insanın hayatını çok kötü etkileyen bu iki pis duygudan arınmak için sağaltım yollarıdır.
devamını gör...
beni ayakta tutan şeyden neden kurtuliyim diye sordurur.
devamını gör...
günümüz dünyasında ancak tibet dağlarına çıkıp bir daha inmemekle mümkün olabilecek ihtimal.
devamını gör...
nefretten nefret edin. iki eksinin çarpımı artı sonuç verir.
devamını gör...
affetmek bu derde deva olabilir. kendini ya da başkasını, bir olayı, durumu affetmek yenilgiyi kabul etmek anlamına gelmiyor. kişinin güçsüz olduğu anlamına gelmiyor. affetmek hafifletir.
devamını gör...
insanları umursamayın kurtulursunuz.
devamını gör...
nefret ve kinin büyümesi, vücudu ve benliği sarması artık bir süreden sonra insanı boğmaya başlar. kötü anıları ve duyguları geride bırakamazsanız, tekrarlar. içinde nefret duyan insan kendini sevmekte zorlanır, ve zaten her şey kendini sevmekte başlar.

nefretle başa çıkmak için her ne kadar zor olsa da onu kabul etmek gerekir, belki de bize verdiği acıyı kabul etmeliyizdir. bir şeyden nefret ediyorsanız, ''evet, nefret ediyorum'' deyin. nefret ettiğiniz durum veya kişi zaten nefretinizden pek etkilenmez, en büyük zararı nefreti içinde bulunduran görür hep. ağlayın, bağırın, çağırın... öfkeyle birlikte nefretinizi atmaya çalışın.

dozunda olan kinin nedeni genelde bağışlayamamaktan oluşur. bağışlayamadığınız şeyler sizi bir türlü bırakmaz ve peşinizden gelir. bana yapılan iyilikler dışındaki birçok şeyi unutmamın en iyi yönü de bu sanırım, kin tutamamam. unutuyorum çünkü*.
o kişiyi bağışlamasanız bile geçmişteki anınızı bağışlamaya çalışın. bu demek değil ki aynı şeyleri yapan kişiyi hep bağışlayın, bunu yaparsanız istismar edilmiş olursunuz. demek istediğim, zaten yaşanmış bir olayı değiştiremezsiniz, bu yüzden o anının peşinizden gelmesine izin vermeyin ya da siz onun peşinden gitmeyin. bırakın, gitsin. o olayı bir daha yaşamamak için temkinli olun yeter, nefret ve kin sadece bunu duyan kişileri yıpratır çünkü.
devamını gör...
bu kadar nefret etmeseydim, bir şeylerden kurtulabilirdim herhalde diye okuduğum başlık. kimi insanların optimist bakışıyla üstesinden geldiği, bazılarının çiçeklere, köpeklere sarılarak üstesinden geldiği çözümler mevcut.
devamını gör...
ben zaman diyorum. en azından bende işe yaramıştı
devamını gör...
nefret duyulan insana iyilik dilemek şifadır. aslında ondan çok kendimize yararlı oluruz. nefret insanı yorar, ruhunu karartır. oysa affetmek, kendi haline bırakmak, seninle işim yok demek özgürlüktür. başka birine duyulan her duygu insanı bir şekilde o duygunun mahkumu eder. güzle duyguların mahkumu olurken dahi oölçümüzde bir sınır olmalıyken, kötü duyguların sınırı hiç olmamasına dikkat etmektir. iyilik yapan kendine yapar. kötülükte yapan kendine yapar. bizim toplumumuz her duyguda ölçüsüzlüğü ile hep kendine zarar verir. merhameti aşırı olur, üzüntüsü aşırı olur, sevgisi aşırı olur, nefreti aşırı olur. bundan da diziler beslenir yine kendisine başkasının duyguları katlanır. bir döngü halinde. bu yüzden duygulardan azad olmak lazım. kendi için insanın nefreti terke etmesi gerekir.
devamını gör...
anlamadığım iki duygu. nefret ve kin. hoşlanmadığım ve sevmediğim insanlar, fikirler, olaylar vardır ancak nefret etmek, kin duymak çok anlamsız ve çirkin bir duygu. nefret ve kin kokan insanları dinlerken, yazılarını okurken eleştiri yapmaya haklı noktada başlamış olsalar bile ( son derece ender rastladığım durum) son noktada nefret ettikleri ve kin duydukları şeylerle aynı seviyeye düştüklerini görmekteyim.
biri sizi kırmış olabilir, üzmüş olabilir, aranıza mesafe koyarsınız, çeker gidersiniz. hayvanlara ve kendini koruyamayacak durumdaki insanlara zarar verilmesini kabul edemem ancak onlara zarar veren kişilerden nefret etmek yerine, bu tür olayları önlemek için yapabileceğim eylemlere odaklanırım. bir insan bir canlıya, kendini koruyamayacak durumda olana nedensiz yere saldırıyorsa bu kişinin psikolojik sorunları vardır, yetiştiği koşulların ürünüdür. hak vermem ama sorunun ardındaki nedenleri anlamaya çalışırım. kişisel konular ve farklı fikirler için tavrım yine aynıdır. hoşlanmadığım şeyleri nasıl değiştireceğime odaklanmak, değiştiremeyeceksem ya da kişisel seçim kapsamına giren bir olaysa ve değiştirme hakkımın olmadığı bir şeyse nefret etmek yerine o kişiyi hayatımdan çıkarmaktır çözüm.
türk toplumunda her duygunun abartılarak yaşatılması kültürel bir olgu özellikle de olumsuz duygular. aşk acısı, kayıplar, kişisel anlaşmazlıklar vb. nefret ve kinde bu anlamda bu abartının sonucu toplumun damarlarına işlemiş durumda. bu kadar çirkin bir duygunun bu kadar aşkla yaşanmasını anlamak mümkün değil.
nefret ve kinden kurtulmanın yolu mantıklı düşünce, anlamaya çalışmak, empati, hoşlanılmayan şeyden uzaklaşma seçiminde bulunabilmektir. kendine ve olumlu şeylere odaklanmaktır.
devamını gör...
öylesine gaddar bir duygu ki nefret;duyulan kişinin gram umrunda olmadığı halde hissedene kendini yedir bitirir. bunun farkına varmak kendinin ne kadar ezik halde olduğunu görmek bile bitirir bunu
devamını gör...
yeterince yara iziniz varsa, hayat sizi köşeye sıkıştırıp öldürmeden önceki son tekmeye kadar tekmelemişse, ne nefretiniz kalıyor geriye, ne de kininiz. pür-ü pak oluyorsunuz.

tabii, hamurunuza ypışıksa, ruhunuzu sökseniz kurtulamazsınız.
devamını gör...
bu iki duygudan kurtulmanın bir yolu olamaz. 2 yaşındaki çocuğa tecavüz edilen bir ülkede veya dünyada hadi kurtul nefretinden kininden dediğim olumsuz arayış hali..
devamını gör...
kurtulmayın.
yoksa yok olan siz olursunuz.
devamını gör...
içindeki nefreti temizleyememiş kişi onu omuzlarında yük, kalbinde leke olarak taşımaya muhtaçtır. insan olmak, insan olarak doğmak ile bitmez. nefret ve kinden arınmak bu noktada önemli bir yere sahip.
devamını gör...
kanaatimce nefretten yahut kinden kurtulmayı istemek bu süreci olumsuz etkileyecektir. unutulmamalıdır ki bastırılmıs her duygu, daha da kuvvetli bir bicimde ortaya cıkacaktır. bırakın bir süre nefret ve kin sizinle kalsın. onlara istenmedik bir misafir gibi davranarak ancak onları yok saymadan varlıklarını korumalarına müsaade ederseniz zamanla sizi terk edecektir.
devamını gör...
insan nefret ve kinden kolay kolay kurtulamaz çünkü karşıdaki kişinin yaptıklarını unutmak istemez.
devamını gör...
üretmektir.

sizi canlı ve mutlu hissettirecek bir üretim yolu bulmak gerekiyor. üreten insan bununla tatmin olur ve gerisine çok takılmaz.

aileler yeteneklerimizi keşfetmek için ortam sağlamıyor veya fazla itiyor, biliyorum gençler. yine de yeteneğinizi ve sevdiklerinizi belirlemeye çalışın. bir gün elbet bulacaksınız.
devamını gör...
içinden konuşup dışından ses çıkarmama becerisine sahip olmak.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"nefret ve kinden kurtulma yolları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim