cevabını bilmediğim soru. okuyan, araştıran, düşünen insanların hemen hemen tamamının mutsuz ve kaybolmuş, soyut sancılar yaşadığını görüyorum. eğer bizi mutlu etmeyecekse, okumak, düşünmek, sorgulamak neden gerekli?
devamını gör...
düzüşürken cemil meriç tartışabilecek bir kadın kişisi bulabilmek için dediğim sorunsal.
devamını gör...
insan bilinçli olmak için okumalı. bilinçlenmek, hayatı daha kolay ve iyi yapmaya dair çeşitli bakış açıları geliştirmeye yarar. tabii bu da okuyanların kimler olduğuna bağlı. eğer kişi sorgulamadan, çok ezbere okursa, bilgiyi hayatına uygulamaz ve mutsuzluk daha kolay kapıyı çalar.
devamını gör...
insan katiyen eğitilmez kategorisine girmemek için okumalı, okutmalı, öğrenmeli ve dahi öğretmelidir. insan düşününce insandır, nefes almak insan olmak için yetmemektedir.haddini bilmeyi öğrenmek için şarttır. aksi halde maalesef google mezunu olmamak elde değil. sonra bunlardan nasihat dinleriz. *
devamını gör...
bilmek için. anlayabilmek için. eğer okumuyor, düşünmüyor ve sorgulamıyorsam ben neden varım?
devamını gör...
hayat yorucudur ve insan bu yoruculuğun içinde dinlenmek ister. akışta buna pek yer yok; ancak en azından ruhu dinlendirmek için kitap okuyabiliriz. insan kendinden yorulduğunda okuduğu hikayenin içerisine girerek ve istediği karaktere bürünerek bu yoruculuktan biraz olsun uzaklaşarak ruhunu dinlendirebilir..
devamını gör...
okumak başka dünyalara konuk olma imkanı tanıdığı gibi, beyninizdeki nöronlarda yeni köprülerin kurulmasını yani bir şeyleri anlamlandırmanızı kolaylaştırır. bu kolaylığa ulaşmak için okumak gerekli bir eylemdir, bunun dışında insana yeni tatlarla, heyecanlarla karşılaşma olanağı verdiği gibi, okuduğu türe göre insana entelektüel birikim de kazandırır. her seferinde farklı bir düşünceyle karşılaşmak çok yönlü düşünmenize, daha doğrusu düşünmenize ve sorgulamanıza neden olur. tabii bu durumda ne okuduğunuz önemli; gidip pucca filan okuyorsanız, bu kadar büyük beklentilere girmemelisiniz. ama ne olursa olsun okumanın bir alışkanlık haline dönüşmesi taraftarıyım. en uyduruk kitaplar bile olsa, bahsettiğim gibi; en kötü, olaylardaki bağlantıyı kolay görmenize; bu sayede hem rasyonel zekanıza, hem de kültürünüze katkı sağlamaya yarayacaktır.. dünyayı sorgulayıp, mutsuz olmaya gelince; bir şeyleri okumak dünyayı sorgulama sürecinizin erken gelişine neden oluyor. farklı deneyimler insanın ufkunu açıyor ve tarihin tekerrürden ibaret olduğuna şahit oluyorsunuz. bu da sizi sorgulamaya iten nedenlerden biri. karşıdaki fikirleri düşünüp, sürekli "neden?" diye sordukça en sonunda sadece kitabı ya da yazarı değil, kendi düşüncelerinizi ve dünyayı sorguluyorsunuz. aslında ortada o kadar da kompleks bir argüman söz konusu değil. sorgulamak, sorgulamak istemek kişinin kendi tabiatıyla ilgili olduğu gibi; çoğu zaman herkesin eninde sonunda yaptığı bir şey. farklı olan ulaştıkları sonuçlar. bu sebepten insanlar "hey gibi kahpe dünya, kader kısmet" vs dedikleri gibi, "düşünüyorum; öyleyse varım" da diyebilmişlerdir.
devamını gör...
fazla duygusal durumlara düşülmediği takdirde, sorgulama ve düşünmenin mutluluğu getirebileceği kanaatindeyim.
yani başlık sahibesi yazarımız ile bu konuda aynı fikirde değilim.

tanım : güzelleşmek için diye cevaplanabilecek sorunsal.
devamını gör...
muhtaçtır. bir parça şiire, bir parça bilgiye, yoruma, düşünceye, fikre... insan her daim muhtaçtır, kitaptaki mürekkebe. ne demiştir ali şeriati : ''okuyun, mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.''
devamını gör...
10.
kaçmak için okumalı insan. kaçtığı yerde bir gün mutlaka özüne ulaşır çünkü.
devamını gör...
11.
karnı değil de ruhu doyurmak için.
devamını gör...
12.
kendi benliğini bulabilmek için
devamını gör...
13.
okumalı çünkü her duyduğuna kanmamalı.ilk ayetin dediği gibi oku!
insanın canı yansa da okumalı idrak etmeli.cehaletin timsalinden ve bir bostan korkuluğundan farkı olmalı.
devamını gör...
14.
“hayatını değiştiren bilgi hangi kitapta bilemezsin. o yüzden okumaya devam et."
devamını gör...
15.
neden okumamalı diye sorulabilir? sebep nedir seni böyle kendini yetiştirmekten geride bırakan şeklinde? neden merak edip öğrenmek istemiyorsun şeklinde de alternatif sorularla bulunabilir.
devamını gör...
16.
cehaletten kurtulmak için, her söylenileni yapmak zorunda kalmamak için, kandırılmamak için, karşındaki insanı dinleyip anlayabilmek ve onun anlamasını sağlamak için, bütün dünyanın sadece çevrenden ibaret olmadığını bilmek için, ufkunun genişlemesi için, farklı bakış açılarını görerek empati yapabilmek için, vs.vs. okumalısın.
devamını gör...
17.
çünkü cehaletin bedeli çok daha ağırdır. okumuş cahilin şerrinden de sakının zira düşman götüne.
devamını gör...
18.
insan okumalı ki dünyayı cehennem değil bir kır bahçesi olarak görsün...
devamını gör...
19.
meslek lisesi çıkışlıyım ve 2 örgün 1 aöf okumuş birisi olaraktan sadece kişisel gelişime faydalı diye düşünüyorum. koç ve benzeri okullardan mezun olanlar da benim üstümde yerini almış durumda.
devamını gör...
20.
ıt fills you with something.
- ferdinand celine, journey to the end of night.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"insan neden okumalı sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim