız gerçekten faydasını göreceğiniz bir harekettir. kaldırılan ağırlık yavaş yavaş artırılmalı. yeterli performans gelmiyorsa bir önceki ağırlıkla daha uzun süre çalışmalısınız.
devamını gör...
merkezi sinir sistemini en çok yoran hareket. neden, çünkü deadlift en çok kas grubunu tek seferde hareket ettiren tek harekettir. cns küçük bir bölgeye odaklanması ile bütün vücuda ekstrem yoğunlukta baskıya mukabele gelmesi çok farklıdır çok daha çabuk yorulur. ne demek en çok yoran sık sık maksimal alamazsınız sık sık %90 ağırlık oranında çalışamazsiniz. herhangi bir harekete olan adaptasyon kişiden kişiye değişse de her hafta maksimal ağırlığıniza yakın deadliftler yapmak yahut haftanın 2-3 günü ağır deadlift yapmak çok kısa sürede cns i bitirir ırzıniza geçer ve deadliftiniz direkt olarak bayır aşağı gider.
deadlift öyle bir harekettir ki kendisini artırmak için kendisinden çok destekleyici hareketlere yönelmek deadliftinizi daha güçlü hâle getiriyor.
aylarca deadlift yapmadıgim sadece low bar yaptığım halde deadlift maksimalim yaptığım zaman artmıştı. çünkü kendisini yapmasam dahi ayni kas grubuna saldıran hareketlere yogunlastim. hem merkezi sinir sistemim sıcak da kalmış lokuma dönmedi hem güçlenmeye devam ettim.
son dönemde büyük bir hata yapıp her antrenmanda maksimal deadlift sezonları yaptım. en son 267 kg luk maksimumu aldıktan sonra deadlift direkt olarak bayır aşağı gitmeye başladı. yeni bir programa başlamış olsam dahi programın istediği ağırlıkları kaldıramayacak şekilde vücudum parmak çekmeye başladi.
bu sinir sisteminin hareket modelini artık tamamen istememesiyle alakalı olup değiştir hareketi kardeşim kendime gelmem lazım müsaade et bağırışıdir.
bugün yine bok gibi bir antrenman sezonundan sonra programı tamamen rafa kaldırıp bir kaç ay boyu deadlift yerine squat modellerine geçmiş bulundum. bu süre hem hareket modeline istemsiz davranan sinir sistemini yenileyecek hem de güçlenme devam edecek döndüğümde patlayıcı gücüm artmış olacak ve hareket modelini özleyen cns çok daha verimli çalışmaya başlayacak. umudum bu yönde...
devamını gör...
bu fitness terimleri beni öldürüyor hocam.
devamını gör...
doğru kaldırıldığında bel ağrılarını da geçiren 3 temel kaldırıştan biri. diğerleri: squat ve bench press .

ha millet "sen 100 kilo oldun mu?", "ben geçtim", o da birşey mi!" derken kaplumbağa gibi kambura vurup kaldırıyor. sonra vay efendim bel ağrısı yaptı fıtık yaptı.
devamını gör...
sırtım ağrıdı bilenler var mı normal mi bu ?

t: bir hareket.
devamını gör...
powerlifter olmayan arkadaşların elini bile sürmesine gerek olmayan harekettir. bel fıtığının suretidir bu hareket. tam olarak nereyi çalıştırdığını düşünürken savaş cebeci yapmıştır beni. alt sırt mı? yok değil. gluteus mu? yok sadece gluteus kaldırır bu hareket. arka bacak desen o da değil. şimdi core da lazım bu hareket için... nereyi çalıştırıyorsun sen allahın cezası!
devamını gör...
bunu yapabilen insanlarda gözlemlediğim kadar, ağır aptallık oluyor.
ciddiyim, fitness tayfanın zaten low ıq olduğunu biliyorum da, deadliftçiler daha fena.
devamını gör...
sırtı, üst arka bacağı çalıştıran en iyi hareketlerden biri. belin bar ile senkronize hareketi zor olduğundan çoğunlukla yanlış yapılan harekettir. belin incinmesinin/ağrımasınun nedeni ise yine bu hareketin yanlış yapılmasıdır. bu nedenle bu hareketi yapmaya başlamadan önce profesyonel bir spor hocasına danışmakta fayda var. zeka ile spor arasındaki bağlantıyı çok anlamadım açıkçası.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"deadlift" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim