bilim çalışır, didinir, binlerce kere ve binlerce farklı ortamda deneyler yapar, bir şeyi kanıtlar, seni uzaya götürür...

din ise, delil ortaya koyamadığı halde her zaman kesinlikten bahsedip, geldiği dönemden itibaren hiçbir değişime açık olmayan, eleştiriye kapalı, dogmatik unsurlar bütünüdür.

kısacası; bilim meraktır, din ise biattır.
devamını gör...
bilim yanıldım der.

din ise demez.

kişileştirilselerdi, bilim ile daha iyi arkadaş olurdum.
devamını gör...
biri diğerini doğrular.
devamını gör...
basliga a, b, c olarak siralanabilecek turlu turlu farklari belirtmekten ziyade tum farklari tek bir cumlede toplayacak iki unsur yazayim ben; tanimlari ve amaclari…

bu iki unsur din ve bilimi kiyaslayip farklarini incelememizi gerektirmeyecek kadar zaten iki kavramin da apayri kutuplarin kavramlari oldugunu, cok ayri ihtiyaclarimiza hitap ettiklerini, guzergahlarinin da cok baska yollardan gittigini bize bildirir esasen. din de bilim de insan icindir.
biri icinde yasanilan dogayi, evreni, insan olarak bireyin kendisini kesfetmesi icin kullanilirken, oteki yasami icerisinde kisinin edindigi manevi rehberidir, bu kadar.
devamını gör...
blim değişir islam değişmez.

şimdi, bilime tapanlar ( bunların bilimle de ilgileri yoktur) istiyor ki, bilim ilerledikçe; zina, akıl örtücü maddeler, çıplak gezmek, flört serbest olsun.

o eyle değil gardaşım!

şimdi kur'an, bilimin bazı konularından 1400 yıl önceden sonuç söylemiştir.

göğün genişlemesi

(bkz: zariyat 47)

big bang

(bkz: fussilet 10/ 11/ 12)

rüzgarların aşılayıcılar olması

hicr 22.

suların yoğunluğu.

(bkz: celal şengör onaylı rahman suresi)

küresel ısınma

(bkz: rum 41) v.s.

lakin; zina, akılörtücü maddeler, fayiz, çıplak gezmek, kumar, falcılık, işçi hakkı.yemek, tekelleşmek, beytülmalı zenginler arasında gezdirmek, karşılıklı rızaya dayanmayan ticaret, eşcinsel sapkınlık v.b gibi günahlar sen bilimde ileri gittin diye mübah olamaz. tam aksine; gücüne, bilime, teknolojiye güvenerek bu haramları mübah sayarsan belanı bulursun.
devamını gör...
birisi inanç meselesidir, diğeri bilgi meselesidir. inancı tartışmak doğası gereği çıkmaz kapıdır, adı üzerinde inanç. bilimde araçtır sadece, sınırları vardır. felsefe ise ikisinide döver. aynı zamanda ikisinede altyapı sunar.
devamını gör...
bilim de bir nevi bir dindir askında. bilmeye inaniyorsunuz.
devamını gör...
benzerlik yoktur ki, fark aransın.. bilim ışıktır dinse karanlık.. bu iki zıtlıkta ne benzerliği ne farkı..!
devamını gör...
olm basliga bak, sonra gel de sovme.

cocugum sen afedersin sen nesin?

ulan, top ile pantolon arasindaki fark bu.

iki apayri kavram. yani neyi karsilastirip da neyin dusmanligini yapiyonuz.

sorsan eline bi kitap almamistir gelmis burda actigi basliga bak... xd
devamını gör...
din dogmatiktir, bilim dogmatiği kırar.
devamını gör...
bir şeyleri sırf ölçüp biçip hesap edebiliyor diye tüm sırrı çözdüğünü zannetmek her şeyin apaçık, kesin, olduğunu iddia etmek dogmatizmden başka bir şey değildir. bugünün bilimi dediğin şeye 100 yıl sonra insanlar gotuyle gülecekse neyin kesinliği, neyin apacıkliğı bu? bilimin bu dünyaya ilişkin getirdiği açıklamalar, benim dünyaya ilişkin fizik ve matematik gerçekliği anlamami sağlar buna eyvallah kimsenin de. dinin de itirazi yok zaten buna. bunun dışına çıkıp bilimden çok bilimcilik yaparak biliminin her bı şeyi çözdüğünü iddia etmek dogmatizmdir. çünkü bilimin kendisinin böyle bı iddiası yok. ama bilimcilik denen şey tamamen dogmatizm olduğu için onlar böyle bı iddia ve hatta gerçeklik var zannederek yaşarlar.

din bir inançtır. matematiksel ispat yönetimi ile dini anlayamazsın. yer çekimi kanunundan hareketle ya da newton yasalarından hareketle dini kavramaları anlayamazsın. dinin anlam değer dünyası, kavramlarını bu dünyadan almaz. vahiy diye bir şeye inanman lazım. inanırsın inanmazsın ayrı bı konu ama aynı kavramlarla dini terimleri açıklamaya kalkmak, einstein peygamberdir demekten farklı bir şey değil.
devamını gör...
din inanmak, bilim bilmektir. en büyük fark bu.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bilim ile din arasındaki fark" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim