sonsuzluk sembolü matematiksel düşüncenin sınırlarını zorlayan bir kavramdır.
ama biraz daha alışılmadık bir konudan bahsedeyim:

moebius şeridi adını alman matematikçi august ferdinand möbius'tan alır. möbius, 19. yüzyılın ortalarında bu şeridin matematiksel özelliklerini tanımlamış ve araştırmıştır.matematiğin eğlenceli bir objesi ve birçok ilginç özelliği var.

moebius şeridi, bir kağıt şeridinin bir ucunu 180 derece döndürüp diğer ucuyla yapıştırılarak elde edilen bir yüzeydir. sonuç olarak, bu şerit sadece bir yüzeye ve bir kenara sahiptir! yani, şeridin üzerine bir kalemle çizgi çektiğinde, başladığın noktaya dönmeden çizginin tamamını çizebilirsin.

ilginç olan şey, moebius şeridinin üzerine yürümek gibi düşündüğünde, aslında bir yüzeyin üzerinde yürüyormuş gibi hissedersin, ama döndüğünde tekrar aynı yüzeyin üzerinde kalırsın. bu, matematiksel olarak oldukça karmaşık bir konsept gibi görünebilir, ama aynı zamanda oldukça eğlencelidir.

bir de bu şeridin bir özelliği daha var: eğer bir moebius şeridini ortasından kesersen, iki yeni ve garip bir şey elde edersin. ilk olarak, şeridin tam ortasında kesildiğinde, iki bağlı şerit elde edersin, ama bunlar orijinal moebius şeridinden daha geniş ve iki yüzeyli olur!
devamını gör...
(bkz: klein şişesi)
devamını gör...
şöyle okudum ilk tanımı.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sonsuzluk ve moebius şeridi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim